IVN Bomenfestival Limburg
Biodiversiteit
Op
donderdag25nov202109:30

Plantdag Tiny Forest

Organisator: IVN Limburg

Samen met leerlingen van basisschool Maurice Rose planten we op donderdag 25 november een Tiny Forest op het schoolplein in Margraten.

Wat is Tiny Forest?

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan (ongeveer 200 m2). Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek.

Tiny Forest voor basisscholen

Basisschool Maurice Rose krijgt de mogelijkheid een Tiny Forest te adopteren. Samen met de leerlingen en met hulp van IVN, buurtbewoners en de gemeente planten we samen een minibos. Een Tiny Forest heeft altijd een initiatiefnemer vanuit de buurt en daarmee een enthousiaste groep buurtbewoners die mee zorg dragen voor het Tiny Forest. 

Effecten

  • Een Tiny Forest stimuleert biodiversiteit: het bos van 200 m2 bestaat uit veel verschillende soorten bomen. Deze bomen trekken weer insecten en vogels aan.
  • Het bos brengt natuurbeleving dichterbij. De afstand tussen mens en natuur is groter dan ooit. Een Tiny Forest voor de deur prikkelt de nieuwsgierigheid en geeft mensen de kans om de natuur in de eigen leefomgeving te ontdekken en daarover te leren.
  • De aanleg van Tiny Forests vergroot de waterbergingscapaciteit, verbetert de luchtkwaliteit, en gaat hittestress tegen.
  • Tot slot heeft een bos een positief effect op de gezondheid: meer natuur in de buurt kan zorgen voor minder stress en stressgerelateerde klachten.

Wil jij kennismaken met het concept Tiny Forest en ons helpen bij het aanplanten van een minibos? Meld je dan aan en doe mee!

Locatie: Basisschool Maurice Rose in Margraten

Aanmelden: m.lommen@ivn.nl; maximaal 10 deelnemers.

 

 

Algemene informatie

donderdag 25 november 2021 - 09:30 tot 14:00