Partners en pers

Iedereen wordt blij van kleurrijke bloemen. Bijen, vlinders en andere insecten zijn er ook gek op. Daarom heeft IVN Natuureducatie samen met Albert Heijn 8 verschillende bloementuintjes samengesteld.

Sparen kon van 4 tot 17 april 2022 bij de Albert Heijn bij jou in de buurt. Met de Bloementuintjes fleur je niet alleen jouw tuin of balkon op, je doet ook iets terug voor de natuur! Je werkt mee aan het verbeteren van de biodiversiteit en meer groen in jouw buurt.

Meestgestelde vragen

Waarom doet IVN dit?
IVN wil zoveel mogelijk mensen – kinderen én volwassenen – door deze samenwerking laten ontdekken hoe spannend, makkelijk, leuk en dichtbij de natuur kan zijn. IVN vindt het belangrijk dat kinderen en volwassenen meer leren over de natuur, want dan ga je er ook beter voor zorgen. Met deze actie kan IVN haar kennis met een groot publiek delen en zo hopelijk een heleboel mensen betrekken bij de natuur. IVN pakt de rol van bloemenexpert en leert mensen de fijne kneepjes van het tuinieren via handige downloads, YouTube video’s en nieuw (online) educatie aanbod. Met veel inzet en energie van collega’s en enthousiaste vrijwilligers hebben we het bloemeneducatie aanbod van IVN gecreëerd.

Rol van IVN
IVN heeft actief meegewerkt aan het ontwikkelen van de Bloementuintjes campagne samen met Albert Heijn. Zo heeft IVN geadviseerd over de zaden inkoop en leuke natuurweetjes over de bloemen en insecten gemaakt.

Zijn de zaden biologisch?
De wens voor de zadeninkoop was geheel biologisch. IVN heeft daar sterk op aangedrongen. Ook heeft IVN gestuurd op minimaal één inheemse soort, dat een goede insectentrekker is, per tuintje.

Het was helaas niet mogelijk alle zaden op zulke grote schaal biologisch in te kopen, ondanks dat daar veel moeite voor gedaan is. We hebben wel gegarandeerd gekregen dat alle zaden tijdens de teelt geen behandeling hebben gekregen met neonicotinoiden. Ook zijn er geen antischimmel middelen gebruikt na de oogst en is er een pesticidescreening gedaan na aankoop. De planten die uit deze zaden groeien zijn dus echt een aanwinst voor je tuin, voor mens en dier. Dat is een stap in de goede richting, maar geheel biologisch blijft natuurlijk het streven.

Waarvan is het tuintje/potje gemaakt?

Persverzoeken

Voor persvragen kunt u contact opnemen met Marjolein van der Gaag via
06 223 777 57 of stuur een mail naar pers@ivn.nl.