Kweektips per bloementuintje

Succes zaaien in jouw Bloementuintje? IVN helpt je op weg met handige kweektips voor de Bloementuintjes, zodat je elke bloemsoort met aandacht tot bloei brengt. Op naar een tuin of balkon vol prachtige, gekleurde bloemen!

Bloementuintjes: Paarse bloemenmix

Hoe zaai je jouw Bloementuintjes?

Elk Bloementuintje bevat een aardetablet en zaadjes. Volg de volgende stappen om thuis jouw eigen bloemen te kweken!

  1. Leg de aardetablet op een schoteltje en voeg 25 tot 35 ml water toe.
  2. Vul het potje met aarde tot 1 cm onder de rand, maar zorg wel dat je wat aarde overhoudt.
  3. Leg het zaadmatje of de losse zaadjes bovenop de aarde en doe daar voorzichtig weer een dun laagje aarde overheen, maar druk het niet aan.
  4. Zet het schoteltje met het potje op een lichte plek, maar niet in de volle zon.
  5. Check elke dag of de aarde nog vochtig is. Als de potjes een lichtbruine kleur krijgen, doe er dan een beetje water bij.
  6. Als de plantjes drie blaadjes hebben kun je ze het beste verpotten.
  7. Zet de bloemen zodra ze groot genoeg zijn op een zonnige plek neer en geef ze regelmatig water. De bloemen kunnen buiten staan, maar zet ze bij vrieskou wel binnen. Download de IVN Bloesemboog om in één overzicht te zien welke bloemen van volle zon of juist van wat meer schaduw houden.

Kweektips per bloemenmix

Er zijn 8 verschillende Bloementuintjes, elk met drie bloemsoorten in een leuke kleurmix. Ontdek wanneer je jouw bloemenmix het beste zaait, wanneer de zaadjes ontkiemen en binnen welke periode de bloemen verschijnen.

Kweektips Bloementuintjes

Meer handige tips?

Wil je zien hoe je jouw Bloementuintje het beste kunt zaaien, verpotten en uitplanten, en wanneer je de bloemetjes buiten mag zetten? Of meer weten over de insecten die jouw Bloementuintje aantrekt?

Bekijk onze YouTube video’s