Biowalking
Gezondheid
woensdag27sep2017

Project ‘Biowalking in De Maashorst’ over in nieuwe handen

Op dinsdag  26 september is het project Biowalking in De Maashorst tijdens een feestelijke bijeenkomst in Schaijk overgedragen in gedeeltelijk nieuwe handen. De afgelopen drie jaar zijn er 150 succesvolle Biowalks georganiseerd in het kader van ‘Meer Maashorst, een gezond landschap’ (Landschappen van Allure). Dit deelproject loopt in zijn huidige vorm op 1 oktober ten einde. De coördinatie wordt overgenomen door Stichting PIB (Plezier in Bewegen). Daarnaast gaat DVN (Diabetes Vereniging Nederland) ook een rol spelen bij het begeleiden van de Biowalks. Alle partners tekenden een samenwerkingscontract voor de komende vijf jaren.

Wandelen voor je gezondheid

‘Biowalks’ zijn speciaal bedoeld voor mensen met diabetes type 2, COPD of risico op hart- of vaatziekten. Onder begeleiding van een natuurgids en een zorgprofessional wandelen deelnemers samen door het prachtige Maashorstgebied. Er werden afgelopen jaren Biowalks georganiseerd in de gemeenten Landerd, Oss, Bernheze en Uden. 

Bijzondere samenwerking

Biowalking is een bijzondere samenwerking tussen de zorgsector en de natuurinstanties. Wit en groen ontmoeten elkaar en slaan de handen ineen. Na drie jaar is het project zover ontwikkeld dat het zelfstandig, zonder steun van de provincie Brabant, kan worden voortgezet door Stichting PIB (Plezier in Bewegen). Alle bestaande partijen blijven ook betrokken: IVN Brabant, lokale IVN afdelingen, zorggroep Synchroon en ziekenhuis Bernhoven.

Wethouder Ben Maathuis van de gemeente Landerd prees het project: “Ik heb zelden meegemaakt dat een initiatief na overheidssubsidie zo snel zelfstandig wordt.” 

Meelopen met een Biowalk

Wilt u meelopen met een Biowalk? Ga dan voor meer informatie naar www.biowalking.nl/maashorst of bel met Stichting PIB, 0413-331697.