Biowalking
Gezondheid
vrijdag24jun2016

Ouderen ervaren positieve effecten natuur

IVN wil met Grijs, Groen & Gelukkig zorgorganisaties ondersteunen bij 'groene interventies', die bewezen invloed hebben op het welbevinden van de bewoners. Door een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij bezorgt IVN tienduizend ouderen een gelukkige oude dag door hen de positieve effecten van de natuur te laten ervaren. Organisaties die interesse hebben, kunnen zich aanmelden voor Grijs, Groen & Gelukkig.

Grijs, Groen & Gelukkig

Grijs, Groen & Gelukkig vergroent de omgeving rondom zorginstellingen en biedt hen een natuurrijk activiteitenprogramma aan. Met hulp van betrokken zorgverleners, vrijwilligers en omwonenden wil IVN ouderen laten genieten van natuurbeleving, beweging en de buitenlucht. De komende 3 jaar draagt het programma bij aan het vergroenen van 100 zorgcentra, waarmee 10.000 ouderen in contact komen met de natuur.

Accepteer cookies

Grenzen verleggen

In een pilot maakten 12 deelnemers onder begeleiding van een fysiotherapeut en een IVN Natuurgids een wandeling in Lomm, Limburg. De eerste IVN Biowalk voor ouderen en mindervaliden was een groot succes. Er is direct afgesproken om IVN Biowalking voor deze doelgroep nog minstens 4 keer dit jaar te organiseren in de regio.

IVN Biowalking

Bij IVN Biowalking wandelen mensen met een chronische ziekte of beperking in de natuur. Dat gebeurt onder begeleiding van een IVN Natuurgids en een medisch deskundige. Een volgauto rijdt mee om eventuele afvallers op te vangen. De wandelingen van maximaal 5 kilometer (30 - 60 minuten) worden in het kader van Grijs, Groen & Gelukkig op maat aangepast aan de wensen en mogelijkheden van cliënten in zorgcentra.

Meld je aan!

IVN is op zoek naar zorgcentra die als koploper andere zorgcentra willen inspireren. Deel jij de droom van IVN om het welzijn van ouderen te vergroten met natuur? Meld je zorgcentra dan aan voor Grijs, Groen & Gelukkig door een e-mail te sturen naar info@ivn.nl of kijk voor meer informatie op www.ivn.nl/grijsgroengelukkig