Biowalking
Gezondheid
dinsdag08nov2016

Biowalking in Grenspark Limburg

In de race voor de titel Het Mooiste Natuurgebied van Nederland ging Volkskrant-verslaggever Bart Dirks samen met staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) langs alle natuurgebieden om een indruk op te doen.  Bij hun bezoek aan Grenspark Limburg kwamen zij in aanraking met Biowalking.

Grenspark Limburg

Grenspark Limburg loopt van Maastricht via de Maasplassen tot aan de Maasduinen, een gebied met verschillende parken. De gebieden worden verbonden door de Maas.'We hebben méér meren dan in Friesland', klinkt het opgetogen. Met dank aan de grindgaten van Midden-Limburg.

Een gezonde wandeling

In Grenspark Limburg staan recreatie en gezondheid centraal. Er worden namelijk 'biowalks' georganiseerd voor mensen met diabetes. Een biowalk is een wandeling in de natuur voor mensen met een chronische ziekte of beperking onder begeleiding van een IVN Natuurgids en een medisch professional. 'Je krijgt medicijnen en voedingsvoorschriften en o ja: je moet ook nog bewegen', vertelt een IVN-vrijwilligster.

Je zou misschien denken dat een wandeling in de Limburgse natuur samen met een verpleegkundige voelt als een verplichting, maar dat is niet het geval. Deelnemers genieten niet alleen van de natuur, maar hebben ook erg veel baat bij biowalking en behalen sensationele resultaten.

Lees het originele bericht hier