Biowalking
Gezondheid
Op
vrijdag02jun201714:00

Jubileumwandeling 5 jaar Biowalking in de Maashorst

IVN viert dit voorjaar 5 jaar Biowalking in de Maashorst. Daarom nodigen wij u graag uit om mee te lopen met een jubileumwandeling!

Deze wandeling is hetzelfde als een gewone Biowalk, maar we eindigen de wandeling met een stuk door Theetuin 'Bij Ons' in Zeeland.

IVN Biowalking

IVN Biowalking is wandelen in de natuur voor mensen met diabetes, COPD of Hart- en Vaatziekten onder begeleiding van een IVN-gids en een medisch deskundige. De IVN-gids maakt van het wandelen een prettige en interessante ervaring, voor veel deelnemers is de mooie natuur in hun achtertuin een ware ontdekking. De aanwezigheid van de medisch deskundige geeft een veilig gevoel, tijdens de wandeling heeft de deskundige wandelend spreekuur. Wandelen in groepsverband is gezellig en biedt ruimte om ervaringen te delen. Een perfecte combinatie om over de drempel te stappen en naar buiten te gaan!

Een Biowalk start met een half uur doorwandelen zodat deelnemers werken aan hun conditie en ervaren wat bewegen doet met hun lichaam. Hierna wordt even gepauzeerd en vertelt de gids over de omgeving. Vervolgens verzorgt de gids gedurende een á anderhalf uur een ‘normale’ excursie waarbij de medische deskundige beschikbaar is voor vragen. Het gemiddelde wandeltempo ligt op 3,5 km/uur. 

Tijd, kosten en aanmelden

Deze jubileumwandeling vindt plaats op vrijdag 2 juni 2017.

  • 14.00 -16.00 uur: normale wandeling, maar het einde voert door de theetuin. 
  • 16.00 uur: napraten onder het genot van een kopje koffie/thee 

Groepssamenstelling

De groep bestaat uit max. 15 deelnemers, begeleid door één professional uit de zorg en één IVN natuurgids. Mensen die al eerder hebben meegelopen met een biowalk krijgen voorrang bij aanmelding.

Als deelnemer kunt u met een gemiddelde conditie prima meelopen. De wandeling is ongeveer 3 km lang, waarvan het eerste en laatste stuk van en naar de startlocatie wat meer doorwandelen is.

Kosten

De kosten voor deze jubileum biowalk bedraagt € 3,50 per persoon inclusief koffie en thee. Wanneer u  een introducé meeneemt, betaalt ook deze persoon € 3,50. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging waarin staat hoe u dit bedrag kunt betalen. We vragen u het bedrag uiterlijk een week vóór de geplande Biowalks over te maken. 

Meld u hier aan.

Algemene informatie

vrijdag 2 juni 2017 - 14:00
Locatie: 
Theetuin Bij Ons
De Bunders 1a
5411NL Zeeland
Nederland
Google Maps image