Biowalking
Gezondheid
Op
vrijdag09jun201714:00

Jubileumfietstocht 5 jaar Biowalking in de Maashorst

IVN viert dit voorjaar 5 jaar Biowalking in de Maashorst. Daarom nodigen wij u graag uit voor een speciale excursie: op de fiets deze keer! 

Deze fietstocht is hetzelfde als een gewone Biowalk, maar uiteraard wordt de tocht nu met de fiets gemaakt.

IVN Biowalking

IVN Biowalking is wandelen in de natuur voor mensen met diabetes, COPD of Hart- en Vaatziekten onder begeleiding van een IVN-gids en een medisch deskundige. De IVN-gids maakt van het wandelen een prettige en interessante ervaring, voor veel deelnemers is de mooie natuur in hun achtertuin een ware ontdekking. De aanwezigheid van de medisch deskundige geeft een veilig gevoel, tijdens de wandeling heeft de deskundige wandelend spreekuur. Wandelen in groepsverband is gezellig en biedt ruimte om ervaringen te delen. Een perfecte combinatie om over de drempel te stappen en naar buiten te gaan!

Deze fietstocht start met een half uur fietsen zodat deelnemers werken aan hun conditie en ervaren wat bewegen doet met hun lichaam. Hierna wordt even gepauzeerd en vertelt de gids over de omgeving. Vervolgens fietsen we verder door de Maashorst, waarbij de medische deskundige beschikbaar is voor vragen. Terug bij de startlocatie is er tijd voor napraten onder het genot van een kopje koffie of thee.

Tijd, kosten en aanmelden

Deze jubileumfietstocht vindt plaats op vrijdag 9 juni 2017.

  • 14.00 -14.30 uur: fietsen
  • 14.30-16.00 uur: even uitrusten en weer verder door de Maashorst
  • 16.00 uur: napraten onder het genot van een kopje koffie of thee.

Groepssamenstelling

De groep bestaat uit max. 15 deelnemers, begeleid door één professional uit de zorg en één IVN natuurgids. Mensen die al eerder hebben meegelopen met een biowalk krijgen voorrang bij aanmelding.

Kosten

De kosten voor deze jubileum fietstocht bedraagt € 3,50 per persoon inclusief koffie en thee, maar exclusief eventuele fietshuur. Wilt u een fiets huren bij de startlocatie, dan kunt u dit bij aanmelding aangeven. Een eventuele introducé betaalt ook € 3,50 exclusief eventuele fietshuur. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging waarin staat hoe u dit bedrag kunt betalen. We vragen u het bedrag uiterlijk een week vóór de geplande Biowalks over te maken. 

Meld u hier aan.

Algemene informatie

vrijdag 9 juni 2017 - 14:00
Locatie: 
De Vrije Teugel
Bedafseweg 22
5406 TM Uden
Nederland
Google Maps image