Biowalking
Gezondheid
Vanaf
woensdag31mei201714:00

Biowalking Maashorst - Basis Diabetes type 2 Insulineafhankelijk (B51)

Gezond wandelen in de natuur

Biowalking in de regio Maashorst - Natuurcentrum De Maashorst, Nistelrode

Gaat u uit zichzelf niet snel wandelen, maar heeft u het voor uw gezondheid wel nodig? IVN Biowalking is wandelen in de natuur voor mensen met diabetes, COPD of Hart- en Vaatziekten onder begeleiding van een IVN-gids en een medisch deskundige.

De IVN-gids maakt van het wandelen een prettige en interessante ervaring, voor veel deelnemers is de mooie natuur in hun achtertuin een ware ontdekking. De aanwezigheid van de medisch deskundige geeft een veilig gevoel, tijdens de wandeling heeft de deskundige wandelend spreekuur. Wandelen in groepsverband is gezellig en biedt ruimte om ervaringen te delen. Een perfecte combinatie om over de drempel te stappen en naar buiten te gaan!

Een Biowalk start met een half uur doorwandelen zodat deelnemers werken aan hun conditie en ervaren wat bewegen doet met hun lichaam. Hierna wordt even gepauzeerd en vertelt de gids over de omgeving. Vervolgens verzorgt de gids gedurende een á anderhalf uur een ‘normale’ excursie waarbij de medische deskundige beschikbaar is voor vragen. Het gemiddelde wandeltempo ligt op 3,5 km/uur. Teruggekomen bij de startlocatie geeft de medisch deskundige onder het genot van een kopje koffie voorlichting over leefstijl. 

Tijden, kosten en aanmelden

De wandelingen starten op de volgende data in 2016. U schrijft altijd in voor een complete serie van vier Biowalks.
Let op: deze wandeling is specifiek geschikt voor wandelaars die insulineafhankelijk zijn! Er loopt een diabetesverpleegkundige mee.

  • Woensdag 31 mei 2017 om 14.00 uur
  • Woensdag 28 juni 2017 om 14.00 uur 
  • Woensdag 30 augustus 2017 om 14.00 uur
  • Woensdag 27 september 2017 om 14.00 uur

Groepssamenstelling

De groep bestaat uit max. 15 deelnemers, begeleid door één professional uit de zorg (in dit geval een diabetesverpleegkundige) en één IVN natuurgids. Als deelnemer kunt u met een gemiddelde conditie prima meelopen. De wandeling is ongeveer 3 km lang, waarvan het eerste en laatste stuk van en naar de startlocatie wat meer doorwandelen is.

Kosten

De kosten voor in totaal vier Biowalks bedragen € 12,50 per persoon inclusief koffie en thee. Wanneer u dus een introducé meeneemt, betaalt ook deze persoon € 12,50. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging waarin staat hoe u dit bedrag kunt betalen. We vragen u het bedrag uiterlijk een week vóór de geplande Biowalks over te maken. 

Meld je hier aan.

Wat is Biowalking?

Accepteer cookies

Algemene informatie

woensdag 31 mei 2017 - 14:00 tot woensdag 27 september 2017 - 14:00
Locatie: 
Natuurcentrum De Maashorst
Erenakkerstraat 5
5388 SZ Nistelrode
Nederland
Google Maps image