Biowalking
Gezondheid
Op
zaterdag24jun201710:00

Biowalking in De Loonse en Drunense Duinen - 24 juni 2017

Gezond wandelen in de natuur

Biowalking in de regio Loonse en Drunense Duinen - Herberg De Drie Linden, Drunen


Gaat u uit zichzelf niet snel wandelen, maar heeft u het voor uw gezondheid wel nodig? IVN Biowalking is wandelen in de natuur voor mensen met diabetes, COPD of Hart- en Vaatziekten onder begeleiding van een IVN-gids en een medisch deskundige.

De IVN-gids maakt van het wandelen een prettige en interessante ervaring, voor veel deelnemers is de mooie natuur in hun achtertuin een ware ontdekking. De aanwezigheid van de medisch deskundige geeft een veilig gevoel, tijdens de wandeling heeft de deskundige wandelend spreekuur. Wandelen in groepsverband is gezellig en biedt ruimte om ervaringen te delen. Een perfecte combinatie om over de drempel te stappen en naar buiten te gaan!

Een Biowalk start met een half uur doorwandelen zodat deelnemers werken aan hun conditie en ervaren wat bewegen doet met hun lichaam. Hierna wordt even gepauzeerd en vertelt de gids over de omgeving. Vervolgens verzorgt de gids gedurende een á anderhalf uur een ‘normale’ excursie waarbij de medische deskundige beschikbaar is voor vragen. Het gemiddelde wandeltempo ligt op 3,5 km/uur. Teruggekomen bij de startlocatie geeft de medisch deskundige onder het genot van een kopje koffie voorlichting over leefstijl. 

Tijden, kosten en aanmelden

De wandeling vindt plaats op zaterdag 24 juni 2017 en duurt van 10.00 uur tot 12:00 uur. Als u vooraf uw bloedsuiker wil laten prikken, kom dan een half uur voor aanvang van de wandeling naar de startlocatie. Vergeet niet om iets te eten mee te nemen, zoals een appel of koek. Zorg daarnaast voor goede kleding en wandelschoeisel. Als u in bezit bent van een verrekijker, neem die dan zeker mee.

Groepssamenstelling

De groep bestaat uit max. 15 deelnemers, begeleid door één professional uit de zorg en één IVN natuurgids.

Als deelnemer kunt u met een gemiddelde conditie prima meelopen. De wandeling is ongeveer 3 km lang, waarvan het eerste en laatste stuk van en naar de startlocatie wat meer doorwandelen is.

Kosten

De Biowalk is gratis voor leden van DVN. Niet leden betalen een eigen bijdrage van € 3,- per persoon per Biowalk. Deelname is inclusief koffie en thee. Uw partner/andere familieleden mogen ook gezellig meelopen, voor hen geldt dezelfde bijdrage. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging waarin staat hoe u dit bedrag kunt betalen. We vragen u het bedrag uiterlijk een week vóór de geplande Biowalk over te maken.

Meld je aan

Algemene informatie

zaterdag 24 juni 2017 - 10:00
Locatie: 
Herberg De Drie Linden
Giersbergen 8
5151 RG Drunen
Nederland
Google Maps image