Wat levert een BinnenBos op?

Een groen klaslokaal heeft een positieve invloed op de leerprestaties en de waardering van leerlingen voor het leslokaal. Niet onbelangrijk, omdat kinderen gemiddeld 40 procent van hun tijd in een klaslokaal doorbrengen. Bovendien is aanleggen van een heus BinnenBos erg leuk én leerzaam voor de leerlingen. 

Het aanleggen van een IVN BinnenBos in de klas zorgt voor:

  • Een beter leerklimaat. Onderzoek bewijst: kijken naar groen herstelt de aandacht. Ook absorberen planten geluid. Minder geluidshinder zorgt voor betere concentratie en orde in de klas.
  • Leerlingen leren planten herkennen en verzorgen (kerndoel 40 en 41). Door het verzorgen van een eigen plant bouwen ze spelenderwijs een band op met de natuur.
  • Een leuker leslokaal. Leerlingen tonen meer waardering voor een leslokaal met planten.
  • Een klas vol enthousiaste BinnenBos-wachters!
  • Vergroening voor de hele school. Door te stekken en leerlingen hun kennis te laten delen, vergroen je vanuit een BinnenBos de hele school.

‘De leerlingen hebben erg genoten! Ze waren betrokken bij hun eigen plant en verzorgden die zo goed als ze konden. De planten in de klas zorgden voor een prettige sfeer.’ - leerkracht Binnenbos-pilotschool

Meisjes stekken

Download de flyer: Flyer Binnenbos

Ik wil een BinnenBos!

Het Binnenbos is tussen 24 november en 17 januari 2022 te bestellen voor alle scholen in Nederland. Je ontvangt het BinnenBos dan begin maart 2022. Wil jij ook een groen klaslokaal? Bestel je BinnenBos-pakket via onderstaande button.

Bestel hier jouw BinnenBos!