Wat levert een BinnenBos op?

Een groen klaslokaal heeft een positieve invloed op de leerprestaties en de waardering van leerlingen voor het leslokaal. Niet onbelangrijk, omdat kinderen gemiddeld 40% van hun tijd in een klaslokaal doorbrengen. Bovendien is aanleggen van een heus IVN BinnenBos erg leuk én leerzaam voor de leerlingen. 

Wat is een IVN BinnenBos?

Het IVN BinnenBos is een compleet pakket, speciaal ontwikkeld voor groep 5 en 6 van het basisonderwijs. De leerlingen planten het bos zelf aan, verzorgen de planten en leren stekjes op te kweken. Zo maak je stek voor stek de school groener! 

5 voordelen van een groen klaslokaal:

IVN Binnenbos
1. Leuker klaslokaal

Kinderen voelen zich meer geïnspireerd en gelukkiger in een klaslokaal met planten.

 

 

 

IVN Binnenbos2. Planten absorberen geluid

Lawaai in de klas is niet alleen nadelig voor de leerkracht, maar ook voor de leerlingen. Wist je dat planten geluiddempend zijn? Vooral planten met grote bladeren zijn goed voor de akoestiek.

 

 

IVN Binnenbos3. Leren over de natuur

Door kinderen voor planten te laten zorgen, ontwikkelen ze hun verzorgend vermogen. Ook leren ze begrijpen hoe een plant groeit vanuit een zaadje of stekje.

 

 

IVN Binnenbos4. Groen verbetert de concentratie

Groen geeft energie en werkt stressverlagend. Uit onderzoek blijkt dat niet alleen de concentratie door planten verbetert, maar ook de gezondheid.

 

 

IVN Binnenbos5. Schonere lucht en meer zuurstof

Een klaslokaal vol drukke leerlingen kan al snel wat muf ruiken. Kamerplanten halen CO2 uit de lucht en hebben daardoor een luchtzuiverende werking. Dag hoofdpijn of gebrek aan energie!

 

 

 

‘De leerlingen hebben erg genoten! Ze waren betrokken bij hun eigen plant en verzorgden die zo goed als ze konden. De planten in de klas zorgden voor een prettige sfeer.’ - leerkracht Binnenbos-pilotschool

Wat zit er allemaal in het IVN BinnenBos-pakket?

  • 36 duurzaam gekweekte planten voor de leerlingen.
  • 2 graslelies in een grote hangpot, met minimaal 20 stekjes per plant.
  • 5 kamerplanten in vrolijke keramieke potten om de lerarenkamer mee in te richten.
  • Aarde en 36 potjes voor de stekjes.

Meisjes stekken

Daarnaast ontvang je:

  • Een educatief pakket (e-learning) met: drie uitgewerkte lessen, achtergrondinformatie en praktische filmpjes.
  • BinnenBos-wachter diplomas voor elke leerling.

Download de flyer: Flyer Binnenbos

Ik wil een BinnenBos!

Half september 2022 zijn de IVN BinnenBossen geleverd aan de scholen. Na de levering was er veel vraag van andere scholen die ook een Binnenbos wilden bestellen. Vandaar dat we de verkoop weer openen. Maar let op, want wanneer je nu bestelt, wordt het Binnenbos pas begin 2023 geleverd.

Ja, ik wil een IVN BinnenBos!