Wat levert een BinnenBos op?

Planten verbeteren de luchtkwaliteit, de leerprestaties en de waardering van leerlingen voor het leslokaal. Niet onbelangrijk, omdat kinderen gemiddeld 40% van hun tijd in een klaslokaal doorbrengen. Bovendien is aanleggen van een heus ‘BinnenBos’ erg leuk én leerzaam voor de leerlingen. 

Het aanleggen van een IVN BinnenBos in de klas zorgt voor:

  • Betere luchtkwaliteit in het lokaal. Planten reduceren CO2 en VOS-gehaltes (vluchtige organische stoffen) en houden de luchtvochtigheid op peil.
  • Een beter leerklimaat. Onderzoek bewijst: kijken naar groen herstelt de aandacht. Ook absorberen planten geluid. Minder geluidshinder zorgt voor betere concentratie en orde in de klas.
  • Leerlingen leren planten herkennen en verzorgen (kerndoel 40 en 41). Door het verzorgen van een eigen plant bouwen ze spelenderwijs een band op met de natuur.
  • Onderzoekend leren. Leerlingen leren een onderzoekje op te zetten, uit te voeren en te presenteren.
  • Een leuker leslokaal. Leerlingen tonen meer waardering voor een leslokaal met planten.
  • Een klas vol enthousiaste BinnenBos-wachters!
  • Vergroening voor de hele school. Door te stekken en leerlingen hun kennis te laten delen, vergroen je vanuit een BinnenBos de hele school.

 ‘Kinderen zijn na het BinnenBos-traject meer bezig met milieu. Ze willen meer weten over planten en zelfs over recycling. Waren ze daarvoor niet mee bezig, Marloes leerkracht op Basisschool Wereldkidz Maartensdijk (BinnenBos pilotschool).

Meisjes stekken

Download de flyer: Binnenbos flyer

Ik wil een BinnenBos!

Momenteel lopen op meerdere scholen in Nederland pilots met het BinnenBos. Zo maken we ons lesprogramma nog beter op maat. Wil jij ook een BinnenBos op jouw school? Vanaf 22 november 2019 bieden we het BinnenBos-lesprogramma aan voor alle scholen in Nederland. Neem contact op met de contactpersoon in jouw provincie.