BinnenBos
Kind & Natuur
dinsdag23nov2021

IVN BinnenBos: Een eigen groene oase voor elke klas 

Een groene leerplek in de klas, dat gunt IVN Natuureducatie ieder kind. Het klaslokaal vergroenen kan nu heel laagdrempelig, leuk en betaalbaar met het BinnenBos. Leerlingen planten het bos zelf aan, verzorgen de planten en leren stekjes op te kweken. Zo maken ze stek voor stek de school groener!

Wat is een BinnenBos?

Met het BinnenBos haal je de natuur het klaslokaal in. De klas komt vol te staan met duurzaam gekweekte kamerplanten. Elke leerling krijgt een persoonlijke kamerplant om te verzorgen. Zo bouwen ze spelenderwijs een band op met de natuur. Leerkrachten krijgen toegang tot een e-learning met drie uitgewerkte lessen en praktische filmpjes. Het BinnenBos is speciaal ontwikkeld voor groep 5 en 6 van het basisonderwijs. 

Betere concentratie 

Een groen klaslokaal is goed voor het leerklimaat van kinderen. Planten zorgen namelijk voor een betere concentratie én een hogere waardering voor het klaslokaal. Niet onbelangrijk, omdat kinderen gemiddeld 40 procent van hun tijd in een klaslokaal doorbrengen. Bovendien is aanleggen van een BinnenBos, een groene leerplek in de klas, erg leuk en leerzaam.

Groen in alle schoollokalen

IVN Natuureducatie wil samen met haar partners alle schoollokalen van Nederland vergroenen. Ruim 40 scholen verspreid over Nederland deden in 2021 mee aan de testfase van het BinnenBos. Dankzij feedback van de docenten en leerlingen is het concept verder doorontwikkeld en verbeterd. 

‘Yes, we hebben weer een plantles! Dit is de leukste les ooit’
(leerling groep 5 pilotschool)
 

BinnenBos bestellen

Vanaf 24 november is het BinnenBos beschikbaar voor alle basisscholen. Bestellen kan tot 14 februari 2022 en levering is begin maart 2022. Dankzij een samenwerking met partners Royal Lemkes en Presikhaaf Schoolmeubelen is het mogelijk om het BinnenBos aan te bieden voor €350. 

UPDATE februari 2022
De bestelperiode voor het BinnenBos is inmiddels gesloten. Later dit jaar kun je opnieuw een BinnenBos bestellen. Op de hoogte blijven? Via onderstaande button kun je je gegevens achterlaten. Wij sturen je dan een mail zodra het BinnenBos weer te bestellen is. 

Blijf op de hoogte!