Groen Dichterbij Leiden
Insecten
Op
maandag22mei201720:00

Bijenavond

met Koos Biesmeijer van Naturalis

Op maandag 22 mei vertelt Koos Biesmeijer over bijen in het Groene Ideecafé. Aan de orde komt het belang van bijen voor onze voedselvoorziening en biodiversiteit, hoeveel soorten wilde bijen er zijn, hoe je ze kunt herkennen. Ook geeft hij praktische tips, hoe je kunt zorgen dat er ook in jouw omgeving meer bijen kunnen leven, met voldoende nestgelegenheid en voedsel. Daar is veel behoefte aan; het aantal bijen neemt af.

De bijeenkomst wordt ingeleid door Hannie Korthof, projectleider Groene Cirkel Bijenlandschap, die met de gemeenten Leiden, Zoeterwoude, Zoetermeer, Leiderdorp en Alphen a/d Rijn, en vele anderen, werkt aan een bloemrijk netwerk voor wilde bijen en hommels. Na afloop is er gelegenheid om gezellig na te praten en plannen en ideeën uit te wisselen.

GoudpootzandbijDe bijenavond wordt georganiseerd door Het Groene Ideecafé, in samenwerking met Groen Dichterbij 071 en Groene Cirkel Bijenlandschap.

Praktische gegevens

Datum: 22 mei 2017
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Scheltema, Marktsteeg 1, Leiden

Programma

  • 19.30 u deur open
  • 20.00 u Opening; Hannie Korthof, projectleider Bijenlandschap vertelt over Bijenlandschap-project in de regio.
  • 20.15 u Presentatie Koos Biesmeijer, bijenexpert en wetenschappelijk directeur van Naturalis over Meer bijen in Leiden.
  • 21.15 u Napraten bij een drankje.

Meer bijeninfo?

Bezoek dan ook:

Algemene informatie

maandag 22 mei 2017 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
Scheltema
Marktsteeg 1
Leiden
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image