Beleefweken 2021

Ook dit jaar zullen de Gastheren en vrouwen verschillende activiteiten en beleefweken organiseren.  Mogelijk zullen deze in een andere vorm plaatsvinden door de verschillende Corona maatregelen. Zie ook de IVN Groene jaarkalender.

Beleefweek Drents-Friese Grensstreek 

2 tot en met 5 september 2021 
De Drents-Friese grensstreek herbergt een groot aantal natuurgebieden, prachtige dorpen, landgoederen en landerijen. De streek als geheel, inclusief de natuurgebieden, vormt een gaaf voorbeeld van een Drents esdorpenlandschap, rijk aan cultuurhistorische waarden, waaraan de ontstaansgeschiedenis nog goed is af te lezen. Tijdens 'Feest van het Landschap' laat IVN, samen met de partners in het gebied, inwoners, recreanten, ondernemers, scholieren en toeristen op een actieve manier kennismaken met deze streek en de belangrijkste thema’s die in dit bijzondere gebied spelen. We nemen mensen mee het veld in en we koppelen natuurbeleving aan andere interesses zoals natuurfotografie, kunst en cultuur, erfgoed en historie en streekproducten.

Kijk voor meer informatie  

Oosterscheldeweek

4 tot en met 11 september 2021
Tijdens de Oosterscheldeweekweek zijn er allerlei belevingsactiviteiten rondom Nationaal Park Oosterschelde. Bezoekers kunnen de prachtige onderwaternatuur ontdekken tijdens een snorkelexpeditie. Of, zonder nat te worden, met een activiteit bij de getijdenbakken. Bijzondere schatten zijn er te vinden op en tussen de stenen op de kleine strandjes. Breng je emmertje mee en ga op ontdekkingsreis. Daarnaast zijn er natuurvaartochten, om de Oosterschelde vanaf het water te ontdekken. Misschien kom je onderweg wel een bruinvis tegen. Samen met een gids op zoek gaan en proeven van Zeeuwse zilte zaligheden ontbreekt natuurlijk ook niet. 

Kijk voor alle activiteiten

 

Beleefweek Limburg 2021

25 september tot en met 3 oktober 2021
Tijdens Beleefweek Limburg kun jij het bijzondere Limburgse Landschap beleven. Dit jaar kan dat voor het eerst in beide Limburgen (NL + BE). Het thema van 2021 is:  "Gezonde landschappen, gezonde Limburgers". Kom ook langs en proef de streekproducten, verwonder je over de vergezichten en geniet van sport en spel. Momenten om mooie nieuwe herinneringen te laten ontstaan. Diverse partners in Nederlands en Belgisch Limburg organiseren tijdens de Beleefweek dagelijks vele activiteiten in en rondom de prachtige natuur in deze provincies. Voor ieder wat wils!

Kijk voor alle activiteiten

BeleefweekLimburg

Week van de Zwinstreek

26 september tot en met 2 oktober 2021
Week van de Zwinstreek betrekt inwoners, recreanten, ondernemers en toeristen bij de Zwinstreek. De Zwinstreek is een unieke regio met prachtige natuur, een rijke historie aan cultuur en een veelzijdig aanbod van streek- en hoeveproducten. Deze thema's komen dan ook veelvuldig terug in de activiteiten deze week. Ervaar de Zwinstreek zelf van 26 september tot en met 3 oktober 2021. Ontdek alle parels van de streek van Damme tot Breskens en van Knokke-Heist tot IJzendijke. Er is voor ieder wat wils, of het nu gaat om het ontdekken van het strand of een kijkje op een hoeveboerderij. 

Kijk voor alle activiteiten


Beleefweekend Aalten

1, 2 en 3 oktober 2021
Aalten is prachtig! Op 1, 2 en 3 oktober organiseren IVN Gastheren en –vrouwen van het Landschap in Aalten een weekend vol natuur- en cultuuractiviteiten. Wat dacht je van een cultuurhistorische wandeling op landgoed Eppink of een uurtje koeien knuffelen? Kom in het eerste weekend van oktober grenzeloos genieten in de Achterhoek!

Kijk voor alle activiteiten
 

Beleefweek Nationaal Park Zuid-Kennemerland

16 t/m 24 oktober 2021
Dit jaar vieren we de tweede beleefweek van Nationaal Park Zuid-Kennemerland tijdens de herfstvakantie van 16 t/m 24 oktober 2021. Met haar ligging tussen zee en stad is Nationaal Park Zuid-Kennemerland een bijzonder natuurgebied. Het landschap varieert van open stuivende duinen tot duinvalleien en bossen, waar allerlei dieren en planten leven. Daarnaast kent het gebied een rijke cultuurhistorie met buitenplaatsen, bunkers en andere sporen uit de tweede wereldoorlog. Tijdens de beleefweek bieden de lokale gastheren en partners gezamenlijk allerlei activiteiten om jong en oud kennis te laten maken met alle natuurschatten die er te vinden zijn.

Kijk voor alle activiteiten

Beleef en bewonder (Her)ontdek Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

16 t/m 24 oktober 2021
Geniet van de herfst tijdens de Beleefweek in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Deze vindt plaats tijdens de herfstvakantie van 16 t/m 24 oktober. Tijdens de Beleefweek worden er allerlei belevingsactiviteiten georganiseerd: Maak je eigen herfstschilderij bij Hoeve Ravenstein in Baarn, kom naar het kastanjefestival in Doorn, bezoek een open Heuvelrugtuin of verzamel zwerfafvalvrij in samenwerking met Nederland Schoon. Er is genoeg te (her)ontdekken in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug!

Kijk voor alle activiteiten

Beleefweekend Veluwe

24, 25 en 26 september 2021
In gemeenten Hattem, Heerde en Epe is van alles te beleven! Ontdek het tijdens het Veluwse IVN Beleefweekend op 24, 25 en 26 september 2021. Op deze drie dagen zijn overal in Hattem, Heerde en Epe beleefactiviteiten voor jong en oud. Denk aan een burltocht op de fiets of een avontuur op de step door de Hoenwaard. Er is voor elk wat wil(d)s!

Kijk voor alle activiteiten
 

Meer weten over het programma Gastheer van het Landschap en of de Beleefweken? Neem contact op met één van onze projectleiders bij jou in de buurt.