Zondag 27 september

Bij de activiteiten met een sterretje (*) is vooraf aanmelden noodzakelijk. 
 

Ontbijten aan de IJssel (8-12u)* (zat, zon)
Geniet tijdens het ontbijt van het uitzicht over de IJssel en de uiterwaarden bij Hotel IJsselzicht. De kosten zijn €5.00 p.p. Hotel IJsselzicht IJsseldijk 40, Veessen. Reserveren via info@ijsselzicht.nl.

Bos- en heidetoer met een Daf 33 (zelf te bepalen tussen 8-18u)* (vrij, zat, zon)
Toer met een echte oldtimer Daf 33 door bos en heide en ontdek prachtige plekjes op de Veluwe. U komt langs een landgoed, kastelen en wildspotplaatsen. Kosten zijn volwassen €29,99 p.p. De locatie is: Dagje Uit Veluwe, Deventerweg 11, Oene. Graag vooraf aanmelden via info@dagjeuitveluwe.nl. Kijk ook op: www.dagjeuitveluwe.nl.

Word Woudloper van het Loo (9u-17u) (vrij, zat, zon)
“Ontdek de Kleine Wonderen” is een zeer divers speurprogramma in het bos rondom Camping de Wildhoeve dat kinderen het hele jaar kunnen doen. In het opdrachtenboekje staan verschillende opdrachten. Soms zijn het vragen, soms een activiteit waaraan je kan meedoen met het hele gezin.

Kosten bedragen € 4,75 p.p. Start locatie is Camping De Wildhoeve, Hanendorperweg 102 in Emst. Voor meer info mail: info@wildhoeve.nl of kijk op www.wildhoeve.nl.

Rondje steppen bij De Buitenhof met Step en Go (tussen 10-15u) (zon)
Maak een tocht op de step door het Wisselse Veen en langs de Tongerense heide. Het Wisselse Veen vormt de bron van de vele beken en sloten in Epe en voedt alle vijvers die je vindt in het dorp. Epe betekent niet voor niets bron van de Veluwe. Dit unieke gebied herbergt vele bijzondere planten en dieren. Deze tocht brengt je langs alle mooit uitzichtpunten in dit gebied en over de Tongerense heide. Bezoek voorafgaand of aansluitend de kijktuin van De Buitenhof, een unieke grastuin passend in het landelijke gebied. Koffie en thee met wat lekkers staat klaar. De startlocatie is Kijktuin De Buitenhof, Grensweg 8 in Emst. Kosten: €10,00 p.p. Graag vooraf aanmelden via info@epe-outdoor.nl. Kijk ook op www.stepengo.nl/beleefweekend.

Kinderbelevingspad hert, vogel of wildzwijn en wildwand (10-20u) (vrij, zat, zon)
De belevingspaden 't Eperholt bestaan uit drie verschillende routes van ongeveer 3 kilometer met verschillende thema's. Je kan op de routes allerlei avonturen beleven en veel leren over de natuur. Edelherten, everzwijnen, vogels en andere dieren; ze komen allemaal voorbij. Soms zie je de dieren zelf, maar meestal vind je de bewijzen dat ze zijn geweest. De hertengeweien, de vogelhuisjes of de zwijntjes wijzen je de weg. Ze hangen in de bomen dus je gaat echt speuren! Alle paden komen samen bij de wildkijkwand. Hier kan je ervoor kiezen dezelfde route te vervolgen of over te stappen op een ander pad. Let op: je eindigt dan op een andere locatie. Bij de wildkijkwand mag je van het pad af om heel stilletjes door de gaten in de wand te kijken of er wilde dieren te zien zijn. Misschien wel everzwijnen of edelherten. Om de route nog leuker te maken is er een belevingspakket verkrijgbaar bij de startpunten en bij VVV Epe (zondag gesloten). Hierin zit een opdrachtenboekje waar de routes en allerlei leuke opdrachten in staan, ook zitten er een loepdoosje, verrekijker en pen in. Een pakketje kost €4,00.

  • De hertenroute start bij Brasserie Floor, Dellenweg 109, Epe.
  • De vogelroute start bij RCN de Jagerstee, Officiersweg 86, Epe.
  • De zwijnenroute start bij Pannenkoekenrestaurant De Ossenstal, Ossenweg 10, Epe.

Workshop ‘monoprint op papier’ door Inge in ’t Hout (om 10.30u en 15.30u)* (vrij, zat, zon)
Monoprint is een druktechniek waarbij op een gladde ondergrond met verf een afbeelding wordt gemaakt waarna de nog natte schildering wordt afgedrukt op papier. Anders dan bij andere druktechnieken kan via monoprint slechts één afdruk gemaakt worden. Het niet rechtstreeks op het papier werken maakt dat de uiteindelijke afbeelding qua lijnvoering minder getekend overkomt. Het afdrukken zorgt voor een zachtere lijn.

Doordat de afbeelding spiegelbeeldig wordt kan dit eveneens een reden zijn om een monoprint te maken. De afbeelding verliest namelijk het handschrift van de maker en toont een spontanere afbeelding. Tevens zorgt deze druktechniek voor een verrassingselement. De maker zal de controle los moeten laten en het uiteindelijke resultaat over moeten laten aan de samenwerking tussen verf en papier.

De workshop wordt gegeven op vrijdag, zaterdag en zondag om 10.30 en 15.30 uur. Aanmelden en aanvullende informatie via: ingeinthout@planet.nl. Kosten: €17,50 per persoon, incl. materiaal en koffie/thee.

Buitenyoga in de uiterwaarden bij de IJssel (11-12.15u)* (zon)
Mild actieve buitenyoga in de ontspanning van de natuur!  Yoga bij de IJssel, Werverdij 30, Wapenveld, €10,00 p.p. Aanmelden via e-mail info@yogabijdeijssel.nl.
Tip: Draag makkelijk zittende (sport/yoga)kleding.

Brisk walking bij de Schaapskooi (11.15- 12.15u) (zon)
Brisk walking introductie op de heide bij de Schaapskooi. Brisk walking is wandelen in een stevig tempo waarbij je je armen ritmisch heen en weer mee beweegt. Deelname is €4,00 p.p. Graag vooraf aanmelden via tamara@jgetfit.nl. Locatie is Kiosk De Schaapskooi, Elburgerweg Heerde. Kijk ook op: jgetfit.nl.

Wildarrangement De Ossenstal (12-21u)* (vrij, zat, zon)
Kom smullen van een overheerlijk 3-gangen-wildmenu bij Restaurant de Ossenstal, Ossenweg 10 Epe. Het menu bestaat uit hertencarpacccio, wildstoofpot met stoofperen en pommes duchesse, vanille ijs met bosvruchten en slagroom en een glas wijn naar keuze. €25,00 p.p. Vooraf reserveren tel. 0578-610199. Kijk ook op: www.ossenstal.nl.

Kasteelbezoek met verhalen (12 -17u)* (vrij, zat, zon)
Ook altijd al willen weten wat er zich achter de deuren van het kasteel afspeelt? Beluister de verhalen van Kasteel Cannenburch op je eigen telefoon en ga op onderzoek uit. Reserveren via: 0578-571292.  Kasteel Cannenburch, M. van Rossumplein 4, Vaassen. Meer info: www.glk.nl/cannenburch. Kosten: €11,50 p.p., kinderen 4 t/m 18 jaar €5,00 p.p.

Marshmallows roosteren bij Floor! (12.30-16u) (vrij, zat, zon)
Kinderen mogen bij Brasserie Floor gratis marshmallows roosteren. Kom naar Brasserie Floor, Dellenweg 109 in Epe. Kijk ook op: www.brasseriefloor.nl.

Met een picknickmand de natuur in, vanuit Floor (12.30-16u)* (vrij, zat, zon)
In dit weekend kunt u een picknickmand bestellen en een heerlijk plekje midden in het bos rondom onze prachtige Brasserie Floor opzoeken om te lunchen. Deze royaal gevulde mand bestaat uit: rijkelijk belegde sandwiches, diverse hartigheden maar ook zoetigheden als muffin en vers fruit. Kosten inclusief mint-water, verder exclusief drank, bedragen €21,50 per persoon. (Minimaal en maximaal is 4 personen per mand). Extra bij te bestellen fles Flevo-appelsap of een fles wit/rosé/rode wijn. Graag reserveren (kan tot 1 dag van tevoren en op=op) via info@brasseriefloor.nl. Borg mand is €50,00. Brasserie Floor, Dellenweg 109 in Epe.

Boer'n bbq grill-arrangement (zelf te bepalen tussen 9-19u)* (vrij, zat, zon)
Kom uitgebreid genieten van een luxe picknick of een Boer’n grill picknickarrangement en maak gebruik van onze houtskool bbq-kruiwagens. Neem plaats in de boomgaard naast de koeien, kippen en alpaca’s in de wei en geniet van (h)eerlijk Veluws vlees. Kosten zijn volwassen €22,50, kinderen per levensjaar €1,85. De locatie is: Dagje Uit Veluwe, Deventerweg 11, Oene.
Graag vooraf aanmelden via info@dagjeuitveluwe.nl. Kijk ook op: www.dagjeuitveluwe.nl.

Parkspeurtocht voor kinderen op Kasteel Cannenburch (13-17u) (vrij, zat, zon)
Ben jij een speurneus in de dop en goed in het beantwoorden van moeilijke vragen? Ga dan op ontdekkingstocht door het kasteelpark. In de herfst is er van alles te zien buiten. Verschillende soorten paddenstoelen, dierensporen, gekleurde bladeren en nog veel meer moois. Ga aan de slag met de opdrachten in de speurtocht en leer van alles over het park en zijn bewoners. Kasteel Cannenburch, M. van Rossumplein 4,  Vaassen. €2,00 p.p. Meer info via 0578-571292. Kijk ook op www.glk.nl/cannenburch.

AFGELAST I.V.M. CORONAMAATREGELEN - Themaweekend Veluws Museum Hagedoorns Plaatse (13.30-17u) (vrij, zat, zon)
Kom meer te weten over bedreigingen voor boerderijdieren toen en nu. Er is een speurtocht voor kinderen en een geocache-spel. Ook zijn er koeien, schapen en kippen op de boerderij! Kosten zijn € 2,00 p.p. voor een activiteit, toegang museum is € 5,50 p.p. (tot 12 jaar gratis). Locatie is Veluws Museum Hagedoorns Plaatse, Ledderweg 11 in Epe. Kijk ook op www.hagedoornsplaatse.nl.

AFGELAST I.V.M. CORONAMAATREGELEN - Boswachter vertelt over de wolf (14-15u) (zon)
Boswachter André Donkers, bekend van Max TV, vertelt over de wolf! Kosten zijn €2,00 p.p. voor een activiteit, toegang museum is €5,50 p.p. (tot 12 jaar gratis). Locatie is Veluwse Museum Hagedoorns Plaatse, Ledderweg 11 in Epe. Kijk ook op www.hagedoornsplaatse.nl.

Laat je schilderen door Daniël Douglas (tijd in overleg)* (vrij, zat, zon) Laat je schilderen door Daniël Douglas. Daniel Douglas maakt snel portretschilderijen op locatie. Deze kleine portretten, gemaakt met oliekleur, zijn binnen een uur klaar. Een unieke ervaring! Schilderen is gratis, schilderij kost €150,00 (niet verplicht om af te nemen). Voermanmuseum, Achterstraat 46-48, Hattem. Aanmelden via info@voermanmuseumhattem.nl.

Wildmenu Restaurant De Postkamer (vanaf 17.30u)* (vrij, zat, zon)
De Postkamer schotelt je een heerlijk wildmenu voor! Een stoofschotel van wild met puree van pastinaak en rode kool. Reserveer een tafel en laat je verrassen. Kosten: €22,50 p.p. De locatie is Dorpsstraat 49 in Heerde. Graag vooraf reserveren via info@depostkamerheerde.nl. Kijk ook op: www.depostkamerheerde.nl.

Wildarrangement De Ossenstal (12-21u)* (vrij, zat, zon)
Kom smullen van een overheerlijk 3-gangen-wildmenu bij Restaurant de Ossenstal, Ossenweg 10, Epe. Het menu bestaat uit hertencarpacccio, wildstoofpot met stoofperen en pommes duchesse, vanille-ijs met bosvruchten en slagroom en een glas wijn naar keuze. €25,00 p.p. Vooraf reserveren tel. 0578-610199. Kijk ook op: www.ossenstal.nl.

Rondje pontje Hattem (gehele dag) (vrij, zat, zon)
Tip! Fiets een Rondje Pontje vanuit Hattem en fiets een prachtige fietsroute langs de IJssel. De route is in totaal 61,5 km, maar kan ook in delen gefietst worden. De route is voor €1,00 te koop bij het Toeristisch Informatiepunt Kerkhofstraat 2 in Hattem ook verkrijgbaar bij VVV Epe en Toeristen Info Punt in Koek en Ei, IJsseldijk 67, Veessen (allen zondag gesloten).