Zondag 26 september

Bij de activiteiten met een sterretje (*) is vooraf aanmelden noodzakelijk.

 

Download hier de programmafolder voor het beleefweekend, inclusief kaartje.

Yoga bij zonsopgang (zo) (7-8u)*
Yoga bij zonsopgang aan de rivier de IJssel; een magisch moment. Tip: Draag makkelijk zittende (laagjes)kleding, voldoende warm, goed schoeisel. €10 p.p. Werverdijk 30, Wapenveld. Aanmelden via: info@yogabijdeijssel.nl.
www.yogabijdeijssel.nl.

Sunrise Tai Chi les met ontbijt (vrij,za,zo)* 8.30-10u
De ochtend begint om 8.30 uur in de buitenlucht rondom het restaurant De Ossenstal. Er volgt een anderhalf uur durende les van een Tai Chi & Qigong meester. De ochtend wordt afgesloten met een heerlijk en uitgebreid ontbijt op het terras van De Ossenstal. Deze sportieve ochtend, inclusief ontbijt kost €35,- per persoon. Vooraf aanmelden via info@ossenstal.nl. De Ossenstal, Ossenweg 10, Epe. Kijk voor meer info: www.ossenstal.nl.

Blote voetenpad (vrij,za,zo) (9-18u)
Op je blote voeten lopen door modder, water en over natuurlijke materialen. Gratis. Zoek de 'geheime' ingang t.h.v. de drielingbrug in het park bij Kasteel Cannenburch, Maarten v. Rossumplein 4, Vaassen. www.glk.nl/cannenburch

Speurtocht ontdek de kleine wonderen (vrij,za,zo) (9-17u)
Speurtochten met verschillende onderwerpen zoals woudloper van het Loo, geheimen van het Veluws verleden, volop vrijheid, aarde, water, lucht en vuur. €2,50 p.p. Camping de Wildhoeve, Hanendorperweg 102, Emst. www.wildhoeve.nl.

Brisk walking door het bos (zo) (9.30-10.30u)*
Brisk walking introductie op de heide bij de Schaapskooi. Brisk walking is wandelen in een stevig tempo waarbij je je armen ritmisch heen en weer mee beweegt. Gratis. Start: Kiosk De Schaapskooi, Elburgerweg, Heerde. Aanmelden via Tamara@jgetfit.nl. www.jgetfit.nl.

Dwalen in de spookkuil (zo) (9.30-11u)*
Ga met Maurice Schalker op pad en leer de geheimen van de spookkuil kennen. €5 p.p. Startloactie is 2e parkeerplaats, Vierhouterweg, Gortel. Aanmelden via VVV Epe bel: 0578-745019. www.vvvepe.nl.

Mind-walk Ont-moeten (10.30-12u) (vrij,za,zo)*
Kom Mindfull wandelen in het Hattemse bos met invloeden uit yoga en ontspanning- en ademhalingsoefeningen. En voel dat bewegen in de natuur balans geeft. Trek gemakkelijk zittende kleding aan en wandel mee. De start is om 10:30 u op de Molecaten 7, Hattem. €7,50 p.p. Vooraf aanmelden via info@yogabijgeja.nl. www.yogabijgeja.nl.

Knapzakspeurtocht (vrij,za,zo) (11-17u)
Kom speuren en spelen in het kasteelpark. Er zijn vragen over het kasteel, de planten en bomen, en onderweg kun je wat lekkers eten en drinken uit je knapzak. €4 p.p. Startloactie is het Bouwhuis naast kasteel Cannenburch, Maarten v. Rossumplein 4, Vaassen. www.glk.nl/cannenburch.

Proeverij van Veluws Wild (vrij,za,zo) (12-20u)
Proeverij van Veluws wild met bijpassend glas wijn (een hapje, formaat voorgerecht, geen maaltijd). €18,50 p.p. Witte Berken Natuurhotel, Oost Ravenweg 8, Epe. Aanmelden hoeft niet maar mag wel via 0578-612991. www.witteberken.nl.

Kijk en Beleef dag over Bedreigingen voor boerderijdieren van Toen en Nu (vrij,za,zo)
Kom naar Veluws Museum Hagedoorns Plaatse, er is zoveel te doen! Er is een speciale beleefweekend kidsmiddag met leuke activiteiten. Zoals oud-hollandse spelen + kids fotoshoot moment, een sporen speurtocht, en voor de oudere kinderen een Geocachspel . Voor de volwassenen is er o.a. een lezing over bijen, een film over jachttechnieken van roofvogels en een presentatie over de wolf. Veluws Museum Hagedoorns Plaatse, Ledderweg 11, Epe. Kijk hier voor de tijden en meer info. www.hagedoornsplaatse.nl.

FIKA met een fikkie (zo)(14-17u)
Onthaasten in Zweedse sferen, een rustmoment, dat is fika. Kom naar The WildKitchen in het Zwolse Bos voor koffie met wat lekkers, zoet en hartig, van het houtvuur. Mooie activiteit voor de zondagmiddag in combinatie met een wandeling door het Zwolse Bos. Tussendoor is er de mogelijkheid het 'vuur maken zonder lucifers' onder de knie te krijgen. €5 p.p. The Wild Kitchen, Wapenveldseweg 3, Wapenveld. www.qvist.nl/agenda

Verblijfsarrangement Ecolodge met activiteit*
Verblijf tijdens het Beleefweekend in één van de luxe ecolodges van 't Lennepserf in Veessen voor een speciale Beleefweekendprijs inclusief Beleefweekendactiviteit.Meer info op www.lennepserf.nl. Ecolodges ’t Lennepserf, De Stege 1B, Veessen.

Bronstbeleving met boswachter André Donker (vrij=VOL,za,zo) *19.15-21.15u
Dit ‘Beleefweekend’ neem ik je fietsend mee op deze kijk- en vooral luisterbelevenis. We gaan samen op zoek naar de burlende herten. We starten met het laatste avondlicht rond 18.45 uur en komen terug in het donker. Vooraf aanmelden via www.andredonkernatuur.nl/contact. www.andredonkernatuur.nl/op-de-agenda. Locatie volgt na opgave, €22,50 p.p. www.andredonkernatuur.nl. Locatie volgt na opgave, €22,50 p.p. www.andredonkernatuur.nl.