Zaterdag 26 september

Bij de activiteiten met een sterretje (*) is vooraf aanmelden noodzakelijk. 
 

Ontbijten aan de IJssel (8-12u) (zat, zon)*
Geniet tijdens het ontbijt van het uitzicht over de IJssel en de uiterwaarden bij Hotel IJsselzicht. De kosten zijn €5.00 p.p. Hotel IJsselzicht, IJsseldijk 40, Veessen. Reserveren via info@ijsselzicht.nl.

Bos- en heidetoer met een Daf 33 (zelf te bepalen tussen 8-18u)* (vrij, zat, zon)
Toer met een echte oldtimer Daf 33 door bos en hei en ontdek prachtige plekjes op de Veluwe. U komt langs een landgoed, kastelen en wildspotplaatsen.
Kosten zijn volwassen € 29,99 p.p. De locatie is: Dagje Uit Veluwe, Deventerweg 11, Oene. Graag vooraf aanmelden via info@dagjeuitveluwe.nl. Kijk ook op: www.dagjeuitveluwe.nl

Bootcamptraining op Heerderstrand (van 9-10u)* (zat)
Bootcamp is een training in groepsverband, heerlijk in de buitenlucht onder begeleiding van een enthousiaste trainer. Volg een bootcamp voor alle niveaus bij het Heerderstrand! Deelname is €5,00 p.p. Graag vooraf aanmelden via tamara@jgetfit.nl. Locatie is Ossenweg, Heerderstrand bij de slagbomen. Kijk ook op: jgetfit.nl/bootcamp/.

Excursie langs de IJssel (9-12u)* (zat)
Ontdek de natuur in de IJsseluiterwaarden tijdens een ochtendwandeling met Adrie Hottinga. Hij weet veel van de geschiedenis van het gebied, de vogels, flora en andere fauna. Om half 11 een lekkere koffiebreak bij Koek en Ei in Veessen. Deelname is €3,50 p.p. Graag vooraf aanmelden via coordinator@visitheerde.com. Startlocatie is Wijhese veer, Veerweg, Vorchten. Kijk ook op visitheerde.com.

Foto-puzzel-wandeltocht door historisch Hattem (9 -18u) (vrij, zat)
Ontdek interessante plekjes van het kleine hanzestadje Hattem aan de hand van een boekje met foto's. En probeer als je wilt de vragen onderweg te beantwoorden. Ook leuk voor een wedstrijdje! Kom naar Vadesto, De Bleek 3, Hattem. Kosten: €3,50 p.p. Meer info via info@vadesto.nl of 038-4445428.

Excursie Hoogwatergeul & de IJssel (9-11.30u)* (vrij, zat)
Hoeveel ruimte is er voor de rivier de IJssel in Veessen? Je hoort het tijdens deze excursie. Koffie & wat lekkers onderweg op een leuke locatie. Kosten zijn €5,00 p.p. en graag vooraf aanmelden via info@denijensteen.nl (max. 14 deelnemers). Verzamelen bij de De Nijensteen IJsseldijk 1, in Veessen.

Word Woudloper van het Loo (9u-17u) (vrij, zat, zon)
“Ontdek de Kleine Wonderen” is een zeer divers speurprogramma in het bos rondom Camping de Wildhoeve dat kinderen het hele jaar kunnen doen. In het opdrachtenboekje staan verschillende opdrachten. Soms zijn het vragen, soms een activiteit waaraan je kan meedoen met het hele gezin.

Kosten bedragen € 4,75 p.p. Start locatie is Camping De Wildhoeve, Hanendorperweg 102 in Emst. Voor meer info mail: info@wildhoeve.nl of kijk op www.wildhoeve.nl.

Cross Ren voor hun leven (vanaf 09.30u) (zat)
Tip! Doe mee aan een crossrun door het mooie Zwolse bos en over de heide en heuvels van de Tonnenberg.

  • 5 km wandeling 9.30-11u
  • 5 km cross 11.30-13u
  • 10 km cross 13.30-15.30u

Deelname is €20,00 p.p. De locatie is: Heideweg 14, Heerde. Kijk voor meer info: www.renvoorhunleven.nl of mail info@renvoorhunleven.nl.

Fietsroute 4 dorpen (9.30- 17u) (vrij, zat)
Tip! Fietsroute van 41 km door de vier dorpen van de Gemeente Epe. Deze route laat je alle vier dorpen van de gemeente zien. Het is een afwisselende route waarbij je door het bos, heide en landelijk gebied fietst. Ook komt de route langs recreatiegebied het Kievitsveld in Emst en kasteel Cannenburch in Vaassen. De route is gratis verkrijgbaar bij VVV Epe.

Kinderbelevingspad hert, vogel of wildzwijn en wildwand (10-20u) (vrij, zat, zon)
De belevingspaden 't Eperholt bestaan uit drie verschillende routes van ongeveer 3 kilometer met verschillende thema's. Je kan op de routes allerlei avonturen beleven en veel leren over de natuur. Edelherten, everzwijnen, vogels en andere dieren; ze komen allemaal voorbij. Soms zie je de dieren zelf, maar meestal vind je de bewijzen dat ze zijn geweest. De hertengeweien, de vogelhuisjes of de zwijntjes wijzen je de weg. Ze hangen in de bomen dus je gaat echt speuren! Alle paden komen samen bij de wildkijkwand. Hier kan je ervoor kiezen dezelfde route te vervolgen of over te stappen op een ander pad. Let op: je eindigt dan op een andere locatie. Bij de wildkijkwand mag je van het pad af om heel stilletjes door de gaten in de wand te kijken of er wilde dieren te zien zijn. Misschien wel everzwijnen of edelherten. Om de route nog leuker te maken is er een belevingspakket verkrijgbaar bij de startpunten en bij VVV Epe. Hierin zit een opdrachtenboekje waar de routes en allerlei leuke opdrachten in staan, ook zitten er een loepdoosje, verrekijker en pen in. Een pakketje kost € 4,00.

  • De hertenroute start bij Brasserie Floor, Dellenweg 109, Epe. 
  • De vogelroute start bij RCN de Jagerstee, Officiersweg 86, Epe. 
  • De zwijnenroute start bij Pannenkoekenrestaurant De Ossenstal, Ossenweg 10, Epe.

Workshop ‘monoprint op papier’ door Inge in ’t Hout (om 10.30 en 15.30u)* (vrij, zat, zon)
Monoprint is een druktechniek waarbij op een gladde ondergrond met verf een afbeelding wordt gemaakt waarna de nog natte schildering wordt afgedrukt op papier. Anders dan bij andere druktechnieken kan via monoprint slechts één afdruk gemaakt worden. Het niet rechtstreeks op het papier werken maakt dat de uiteindelijke afbeelding qua lijnvoering minder getekend overkomt. Het afdrukken zorgt voor een zachtere lijn.

Doordat de afbeelding spiegelbeeldig wordt kan dit eveneens een reden zijn om een monoprint te maken. De afbeelding verliest namelijk het handschrift van de maker en toont een spontanere afbeelding. Tevens zorgt deze druktechniek voor een verrassingselement. De maker zal de controle los moeten laten en het uiteindelijke resultaat over moeten laten aan de samenwerking tussen verf en papier.

De workshop wordt gegeven op vrijdag, zaterdag en zondag om 10.30 en 15.30 uur. Aanmelden en aanvullende informatie via: ingeinthout@planet.nl. Kosten: €17,50 per persoon, incl. materiaal en koffie/thee.

Bootcamp met lunch in het bos (11-14u) (zat)*
Eerst lekker in de frisse lucht sporten. Marjolein Kroese is erg enthousiast en motiverend. Bootcamp geeft je energie! Hierna een heerlijke, gezonde lunch bij Floor! Graag reserveren via info@brasseriefloor.nl. Kosten zijn €18,50 p.p. inclusief lunch. Brasserie Floor, Dellenweg 109 in Epe.

Stoepkrijten op het Tinneplein (12-14u) (zat)
Leuk voor kinderen: kom stoepkrijten op het Tinneplein! Kun jij de Dijkpoort natekenen? Locatie: Tinneplein, Hattem. Toegang is gratis. Meer info via 038 4448298 of info@ronduithattem.nl.

Wildarrangement De Ossenstal (12-21u)* (vrij, zat, zon)
Kom smullen van een overheerlijk 3-gangen-wildmenu bij Restaurant de Ossenstal, Ossenweg 10, Epe. Het menu bestaat uit hertencarpacccio, wildstoofpot met stoofperen en pommes duchesse, vanille-ijs met bosvruchten en slagroom en een glas wijn naar keuze. €25,00 p.p. Vooraf reserveren via tel. 0578-610199. Kijk ook op: www.ossenstal.nl

Ridder- en jonkvrouwetocht (12-17u)* (vrij, zat)
Speurtocht voor stoere jongens en meiden, ga verkleed als ridder of jonkvrouwe op speurtocht naar het kasteel. Prijs €3,50 p.p. (excl. borg). De startlocatie is bij Top 1 Toys, Dorpsstraat 59 in Vaassen. Aanmelden kan ter plekke bij Top 1 Toys.

Kasteelbezoek met verhalen (12-17u) (vrij, zat, zon)
Ook altijd al willen weten wat er zich achter de deuren van het kasteel afspeelt? Beluister de verhalen van Kasteel Cannenburch op je eigen telefoon en ga op onderzoek uit. Reserveren via: 0578-571292.  Kasteel Cannenburch, M. van Rossumplein 4, Vaassen. Meer info: www.glk.nl/cannenburch.
Kosten: €11,50 p.p., kinderen 4 t/m 18 jaar €5,00 p.p.

Marshmallows roosteren bij Floor! (12.30-16u) (vrij, zat, zon)
Kinderen mogen bij Brasserie Floor gratis marshmallows roosteren. Kom naar Brasserie Floor, Dellenweg 109 in Epe.

Met een picknickmand de natuur in, vanuit Floor (12.30-16u)* (vrij, zat, zon)
In dit weekend kunt u een picknickmand bestellen en een heerlijk plekje midden in het bos rondom onze prachtige Brasserie Floor opzoeken om te lunchen. Deze royaal gevulde mand bestaat uit: rijkelijk belegde sandwiches, diverse hartigheden maar ook zoetigheden als muffins en vers fruit. Kosten inclusief mint-water, verder exclusief drank, bedragen €21,50 euro per persoon. (Minimaal en maximaal is 4 personen per mand). Extra bij te bestellen fles Flevo-appelsap of een fles wit/rosé/rode wijn. Graag reserveren (kan tot 1 dag van tevoren en op=op) via info@brasseriefloor.nl. Borg mand is 50 euro. Brasserie Floor, Dellenweg 109 in Epe.

Parkspeurtocht voor kinderen op Kasteel Cannenburch (13-17u) (vrij, zat, zon)
Ben jij een speurneus in de dop en goed in het beantwoorden van moeilijke vragen? Ga dan op ontdekkingstocht door het kasteelpark. In de herfst is er van alles te zien buiten. Verschillende soorten paddenstoelen, dierensporen, gekleurde bladeren en nog veel meer moois. Ga aan de slag met de opdrachten in de speurtocht en leer van alles over het park en zijn bewoners. Kasteel Cannenburch, M. van Rossumplein 4, Vaassen.
€2,00 p.p. Meer info via 0578-571292. Kijk ook op www.glk.nl/cannenburch.

Lunchen bij Everyday Bread & Coffee (lunch) (vrij, zat)
Een heerlijk belegd broodje met een vers sapje bij Everyday Bread & Coffee.
Prijs: €9,00. Locatie: Kruisstraat 13, Hattem.

Boer'n bbq grill-arrangement (zelf te bepalen tussen 9-19u)* (vrij, zat, zon)
Kom uitgebreid genieten van een luxe picknick of een Boer’n grill-picknickarrangement en maak gebruik van onze houtskool bbq-kruiwagens. Neem plaats in de boomgaard naast de koeien, kippen en alpaca’s in de wei en geniet van (h)eerlijk Veluws vlees. Kosten zijn volwassen €22,50, kinderen per levensjaar € 1,85. De locatie is: Dagje Uit Veluwe, Deventerweg 11 Oene.
Graag vooraf aanmelden via info@dagjeuitveluwe.nl. Kijk ook op: www.dagjeuitveluwe.nl

Landgoedwandeling Vosbergen (13.30-15.30u)* (zat)
Kasteel Vosbergen in Heerde is een goed bewaard voorbeeld van een 17e-eeuws Edelmanshuis. Dit huis en het omringende landgoed zijn particulier eigendom en voor een groot deel nog in oorspronkelijke staat. Tijdens de Landgoedwandeling hoort u meer over de geschiedenis, het heden en de toekomst van het landgoed en over de daar levende flora en fauna en andere bijzonderheden. Na de wandeling wordt u ontvangen met een kop thee of koffie en een heerlijk Heerdenaartje, binnen of buiten het Kasteel, afhankelijk van het weer.

Deelname is €15,00. Graag vooraf aanmelden via info@kasteelvosbergen.nl. Locatie is Vosbergerweg 38, Heerde.

AFGELAST I.V.M. CORONAMAATREGELEN - Themaweekend Veluws Museum Hagedoorns Plaatse (13.30-17u) (vrij, zat, zon)
Kom meer te weten over bedreigingen voor boerderijdieren toen en nu. Er is een speurtocht voor kinderen en een geocache-spel. Ook zijn er koeien, schapen en kippen op de boerderij! Kosten zijn €2,00 p.p. voor een activiteit, toegang museum is € 5,50 p.p. (tot 12 jaar gratis). Locatie is Veluws Museum Hagedoorns Plaatse, Ledderweg 11 in Epe. Kijk ook op www.hagedoornsplaatse.nl.

Koffie & vlaai bij Lunchroom De Suikerbuik (vrij, zat)
Lekker voor tussendoor: kopje koffie of thee met een stuk vlaai bij lunchroom De Suikerbuik. Prijs: €4,50. Locatie: Molenbelt 2b, Hattem.

AFGELAST I.V.M. CORONAMAATREGELEN - Roofvogelshow Kidsmiddag (13.30-17u) (zat)
Kom naar de roofvogelshow en leer meer over roofvogels. Hoe ziet hun jacht eruit en welke boerderijdieren verorberen ze? Kosten zijn €2,00 p.p. voor een activiteit. Toegang museum is €5,50 p.p. (tot 12 jaar gratis). Locatie is Veluws Museum Hagedoorns Plaatse, Ledderweg 11 in Epe. Kijk ook op www.hagedoornsplaatse.nl.

AFGELAST I.V.M. CORONAMAATREGELEN - Kidsmiddag (13.30-17u) (zat)
Je mag fretjes aaien en op de foto met een roofvogel! Kosten zijn €2,00 p.p. voor een activiteit, toegang museum is € 5,50 p.p. (tot 12 jaar gratis). Locatie is Veluws Museum Hagedoorns Plaatse, Ledderweg 11 in Epe. Kijk ook op www.hagedoornsplaatse.nl.

Stadswandeling Hanzestad Hattem inclusief poffertjes (14u) (zat)
Ontdek Hanzestad Hattem! Onder leiding van een gids maakt u een mooie wandeling door het centrum van pittoresk Hattem. De wandeling eindigt met heerlijke poffertjes bij het Nederlands Bakkerijmuseum. Ook leuk voor kinderen! Startpunt is Kerkhofstraat 2, Hattem. Kosten: € 10,00 p.p. Meer info via 038 4448298 of info@ronduithattem.nl.

Natuurboottocht IJsseluiterwaarden en Apeldoorns kanaal (om 14u, 15.30u en 17u (bij voldoende animo)* (vrij, zat)
Kom varen op een Natuurboot voor een mooie tocht langs IJsseluiterwaarden en op het Apeldoorns kanaal. De locatie is Vadesto, De Bleek 3, Hattem. Deelname is €7,50 p.p. Graag vooraf aanmelden via O38-4445428 of info@vadesto.nl.

Laat je schilderen door Daniël Douglas (tijd in overleg)* (vrij, zat, zon)
Laat je schilderen door Daniël Douglas. Daniel Douglas maakt snel portretschilderijen op locatie. Deze kleine portretten, gemaakt met oliekleur, zijn binnen een uur klaar. Een unieke ervaring! Schilderen is gratis, schilderij kost €150,00 (niet verplicht om af te nemen). Voermanmuseum, Achterstraat 46-48, Hattem. Aanmelden via info@voermanmuseumhattem.nl.

Begeleid de kudde terug naar de schaapskooi (15u) (zat)
Kom samen met de schaapsherder de schaapskudde begeleiden naar de Schaapskooi op de Renderklippen. Gratis. Een bijdrage voor de schaapskudde is welkom. Schaapskooi op de Elburgerweg, Heerde. Kijk ook op: www.schaapskudde-epe-heerde.nl.

VOL - Burltocht (19- 21.45u)* (zat)
Ga op pad met de natuurgids om naar het burlen van de herten te luisteren. Het edelhert is de grootste wildsoort die in Nederland voorkomt. In deze periode is op heldere en koude avonden en ochtenden het oergeluid van de herten te horen, het zogenaamde burlen.

Vanaf begin september tot half oktober zijn de edelherten op vrijersvoeten. Als de mannetjes de vrouwtjes het hof maken en hun concurrenten hardhandig bevechten, gaat dat met een enorm lawaai gepaard. Burlen heet die oerschreeuw van het edelhert. Ook breken er soms gevechten uit waarbij men de herten met de geweien tegen elkaar kan horen slaan. De tochten zijn per fiets. U dient zelf voor een fiets te zorgen. Start vanaf Camping De Wildhoeve, Hanendorperweg 102 Emst. Kosten zijn €19,50 p.p. inclusief koffie/thee. Vooraf aanmelden via VVV Epe 0578-745019.

Wildmenu Restaurant De Postkamer (vanaf 17.30u)* (vrij, zat, zon)
De Postkamer schotelt je een heerlijk wild menu voor! Een stoofschotel van wild met puree van pastinaak en rode kool. Reserveer een tafel en laat je verrassen. Kosten: €22,50 p.p. Reserveer een tafel en laat je verrassen. De locatie is Dorpsstraat 49 in Heerde. Graag vooraf reserveren via info@depostkamerheerde.nl. Kijk ook op: www.depostkamerheerde.nl.

Driegangendiner bij restaurant Bij de Molen (vrij, zat)*
Geniet van een 3-gangenbeleefmenu bij restaurant Bij de Molen. Prijs: €25,- p.p. Locatie: Molenbelt 3a, Hattem. Graag vooraf reserveren via info@bijdemolenhattem.nl. Kijk ook op: www.bijdemolenhattem.nl.

Wildarrangement De Ossenstal (12-21u)* (vrij, zat, zon)
Kom smullen van een overheerlijk 3-gangen-wildmenu bij Restaurant de Ossenstal, Ossenweg 10, Epe. Het menu bestaat uit hertencarpacccio, wildstoofpot met stoofperen en pommes duchesse, vanille-ijs met bosvruchten en slagroom en een glas wijn naar keuze. €25,00 p.p. Vooraf reserveren tel. 0578-610199. Kijk ook op: www.ossenstal.nl.

Fietsroute Rondom Heerde (gehele dag) (vrij, zat)
Fiets Rondom Heerde! De vrijwilligers van het Toeristen Informatie Punt in Heerde hebben de mooiste plekken geselecteerd voor deze tocht van 35 km (in te korten naar 23 km). Route is te koop voor € 1,00 bij TIP Heerde, Bonenburgerlaan 6 in Heerde (zondags gesloten).

Rondje pontje Hattem (gehele dag) (vrij, zat, zon)
Tip! Fiets een Rondje Pontje vanuit Hattem en fiets een prachtige fietsroute langs de IJssel. De route is in totaal 61,5 km, maar kan ook in delen gefietst worden. De route is voor € 1,00 te koop bij het Toeristisch Informatiepunt Kerkhofstraat 2 in Hattem en ook verkrijgbaar bij VVV Epe en Toeristen Info Punt in Koek en Ei, IJsseldijk 67, Veessen (allen zondag gesloten).