Zaterdag 25 september

Bij de activiteiten met een sterretje (*) is vooraf aanmelden noodzakelijk. 
 

Download hier de programmafolder voor het beleefweekend, inclusief kaartje.

Ochtendwandeling met de schaapskudde (za) (7-8.30u)
Ochtendwandeling half uur voor zonsopkomst speciaal bedoeld voor mensen die mooie foto’s willen maken. Volwassenen €5p.p., kinderen €2,50. Exacte start en doorgang worden bekend gemaakt op Facebook @schaapskuddeepeheerde. Parkeerplaats Schaapskooi, Elburgerweg, Heerde.

Sunrise Tai Chi les met ontbijt (vrij,za,zo)* 8.30-10u
De ochtend begint om 8.30 uur in de buitenlucht rondom het restaurant De Ossenstal. Er volgt een anderhalf uur durende les van een Tai Chi & Qigong meester. De ochtend wordt afgesloten met een heerlijk en uitgebreid ontbijt op het terras van De Ossenstal. Deze sportieve ochtend, inclusief ontbijt kost €35,- per persoon. Vooraf aanmelden via info@ossenstal.nl. De Ossenstal, Ossenweg 10, Epe. Kijk voor meer info: www.ossenstal.nl.

Bootcamp aan het strand (za) (9-10u) *
Bootcamp is een training in groepsverband, heerlijk in de buitenlucht onder begeleiding van een enthousiaste trainer. Volg een bootcamp voor alle niveaus bij het Heerderstrand. Tip: draag sportkleding. Gratis. Ossenweg, Heerderstrand, Heerde. Aanmelden via Tamara@jgetfit.nl. www.jgetfit.nl.

CRAFTS (za) (9-17u)*
Vandaag komen er verschillende ambachtslieden naar The WildKitchen om hun vaardigheden met je te delen zoals lepel snijden, mok snijden, leerbewerken en desembrood bakken. Koffie, thee, taart en lunch komen van het houtvuur. Dit is de gelegenheid voor een introductie of om je skills te verfijnen. We sluiten de dag af met een gezamenlijke maaltijd rond het vuur. €79,50 p.p. The Wild Kitchen, Wapenveldseweg 3, Wapenveld. Vooraf aanmelden via www.qvist.nl/crafts.html. www.qvist.nl/agenda.

Steppen in de Hoenwaard (vanaf 9u) (vrij,za)*
Verken de Hoenwaard per step! Op een speelse en actieve manier de unieke Uiterwaarden langs de IJssel ontdekken. Inclusief uitleg en route. Vadesto, Bleek 3, Hattem. €7,50 p.p. Vooraf aanmelden via info@vadesto.nl. www.vadesto.nl.

Kano- of kajakvaren (vanaf 9u) (vrij,za)*
Vaar met een 2-3 persoons Canadese kano of een 2-persoons Kajak de prachtige kanoroute aan de rand van het Veluwe-massief. Ontdek de vele watervogels tussen het riet en misschien ziet u zelfs ijsvogels of een bever onderweg. Vadesto, Bleek 3, Hattem. Vanaf €?? p.p. Vooraf aanmelden via info@vadesto.nl. www.vadesto.nl.

Kanotocht Rondje Wapenveld incl. goed gevulde picknickmand met lunch (vr za) 11:30 – 14u
Kom je gezellig kano varen in Wapenveld? Ontdek vanaf het water de mooie natuur van de gemeente Heerde. Kies voor een rondje van 1,5 uurtje kanoën door de Nieuwe Wetering en de Evergunne. Halverwege kun je even aanleggen bij de Bruggenhoek, waar de Grote en Nieuwe wetering samenkomen, om even uit te rusten en heerlijk te genieten van een goed gevulde picknickmand van EETIT uit Wapenveld. Een frisse duik nemen? Geen probleem. De Wetering is prima water om een stukje te zwemmen. Wie weet spot je aan het einde van de route nog wel een bever in de buurt van de beverburcht in de Nieuwe Wetering. Beschikbaar: 3 Canadese kano’s voor 2 of 3 personen per kano. Vertrek vanaf de kano opstapplaats aan de Werverdijk in Wapenveld. Je kunt hier je auto ook parkeren. € 27,50 pp. Tussen 11:30 en 14:00 uur starten. Aanmelden via reesoutdoorfit@outlook.com

Blote voetenpad (vrij,za,zo) (9-18u)
Op je blote voeten lopen door modder, water en over natuurlijke materialen. Gratis. Zoek de 'geheime' ingang t.h.v. de drielingbrug in het park bij Kasteel Cannenburch, Maarten v. Rossumplein 4, Vaassen. www.glk.nl/cannenburch.

Speurtocht ontdek de kleine wonderen (vrij,za,zo) (9-17u)
Speurtochten met verschillende onderwerpen zoals woudloper van het Loo, geheimen van het Veluws verleden, volop vrijheid, aarde, water, lucht en vuur. €2,50 p.p. Camping de Wildhoeve, Hanendorperweg 102, Emst. www.wildhoeve.nl.

Hoenwaard-natuurexpeditie (14u) (za)*
Beleef en proef de natuur tussen Hattem en Wapenveld. Op de fiets op pad met een natuurgids en wordt verrast door wat je onderweg ziet en proeft! De start is om 14u op de Kerkhofstraat 2, Hattem. Volwassenen €10p.p., kinderen €5 p.p. Vooraf aanmelden via info@visithattem.nl. www.visithattem.nl.

Bootcamp aan het strand (za) (10.15-11.15u) *
Bootcamp is een training in groepsverband, heerlijk in de buitenlucht onder begeleiding van een enthousiaste trainer. Volg een bootcamp voor alle niveaus bij het Heerderstrand. Tip: draag sportkleding. Gratis. Ossenweg, Heerderstrand, Heerde. Aanmelden via Tamara@jgetfit.nl. www.jgetfit.nl.

Mind-walk Ont-moeten (van 10.30-12u) (vrij,za,zo)*
Kom Mindfull wandelen in het Hattemse bos met invloeden uit yoga en ontspanning- en ademhalingsoefeningen. En voel dat bewegen in de natuur balans geeft. Trek gemakkelijk zittende kleding aan en wandel mee. De start is om 10.30u op de Molecaten 7, Hattem. €7,50 p.p. Vooraf aanmelden via info@yogabijgeja.nl. www.yogabijgeja.nl.

Knapzakspeurtocht (vrij,za,zo) (11-17u)
Kom speuren en spelen in het kasteelpark. Er zijn vragen over het kasteel, de planten en bomen, en onderweg kun je wat lekkers eten en drinken uit je knapzak. €4 p.p. Start bij het Bouwhuis naast kasteel Cannenburch, Maarten v. Rossumplein 4, Vaassen. www.glk.nl/cannenburch.

Kijk en Beleef dag over Bedreigingen voor boerderijdieren van Toen en Nu (vrij,za,zo)
Kom naar Veluws Museum Hagedoorns Plaatse, er is zoveel te doen! Er is een speciale beleefweekend kidsmiddag met leuke activiteiten. Zoals oud-hollandse spelen + kids fotoshoot moment, een sporen speurtocht, en voor de oudere kinderen een Geocachspel . Voor de volwassenen is er o.a. een lezing over bijen, een film over jachttechnieken van roofvogels en een presentatie over de wolf. Veluws Museum Hagedoorns Plaatse, Ledderweg 11, Epe. Kijk hier voor de tijden en meer info. Kijk hier voor meer info.  www.hagedoornsplaatse.nl.

Proeverij van Veluws Wild (vrij,za,zo) (12-20u)
Proeverij van Veluws wild met bijpassend glas wijn (een hapje, formaat voorgerecht, geen maaltijd). €18,50 p.p. Witte Berken Natuurhotel, Oost Ravenweg 8, Epe. Aanmelden hoeft niet maar mag wel via 0578-612991. www.witteberken.nl.

Leer over bijen, insecten en honing (za) (13-17u)
Leer meer over bijen, insecten en honing. Kom zaterdag naar de Bijenstal, Rhijnsburgerlaan, naast de brandweerkazerne. Gratis.

Excursie Renderklippen (za) (14-16u)*
Een herfstwandeling met veel variatie en de mogelijkheid om kennis te nemen van de flora en fauna, maar ook van de geschiedenis van dit prachtige en unieke stukje Veluwe. Leden IVN en KNNV gratis. Overige €2 p.p. Start: Hertenkamp Dellenweg, Epe. Aanmelden via secretaris@epe-heerde.knvv.nl.

Stadswandeling Hattem (14-15.30u) (vrij,za)*
Beleef Hattem tijdens een stadswandeling! De start is om 10u op de Kerkhofstraat 2, Hattem. €4,50 p.p. Vooraf aanmelden via info@visithattem.nl. www.visithattem.nl.

Natuurboottocht (14u) (vrij,za)*
Ontdek het verhaal van het kanaal met de natuurboottocht. Vadesto, Bleek 3, Hattem. €9,50 p.p. Vooraf aanmelden via info@vadesto.nl. www.vadesto.nl.

Bosbeesten timmeren (za) (11-15u)
Bij De Beleefplekke in Veessen kan je spelen en timmeren met natuurlijke materialen uit het bos. Maak samen met de Burgemeester van Buiten een gaaf bosbeest; van een eenhoorn op wielen tot een blauwharige-bildraak. Om de workshop nog leuker en unieker te maken hebben heeft de Burgemeester van Buiten een mini rariteitenkabinet bij zich. Gratis. Natuurspeelplek De Beleefplekke achter camping de Tesseplekke, Hogeweg 19 in Veessen. 

Kinderspeurtocht (za) (15.30-17u)*
Speuren naar sporen met natuurgids Jan Niebeek. Hij laat kinderen op een leuke manier de natuur ontdekken. Na afloop marshmallows roosteren. Volwassenen €1 p.p., kinderen €3,50 p.p. Restaurant de Ossenstal, Ossenweg 10, Epe. Vooraf aanmelden via VVV Epe, bel 0578-745019. www.vvvepe.nl.

Verblijfsarrangement Ecolodge met activiteit*
Verblijf tijdens het Beleefweekend in één van de luxe ecolodges van 't Lennepserf in Veessen voor een speciale Beleefweekendprijs inclusief Beleefweekendactiviteit. Meer info op www.lennepserf.nl. Ecolodges ’t Lennepserf, De Stege 1B, Veessen.

Bronstbeleving met boswachter André Donker (vrij=VOL,za,zo) *19.15-21.15u
Dit ‘Beleefweekend’ neem ik je fietsend mee op deze kijk- en vooral luisterbelevenis. We gaan samen op zoek naar de burlende herten. We starten met het laatste avondlicht rond 18.45 uur en komen terug in het donker. Vooraf aanmelden via www.andredonkernatuur.nl/contact. www.andredonkernatuur.nl/op-de-agenda. Locatie volgt na opgave, €22,50 p.p. www.andredonkernatuur.nl. Locatie volgt na opgave, €22,50 p.p. www.andredonkernatuur.nl.