Zaterdag 24 september

Bekijk het volledige programma van Beleefweekend Veluwe

Eindeloze Veluwe

Ga mee op pad met Lennard Jasper (St. behoud Veluwsch landschap) door de eindeloze Veluwe: een gebied dat maar liefst 1000 km2 groot is! Ontdek de bijzondere kwaliteiten, dieren en landschappen maar ook verschillende bedreigingen.
Leuk met kinderen! 08.30-11.00u, Parkeerplaats Wisselse Veen, Veenweg Epe, €7,50, aanmelden via VVV Epe: 0578-745019

 

Beken en sprengen van Molecaten wandelexcursie

De naam "Molecaten" gaat terug tot de Middeleeuwen en betekent zoiets als boerderijtje bij de molen. In dit geval een watermolen, wat aangeeft hoe lang water al een rol speelt op dit landgoed. De gidsen van IVN Zwolle laten je de watermolen en andere bezienswaardigheden zien zoals het Huis, de Spijker en de Spaanse Graven, een monumentale beuk en  verschillende planten en dieren die helemaal thuishoren in een Veluws bos.
14.00-15.30u, Parkeerplaats bij Herberg Molecaten, Molecaten 7, 8051 PN Hattem, deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Vooraf aanmelden is niet nodig. 

Speuren naar sporen

Natuurgids Jan Niebeek neemt je mee op pad door de Veluwse natuur. Hij leert je van alles over het wild dat hier leeft en laat hun sporen zien.
Leuk met kinderen! 14.00-15.30u, Brasserie Floor, Dellenweg 109 Epe, kinderen €3,50, volwassenen €2,00, aanmelden via VVV Epe: 0578-745019

Wandelen langs stromend water

Tijdens deze natuurwandeling leer je meer over het bijzondere landschap, waterhuishouding en cultuurhistorie van sprengen, beken en watermolens door een gids van KNNV Epe-Heerde.
09.30-12.30u, Parkeerplaats tegenover Kasteel De Cannenburch, Maarten van Rossumplein 4, €2,50 en gratis voor leden KNNV, aanmelden via wimoosterloo@kpnmail.nl

 Wildplukwandeling

Tijdens een wildplukwandeling zien, proeven en ruiken we zo’n 20 verschillende soorten kruiden, bessen en bloemen. Je leert de overvloed aan eetbare planten bij jou om de hoek (her)kennen.
Leuk met kinderen! 14.00-16.30u, Wapenveld (exacte locatie na aanmelding), €15 (inclusief wild hapje en wilde thee), aanmelden via de Wilde School. Deze activiteit is volgeboekt. 

Op zoek naar de IJsvogel

Stap in de natuurboot en ontdek de vele watervogels tussen het riet en misschien zie je zelfs ijsvogels onderweg.
14.00u, Parkeerplaats De Bleek, De Bleek 3 Hattem, €9,50, aanmelden via info@vadesto.nl. Deze activiteit is volgeboekt. 

Hoenwaardexpeditie

Stap op de fiets, beleef en proef de Hoenwaard. Leer meer over de flora en fauna in dit mooie gebied.
14.00u, Toeristisch Informatiepunt, Kerkhofstraat 2a Hattem, kinderen €5, volwassenen €10, aanmelden via info@visithattem.nl

Kleine diertjes expeditie

In natuurspeeltuin De Beleefplekke leven heel veel diertjes: in het water, in het gras en in de lucht! Ga je mee op ontdekkingstocht in onze speelplek met modderpoel?
Leuk met kinderen! Doorlopend tussen 11.00-15.00u, De Beleefplekke, Hogeweg 17, Veessen (Achter camping De Tesseplekke), gratis, aanmelden niet nodig.

Natuurwandeling over de Renderklippen

Wandel mee door het gevarieerde landschap van de Renderklippen. De kans om kennis te nemen van de flora en fauna, maar ook van de geschiedenis van dit prachtige stukje Veluwe.
14.00-16.30u, Hertenkamp (schuin tegenover Fletcher hotel), Dellenweg Epe, €5,00 en gratis voor leden IVN/KNNV, aanmelden niet nodig.

Familie ommetje: langs sloten, beken en poelen

Ga op expeditie met IVN natuurgids Janice om te zien en horen welke diertjes er leven in het water. De wandeling is ongeveer 5 km.
Helaas komt deze excursie te vervallen. Aanmelden is niet meer mogelijk.