Vrijdag 25 september 2020

Bij de activiteiten met een sterretje (*) is vooraf aanmelden noodzakelijk. 
 

Bos- en heidetoer met een Daf 33 (zelf te bepalen tussen 8-18u)* (vrij, zat, zon)
Toer met een echte oldtimer Daf 33 door bos en heide en ontdek prachtige plekjes op de Veluwe. U komt langs een landgoed, kastelen en wildspotplaatsen. 
Kosten zijn volwassen € 29,99 p.p. De locatie is: Dagje Uit Veluwe, Deventerweg 11, Oene. Graag vooraf aanmelden via info@dagjeuitveluwe.nl. Kijk ook op www.dagjeuitveluwe.nl.

Foto-puzzel-wandeltocht door historisch Hattem (9 -18u) (vrij, zat)
Ontdek interessante plekjes van het kleine hanzestadje Hattem aan de hand van een boekje met foto's. En probeer als je wilt de vragen onderweg te beantwoorden. Ook leuk voor een wedstrijdje! Kom naar Vadesto, De Bleek 3, Hattem. €3,50 p.p. Meer info via info@vadesto.nl of 038-4445428.

Boer'n bbq grill-arrangement (zelf te bepalen tussen 9-19u)* (vrij, zat, zon)
Kom uitgebreid genieten van een luxe picknick of een boer’n grill-picknickarrangement en maak gebruik van onze houtskool-bbq-kruiwagens. Neem plaats in de boomgaard naast de koeien, kippen en alpaca’s in de wei en geniet van (h)eerlijk Veluws vlees. Kosten: volwassen € 22,50, kinderen per levensjaar €1.85. De locatie is: Dagje Uit Veluwe, Deventerweg 11, Oene.
Graag vooraf aanmelden via info@dagjeuitveluwe.nl. Kijk ook op: www.dagjeuitveluwe.nl.

Word Woudloper van het Loo (9u-17u) (vrij, zat, zon)
“Ontdek de Kleine Wonderen” is een zeer divers speurprogramma in het bos rondom Camping de Wildhoeve dat kinderen het hele jaar kunnen doen. In het opdrachtenboekje staan verschillende opdrachten. Soms zijn het vragen, soms een activiteit waaraan je kan meedoen met het hele gezin.

Kosten bedragen € 4,75 p.p. Start locatie is Camping De Wildhoeve, Hanendorperweg 102 in Emst. Voor meer info mail: info@wildhoeve.nl of kijk op www.wildhoeve.nl.

Fietsroute 4 dorpen (9.30- 17u) (vrij, zat)
Tip! Fietsroute van 41 km door de vier dorpen van de Gemeente Epe. Deze route laat je alle vier dorpen van de gemeente zien. Het is een afwisselende route waarbij je door het bos, heide en landelijk gebied fietst. Ook komt de route langs recreatiegebied het Kievitsveld in Emst en kasteel Cannenburch in Vaassen. De route is gratis verkrijgbaar bij VVV Epe.

Koffie & vlaai bij Lunchroom De Suikerbuik (vrij, zat)
Lekker voor tussendoor: kopje koffie of thee met een stuk vlaai bij lunchroom De Suikerbuik.
Prijs: €4,50. Locatie: Molenbelt 2b, Hattem.

Vitality club Heerde (10-11u) (vrij)
Kom lekker bewegen! Vitality Club heeft als doel om mensen te laten bewegen, al wandelend in groepsverband in de buitenlucht. In Heerde is de start bij De Watermolen, Beeklandseweg 13, Heerde. Daar eindigt de wandeling ook, waar na afloop op eigen kosten wat gedronken kan worden bij koffie- en theehuis De Watermolen van Zoethout. Kijk ook op: www.vitality-club.nl.

Kinderbelevingspad hert, vogel of wildzwijn en wildwand (10-20u) (vrij, zat, zon)
De belevingspaden 't Eperholt bestaan uit drie verschillende routes van ongeveer 3 kilometer met verschillende thema's. Je kan op de routes allerlei avonturen beleven en veel leren over de natuur. Edelherten, everzwijnen, vogels en andere dieren; ze komen allemaal voorbij. Soms zie je de dieren zelf, maar meestal vind je de bewijzen dat ze zijn geweest. De hertengeweien, de vogelhuisjes of de zwijntjes wijzen je de weg. Ze hangen in de bomen, dus je gaat echt speuren! Alle paden komen samen bij de wildkijkwand. Hier kan je ervoor kiezen dezelfde route te vervolgen of over te stappen op een ander pad. Let op: je eindigt dan op een andere locatie. Bij de wildkijkwand mag je van het pad af om heel stilletjes door de gaten in de wand te kijken of er wilde dieren te zien zijn. Misschien wel everzwijnen of edelherten. Om de route nog leuker te maken is er een belevingspakket verkrijgbaar bij de startpunten en bij VVV Epe. Hierin zit een opdrachtenboekje waar de routes en allerlei leuke opdrachten in staan, ook zitten er een loepdoosje, verrekijker en pen in. Een pakketje kost €4,00.

  • De hertenroute start bij Brasserie Floor, Dellenweg 109, Epe.
  • De vogelroute start bij RCN de Jagerstee, Officiersweg 86, Epe.
  • De zwijnenroute start bij Pannenkoekenrestaurant De Ossenstal, Ossenweg 10, Epe.

Workshop ‘monoprint op papier’ door Inge in ’t Hout (om 10.30u en 15.30u)* (vrij, zat, zon)
Monoprint is een druktechniek waarbij op een gladde ondergrond met verf een afbeelding wordt gemaakt waarna de nog natte schildering wordt afgedrukt op papier. Anders dan bij andere druktechnieken kan via monoprint slechts één afdruk gemaakt worden.
Het niet rechtstreeks op het papier werken maakt dat de uiteindelijke afbeelding qua lijnvoering minder getekend overkomt. Het afdrukken zorgt voor een zachtere lijn.

Doordat de afbeelding spiegelbeeldig wordt kan dit eveneens een reden zijn om een monoprint te maken. De afbeelding verliest namelijk het handschrift van de maker en toont een spontanere afbeelding. Tevens zorgt deze druktechniek voor een verrassingselement. De maker zal de controle los moeten laten en het uiteindelijke resultaat over moeten laten aan de samenwerking tussen verf en papier.

De workshop wordt gegeven op vrijdag, zaterdag en zondag om 10.30 en 15.30 uur. Aanmelden en aanvullende informatie via:
ingeinthout@planet.nl. Kosten: €17,50 per persoon, incl. materiaal en koffie/thee.

Historische fietstocht (om 11u)* (vrij)
Deze 2 uur durende fietstocht voert u door de bosrijke omgeving en de uiterwaarden van Hattem. Onder begeleiding van een gids hoort u alles over het ontstaan van Hattem. U ziet de bijzondere plekken in de directe omgeving van de binnenstad en hoort de spannende verhalen en anekdotes die de geschiedenis van Hattem te bieden heeft. Een leuke manier om Hattem te ontdekken. Start is om 14.00 uur. Kerkhofstraat 2, Hattem. Aanmelden via 038 4448298 of info@ronduithattem.nl.
Kosten: €5,00 p.p. / €15,00 incl. fietshuur.

Ridder- en jonkvrouwetocht (12-17u)* (vrij, zat)
Speurtocht voor stoere jongens en meiden, ga verkleed als ridder of jonkvrouwe op speurtocht naar het kasteel. Prijs €3,50 p.p. (excl. borg). De startlocatie is bij Top 1 Toys, Dorpsstraat 59, Vaassen. Aanmelden kan ter plekke bij Top 1 Toys.

Bezoek de bijenstal (12-15u) (vrij)
Ben je geïnteresseerd in (honing)bijen en imkers? In de bijenstal Bijenvereniging Heerde staan bijenkasten en er is een insectenvriendelijk tuin met een groot insectenhotel. De imker vertelt je alles over bijen en honing in de bijenstal. Kom een kijkje nemen! Bijenvereniging Heerde, Rhijnsburgerlaan naast de brandweer kazerne in Heerde, gratis.


Kasteelbezoek met verhalen (12 -17u)* (vrij, zat, zon)
Ook altijd al willen weten wat er zich achter de deuren van het kasteel afspeelt? Beluister de verhalen van Kasteel Cannenburch op je eigen telefoon en ga op onderzoek uit. Reserveren via: 0578-571292.  Kasteel Cannenburch, M. van Rossumplein 4, Vaassen. Meer info op www.glk.nl/cannenburch.
€11,50 p.p., kinderen 4 t/m 18 jaar €5,00 p.p.

Marshmallows roosteren bij Floor! (12.30-16u) (vrij, zat, zon)
Kinderen mogen bij Brasserie Floor gratis marshmallows roosteren. Kom naar Brasserie Floor, Dellenweg 109 in Epe. Kijk ook op: www.brasseriefloor.nl.

Met een picknickmand de natuur in, vanuit Floor (12.30-16u)* (vrij, zat, zon)
In dit weekend kunt u een picknickmand bestellen en een heerlijk plekje midden in het bos rondom onze prachtige Brasserie Floor opzoeken om te lunchen. Deze royaal gevulde mand bestaat uit: rijkelijk belegde sandwiches, diverse hartigheden maar ook zoetigheden als een muffin en vers fruit. Kosten inclusief mint-water, verder exclusief drank, bedragen €21,50 per persoon. (Minimaal en maximaal is 4 personen per mand). Extra bij te bestellen fles Flevo-appelsap of een fles wit/rosé/rode wijn. Graag reserveren (kan tot 1 dag van tevoren en op=op) via info@brasseriefloor.nl. Borg mand is 50 euro. Brasserie Floor, Dellenweg 109 in Epe.

Lunchen bij Everyday Bread & Coffee (lunch) (vrij, zat)
Een heerlijk belegd broodje met een vers sapje bij Everyday Bread & Coffee.
Prijs: €9,00. Locatie:
Kruisstraat 13, Hattem

Parkspeurtocht voor kinderen op Kasteel Cannenburch (13-17u) (vrij, zat, zon)
Ben jij een speurneus in de dop en goed in het beantwoorden van moeilijke vragen? Ga dan op ontdekkingstocht door het kasteelpark. In de herfst is er van alles te zien buiten. Verschillende soorten paddenstoelen, dierensporen, gekleurde bladeren en nog veel meer moois. Ga aan de slag met de opdrachten in de speurtocht en leer van alles over het park en zijn bewoners. Kasteel Cannenburch, M. van Rossumplein 4, Vaassen. €2,00 p.p. Meer info via 0578-571292. Kijk ook op www.glk.nl/cannenburch.

AFGELAST I.V.M. CORONAMAATREGELEN - Themaweekend Veluws Museum Hagedoorns Plaatse (13.30-17u) (vrij, zat, zon)
Kom meer te weten over bedreigingen voor boerderijdieren toen en nu. Er is een speurtocht voor kinderen en een geocachespel. Ook zijn er koeien, schapen en kippen op de boerderij! Kosten zijn € 2,- p.p. voor een activiteit, toegang museum is € 5,50 p.p. (tot 12 jaar gratis). Locatie is Veluws Museum Hagedoorns Plaatse, Ledderweg 11 in Epe. Kijk ook op www.hagedoornsplaatse.nl.

AFGELAST I.V.M. CORONAMAATREGELEN - Lezing over bijen (aanvang lezing 14u) (vrij) 
Kom meer te weten over bijen, hun functie voor de boer en hun bedreigingen. Kosten zijn € 2,- p.p. voor de lezing, toegang museum is € 5,50 p.p. (tot 12 jaar gratis). Locatie is Veluws Museum Hagedoorns Plaatse, Ledderweg 11 in Epe. Kijk ook op www.hagedoornsplaatse.nl. Het museum is geopend van 13:30-17:00u.

Kasteel Cannenburch binnenstebuiten (14u)* (vrij)
Maak kennis met de oorspronkelijke bewoners, beleef het kasteel op geheel nieuwe wijze en dit alles in de buitenlucht en omringd door het weelderige groen van het kasteelpark. Gelderse geschiedenis in vogelvlucht over goed toegankelijke paden. Reserveer voor de tour via: https://tickets.glk.nl/nl/cannenburchbinnenstebuiten/tickets. Kasteel Cannenburch, M. van Rossumplein 4, Vaassen. Meer info 0578-745019. Kijk ook op www.glk.nl/cannenburch.
Kosten: volwassenen €6,50 p.p., kinderen 4 t/m 18 jaar €4,00 p.p.

Natuurboottocht IJsseluiterwaarden en Apeldoorns kanaal (om 14u, 15.30u en 17u (bij voldoende animo)* (vrij, zat)
Kom varen op een Natuurboot voor een mooie tocht langs IJsseluiterwaarden en op het Apeldoorns kanaal. De locatie is Vadesto, De Bleek 3, Hattem. Deelname is €7,50 p.p. Graag vooraf aanmelden via O38-4445428 of info@vadesto.nl.

Laat je schilderen door Daniël Douglas (tijd in overleg)* (vrij, zat, zon)
Laat je schilderen door Daniël Douglas. Daniel Douglas maakt snel portretschilderijen op locatie. Deze kleine portretten, gemaakt met oliekleur, zijn binnen een uur klaar. Een unieke ervaring! Schilderen is gratis, schilderij kost €150,00 (niet verplicht om af te nemen). Voermanmuseum, Achterstraat 46-48, Hattem. Aanmelden via info@voermanmuseumhattem.nl.

Wildmenu Restaurant De Postkamer (vanaf 17.30u)* (vrij, zat, zon)
De Postkamer schotelt je een heerlijk wild menu voor! Een stoofschotel van wild met puree van pastinaak en rode kool. Reserveer een tafel en laat je verrassen. Kosten: €22,50 p.p. De locatie is Dorpsstraat 49 in Heerde. Graag vooraf reserveren via info@depostkamerheerde.nl. Kijk ook op: www.depostkamerheerde.nl

Wildarrangement restaurant de Ossenstal (17-21u)* (vrij, zat, zon) 
Kom smullen van een overheerlijk driegangenwildmenu bij Restaurant de Ossenstal, Ossenweg 10 in Epe. Het menu bestaat uit hertencarpacccio, wildstoofpot met stoofperen en pommes duchesse, vanille-ijs met bosvruchten en slagroom en een glas wijn naar keuze. €25,00 p.p. Vooraf reserveren tel. 0578-610199. Kijk ook op: www.ossenstal.nl.

Driegangendiner bij restaurant Bij de Molen (vrij, zat)*
Geniet van een 3-gangenbeleefmenu bij restaurant Bij de Molen. Prijs: €25,00 p.p. Locatie: Molenbelt 3a, Hattem. Graag vooraf reserveren via info@bijdemolenhattem.nl. Kijk ook op: www.bijdemolenhattem.nl.

Fietsroute Rondom Heerde (gehele dag) (vrij, zat)
Fiets Rondom Heerde! De vrijwilligers van het Toeristen Informatie Punt in Heerde hebben de mooiste plekken geselecteerd voor deze tocht van 35 km (in te korten naar 23 km). Route is te koop voor € 1,00 bij TIP Heerde, Bonenburgerlaan 6 in Heerde (zondags gesloten).

Rondje pontje Hattem (gehele dag) (vrij, zat, zon)
Tip! Fiets een Rondje Pontje vanuit Hattem en fiets een prachtige fietsroute langs de IJssel. De route is in totaal 61,5 km, maar kan ook in delen gefietst worden. De route is voor € 1,- te koop bij het Toeristisch Informatiepunt Kerkhofstraat 2 in Hattem
en ook verkrijgbaar bij VVV Epe (zondag gesloten).