Vrijdag 24 september 2021

Bij de activiteiten met een sterretje (*) is vooraf aanmelden noodzakelijk. 

 

Download hier de programmafolder voor het beleefweekend, inclusief kaartje.

Sunrise Tai Chi les met ontbijt (vrij,za,zo)* 8.30-10u
De ochtend begint om 8.30 uur in de buitenlucht rondom het restaurant De Ossenstal. Er volgt een anderhalf uur durende les van een Tai Chi & Qigong meester. De ochtend wordt afgesloten met een heerlijk en uitgebreid ontbijt op het terras van De Ossenstal. Deze sportieve ochtend, inclusief ontbijt kost €35,- per persoon. Vooraf aanmelden via info@ossenstal.nl. De Ossenstal, Ossenweg 10, Epe. Kijk voor meer info: www.ossenstal.nl.

Steppen in de Hoenwaard (vanaf 9u) (vrij,za)*
Verken de Hoenwaard per step! Op een speelse en actieve manier de unieke Uiterwaarden langs de IJssel ontdekken. Inclusief uitleg en route. Vadesto, Bleek 3, Hattem. €7,50 p.p. Vooraf aanmelden via info@vadesto.nl.
www.vadesto.nl.

Kano- of kajakvaren (vanaf 9u) (vrij,za)*
Vaar met een 2-3 persoons Canadese kano of een 2-persoons Kajak de prachtige kanoroute aan de rand van het Veluwe-massief. Ontdek de vele watervogels tussen het riet en misschien ziet u zelfs ijsvogels of een bever onderweg. Vadesto, Bleek 3, Hattem. Vanaf €?? p.p. Vooraf aanmelden via info@vadesto.nl. www.vadesto.nl.

Blote voetenpad (vrij,za,zo) (9-18u)
Op je blote voeten lopen door modder, water en over natuurlijke materialen. Gratis. Zoek de 'geheime' ingang t.h.v. de drielingbrug in het park bij Kasteel Cannenburch, Maarten v. Rossumplein 4, Vaassen. www.glk.nl/cannenburch

Speurtocht ontdek de kleine wonderen (vrij,za,zo) (9-17u)
Speurtochten met verschillende onderwerpen zoals woudloper van het Loo, geheimen van het Veluws verleden, volop vrijheid, aarde, water, lucht en vuur. €2,50 p.p. Camping de Wildhoeve, Hanendorperweg 102, Emst. www.wildhoeve.nl.

Mind-walk Ont-moeten (van 10:30 tot 12u) (vrij,za,zo)*
Kom Mindful wandelen in het Hattemse bos met invloeden uit yoga en ontspanning- en ademhalingsoefeningen. En voel dat bewegen in de natuur balans geeft. Trek gemakkelijk zittende kleding aan en wandel mee. De start is om 10.30u op de Molecaten7, Hattem.€7,50 p.p. Vooraf aanmelden via info@yogabijgeja.nl. www.yogabijgeja.nl.

Knapzakspeurtocht (vrij,za,zo) (11-17u)
Kom speuren en spelen in het kasteelpark. Er zijn vragen over het kasteel, de planten en bomen en onderweg kun je wat lekkers eten en drinken uit je knapzak. €4 p.p. Startloactie is het Bouwhuis naast kasteel Cannenburch, Maarten v. Rossumplein 4, Vaassen. www.glk.nl/cannenburch

Kijk en Beleef dag over Bedreigingen voor boerderijdieren van Toen en Nu (vrij,za,zo)
Kom naar Veluws Museum Hagedoorns Plaatse, er is zoveel te doen! Er is een speciale beleefweekend kidsmiddag met leuke activiteiten. Zoals oud-hollandse spelen + kids fotoshoot moment, een sporen speurtocht, en voor de oudere kinderen een Geocachspel . Voor de volwassenen is er o.a. een lezing over bijen, een film over jachttechnieken van roofvogels en een presentatie over de wolf. Veluws Museum Hagedoorns Plaatse, Ledderweg 11, Epe. Kijk hier voor de tijden en meer info. Kijk hier voor meer info.  www.hagedoornsplaatse.nl.

Proeverij van Veluws Wild (vrij,za,zo) (12-20u)
Proeverij van Veluws wild met bijpassend glas wijn (een hapje, formaat voorgerecht, geen maaltijd). €18,50 p.p. Witte Berken Natuurhotel, Oost Ravenweg 8, Epe. Aanmelden hoeft niet, maar mag wel via 0578-612991. www.witteberken.nl

Luisterbankje & wandeling (vrij) (13-14u)*
Ontdek het nieuwe luisterbankje op Landgoed Vosbergen en neem deel aan een wandeling met gids op landgoed Vosbergen. Gift voor onderhoud van het landgoed. Kasteel Vosbergen, Vosbergerweg 38, Heerde. Aanmelden via coordinator@visitheerde.com. www.visitheerde.com/luisterbankje.

Stadswandeling Hattem (vrij,za) (van 14 tot 15.30u)*
Beleef Hattem tijdens een stadswandeling! De start is om 10u op de Kerkhofstraat 2, Hattem. €4,50 p.p. Vooraf aanmelden via info@visithattem.nl. www.visithattem.nl.

Natuurboottocht(14u) (vrij,za)*
Ontdek het verhaal van het kanaal met de natuurboottocht. Vadesto, Bleek 3, Hattem. €9,50 p.p. Vooraf aanmelden via info@vadesto.nl.
www.vadesto.nl.

Kanotocht Rondje Wapenveld incl. goed gevulde picknickmand met lunch (vr za) 11:30 – 14u
Kom je gezellig kano varen in Wapenveld? Ontdek vanaf het water de mooie natuur van de gemeente Heerde. Kies voor een rondje van 1,5 uurtje kanoën door de Nieuwe Wetering en de Evergunne. Halverwege kun je even aanleggen bij de Bruggenhoek, waar de Grote en Nieuwe wetering samenkomen, om even uit te rusten en heerlijk te genieten van een goed gevulde picknickmand van EETIT uit Wapenveld. Een frisse duik nemen? Geen probleem. De Wetering is prima water om een stukje te zwemmen. Wie weet spot je aan het einde van de route nog wel een bever in de buurt van de beverburcht in de Nieuwe Wetering. Beschikbaar: 3 Canadese kano’s voor 2 of 3 personen per kano. Vertrek vanaf de kano opstapplaats aan de Werverdijk in Wapenveld. Je kunt hier je auto ook parkeren. € 27,50 pp. Tussen 11:30 en 14:00 uur starten. Aanmelden via reesoutdoorfit@outlook.com

Verblijfsarrangement Ecolodge met activiteit*
Verblijf tijdens het Beleefweekend in één van de luxe ecolodges van ’t Lennepserf in Veessen voor een speciale Beleefweekendprijs inclusief Beleefweekendactiviteit. Meer info op www.lennepserf.nl. Ecolodges ’t Lennepserf, De Stege 1B, Veessen.

Burltocht per fiets (vrij) (19-22u)*
O.l.v. natuurgids Jan Niebeek wordt een fietstocht gemaakt om naar het burlen van de herten te luisteren. Dit is het geluid dat de herten maken in de bronstijd. Een bijzondere ervaring. Zelf een fiets meenemen. Start: Camping De Helfterkamp, Gortelseweg 24, Vaassen. €17,50 p.p. Vooraf aanmelden via VVV Epe, bel 0578-745019. www.vvvepe.nl.

Bronstbeleving met boswachter André Donker (vrij=VOL,za,zo) *19.15-21.15u
Dit ‘Beleefweekend’ neem ik je fietsend mee op deze kijk- en vooral luisterbelevenis. We gaan samen op zoek naar de burlende herten. We starten met het laatste avondlicht rond 18.45 uur en komen terug in het donker. Vooraf aanmelden via www.andredonkernatuur.nl/contact. www.andredonkernatuur.nl/op-de-agenda. Locatie volgt na opgave, €22,50 p.p. www.andredonkernatuur.nl.