Zondag 29 september

Word woudloper van het Loo (9-17u)
Word Woudloper van het Loo is onderdeel van het educatieve programma ‘Ontdek de kleine Wonderen’. Kinderen kunnen alleen of samen met het gezin op pad om de natuur te ontdekken. We hebben dit leuke opdrachtenboekje voor je klaarliggen. Samen doe je allerlei educatieve opdrachten en er valt van alles te leren over de natuur. Als alle opdrachten zijn volbracht ben je een echte Woudloper van het Loo! Kom naar Camping De Wildhoeve, Hanendorperweg 102 in Emst. Kosten € 5,- p.p. en meer info via sandy@wildhoeve.nl of 0578 66 13 24.

Ontdek het Veluws verleden (9-17u)
Ontdek het Veluws verleden is onderdeel van het educatieve programma ‘Ontdek de kleine Wonderen’. In dit nieuwe doe- en opdrachten boekje staat alles over het Veluws verleden. Ontdek hoe de vroegere bewoners leefden, ga op zoek naar de witte wieven en weet jij wat kasteel de Cannenburch allemaal te bieden heeft? In dit opdrachtenboekje kom jij dat allemaal te weten. Kom naar Camping De Wildhoeve, Hanendorperweg 102 in Emst. Kosten € 5,- p.p. (exclusief entree kasteel de Cannenburch). Info via sandy@wildhoeve.nl of 0578 66 13 24.

Bootcamp voor jong en oud bij de Zandbult* (9:30-10:30u)
Altijd al eens willen uitproberen of bootcamp iets voor je zou kunnen zijn? Pak dan nu je kans! Bootcamp is een buitentraining voor mannen en vrouwen. Dit doen we op een fantastische plek middenin de natuur: hardlopen, intervaltraining, fitness en balansoefeningen, opdrukken in het gras, buikspieroefeningen, estafettes. Trainen met ballen, touwen, kettlebells, trx-en… . De trainingen zijn uitdagend en afwisselend. Weer of geen weer, wij trainen door!
Trek je sportkleding aan en neem een handdoek of matje mee.

We vertrekken vanaf de Dellenweg, tegenover de Hertenkamp. Kosten € 5,- p.p. Aanmelden via marjolein@lekkerinbeweging.nl of 06-42810607. www.lekkerinbeweging.nl.

Kinderbelevingspad Hert, vogels of wildzwijn en wildwand (10-20u)
De belevingspaden 't Eperholt bestaan uit drie verschillende routes van ongeveer 3 kilometer met verschillende thema's. Je kan op de routes allerlei avonturen beleven en veel leren over de natuur. Edelherten, everzwijnen, vogels en andere dieren; ze komen allemaal voorbij. Soms zie je de dieren zelf, maar meestal vind je de bewijzen dat ze zijn geweest. De hertengeweien, de vogelhuisjes of de zwijntjes wijzen je de weg. Ze hangen in de bomen dus je gaat echt speuren! Alle paden komen samen bij de wildkijkwand. Hier kan je ervoor kiezen dezelfde route te vervolgen of over te stappen op een ander pad. Let op: je eindigt dan op een andere locatie. Bij de wildkijkwand mag je van het pad af om heel stilletjes door de gaten in de wand te kijken of er wilde dieren te zien zijn. Misschien wel everzwijnen of edelherten.

Het kinderbelevingspakket verkrijgbaar bij de startpunten en bij VVV Epe. Hierin zit een boekje waar de routes en allerlei leuke opdrachten in staan, ook zitten er een loepdoosje, verrekijker en pen in. Het pakket kost € 4,-.

Yoga in het bos (11-12u)*
Geniet van een yoga sessie in de natuurlijke en bosrijke omgeving van De Ossenstal. Een gezonde en fitte start van jouw dag! Na de les kun je bij De Ossenstal gezond genieten van een drankje of lunch. Kosten zijn 7,50 p.p. (excl. lunch e.d.). Meld je aan via info@ossenstal.nl. Ossenweg 10 in Epe.

Puzzelroute door de Aardbeientuin en ezeltje rijden (let op deze activiteit gaat niet door op zondag, staat helaas verkeerd in de folder en advertentie). Aardbeientuin Bronsink, Rozenkampweg 18 in Oene.

3 Gangen wild menu * (12-20u)
De herfst is net begonnen. Kom genieten van een heerlijk wildmenu in ons restaurant De Ossenstal.

Herten carpaccio
***
Wild stoofpot met stoofperen en pommes duchesse
***
Vanille ijs met bosvruchten en slagroom
***
Inclusief een glas wijn naar keuze. Dit alles voor slechts 29,50 p.p.
Restaurant De Ossenstal, Ossenweg 10, Epe. Graag reserveren via info@ossenstal.nl of 0578-610199.

Marshmallows roosteren bij Floor! (12:30-16u)
Kinderen mogen gratis bij Floor marshmallows roosteren. Kom naar Brasserie Floor, Dellenweg 109 in Epe.

Met een picknickmand de natuur in, vanuit Floor * (12.30-16u)
In dit weekend kunt u een picknickmand bestellen en een heerlijk plekje midden in het bos rondom onze prachtige Brasserie Floor opzoeken om te lunchen. Deze royaal gevulde mand bestaat uit: Rijkelijk belegde sandwiches, diverse hartigheden maar ook zoetigheden als muffin en vers fruit. Kosten inclusief mint-water, verder exclusief drank, bedragen 18,50 euro per persoon. (Minimaal en maximaal is 4 personen per mand). Extra bij te bestellen fles Flevo appelsap of een fles wit/rosé/rode wijn. Graag reserveren (kan tot 1 dag van tevoren en op=op) via info@brasseriefloor.nl. Borg mand is 50 euro. Brasserie Floor, Dellenweg 109 in Epe.

Parkrondleiding per minibus bij kasteel de Cannenburch * (13u, 14u, en 15u)
Ook altijd al willen weten wat er zich achter de verborgen deuren van het kasteel afspeelt? Reserveer dan nu voor de Verborgen Trappentour. 20 personen krijgen de kans om onder begeleiding van een gids de geheime gangen, trappen en vertrekken van kasteel Cannenburch te ontdekken! Kosten volw €12,50 en kind € 8,25.
Reserveren voor deze tour is noodzakelijk en kan via: Tickets Verborgen Trappentour 13.30 uur en Tickets Verborgen Trappentour 15.00 uur. Kasteel Cannenburch, M. van Rossumplein 4, 8171 EB Vaassen. Meer info via info@vvvepe.nl of 0578-745019.

Workshop spiegelen met paarden* (14-15u)
Ontdek in het plaatsje Emst op een unieke locatie bij de Stalhouderij "Het Zwarte Paard" een workshop spiegelen met Friese paarden. Werken met paarden biedt veel inzicht in je eigen non-verbale communicatie, in wie je bent en hoe je met mensen omgaat.

Ervaar tijdens de workshop van "Horse Reflection" hoe je op speelse wijze volledig in je eigen kracht komt, met behulp van het Friese paard.

Kom het beleven en geef jezelf in de toekomst meer zelfvertrouwen!! Kosten zijn €7,50 p.p. Graag aanmelden via info@horsereflection.nl of 06 54233059. Tip: Makkelijke kleding en schoenen. Locatie is Stalhouderij "Het Zwarte Paard", Laarstraat 40 in Emst. 

Rondrit met Luxe Jan Plezier* (14-15u)
Verken het Wisselse Veen met Friese paarden en wagen, de tocht duurt 30 minuten en kost €5,- p.p. Meerijden kan alleen door vooraf opgeven via: info@stalhouderijhetzwartepaard.nl. Stalhouderij "Het Zwarte Paard" Laarstraat 40 in Emst. 

Meiden (8-10jr) High tea op magische en avontuurlijke wijze* (14-17u)
Ontdek hoe leuk het is om met meerdere meiden (8-10 jaar) te genieten van een high tea. Maar dan met een magische avontuurlijk tintje. Durf jij dat aan? We maken er een echt feestje van. Er is ruimte voor een groepje van 8 deelnemers. Kosten €17,50 p.p. Reserveren via Desiree Noijens op 06-52438858. We vertekken vanaf Kooiweg 8, Heerde (en denk aan kleding die vies mag worden).  

Marshmallows roosteren (15-16u)
Kom gezellig marshmallows roosteren in de kampvuurkuil! Bij Vakantiepark RCN de Jagerstee,
Officiersweg 86 , 8162 NR Epe. Gratis.