Zaterdag 28 september

Word woudloper van het Loo (9-17u)
Word Woudloper van het Loo is onderdeel van het educatieve programma ‘Ontdek de kleine Wonderen’. Kinderen kunnen alleen of samen met het gezin op pad om de natuur te ontdekken. We hebben dit leuke opdrachtenboekje voor je klaarliggen. Samen doe je allerlei educatieve opdrachten en er valt van alles te leren over de natuur. Als alle opdrachten zijn volbracht ben je een echte Woudloper van het Loo! Kom naar Camping De Wildhoeve, Hanendorperweg 102 in Emst. Kosten 
€ 5,- p.p. en meer info via sandy@wildhoeve.nl of 0578 66 13 24.

Ontdek het Veluws verleden (9-17u)
Ontdek het Veluws verleden is onderdeel van het educatieve programma ‘Ontdek de kleine Wonderen’. In dit nieuwe doe- en opdrachten boekje staat alles over het Veluws verleden. Ontdek hoe de vroegere bewoners leefden, ga op zoek naar de witte wieven en weet jij wat kasteel de Cannenburch allemaal te bieden heeft? In dit opdrachtenboekje kom jij dat allemaal te weten. Kom naar Camping De Wildhoeve, Hanendorperweg 102 in Emst. Kosten € 5,- p.p. (exclusief entree kasteel de Cannenburch). Info via sandy@wildhoeve.nl of 0578 66 13 24.

Vier dorpen fietsroute (vanaf 09:30u)
Fiets eens langs alle 4 de dorpen van de Gemeente Epe! Kom langs de molens in Oene en Vaassen, het Kievistveld met waterskibaan in Emst en kasteel de Cannenburch in Vaassen. Deze prachtige route kan gestart worden in Epe, Emst, Oene en Vaassen en is 34 km. Haal de gratis route op bij VVV Epe, Pastoor Somstraat 6 in Epe. Meer info via info@vvvepe.nl of 0578 745019.

Kinderbelevingspad Hert, vogels of wildzwijn en wildwand (10-20u)
De belevingspaden 't Eperholt bestaan uit drie verschillende routes van ongeveer 3 kilometer met verschillende thema's. Je kan op de routes allerlei avonturen beleven en veel leren over de natuur. Edelherten, everzwijnen, vogels en andere dieren; ze komen allemaal voorbij. Soms zie je de dieren zelf, maar meestal vind je de bewijzen dat ze zijn geweest. De hertengeweien, de vogelhuisjes of de zwijntjes wijzen je de weg. Ze hangen in de bomen dus je gaat echt speuren! Alle paden komen samen bij de wildkijkwand. Hier kan je ervoor kiezen dezelfde route te vervolgen of over te stappen op een ander pad. Let op: je eindigt dan op een andere locatie. Bij de wildkijkwand mag je van het pad af om heel stilletjes door de gaten in de wand te kijken of er wilde dieren te zien zijn. Misschien wel everzwijnen of edelherten.

Het kinderbelevingspakket verkrijgbaar bij de startpunten en bij VVV Epe. Hierin zit een boekje waar de routes en allerlei leuke opdrachten in staan, ook zitten er een loepdoosje, verrekijker en pen in. Het pakket kost € 4,-.

Puzzelroute door de Aardbeientuin (10-16u)
Voor de (h)eerlijkste aardbeien van de Veluwe ga je naar Bronsink. Wil je meer weten? Ontdek het ontstaan van de aardbei en de aardbeientuin in een leerzame route van 500 meter door het bedrijf. We hebben een leuke puzzelplattegrond voor je klaarliggen. Volg de infobordjes en beantwoord de vragen! Bij inlevering van de route krijg je de antwoorden. Kosten per route €2,50 (max 6 pers). Drink je nog een drankje op het terras dan krijg je € 2,00 korting op gehele rekening. Aardbeientuin Bronsink, Rozenkampweg 18 in Oene.

Bootcamp met lunch in het bos* (10:30 -13:30u)
Eerst lekker in de frisse lucht sporten. Marjolein Kroese is erg enthousiast en motiverend. Bootcamp geeft je energie! Hierna een heerlijke, gezonde lunch bij Floor!!! Graag reserveren via info@brasseriefloor.nl. Kosten zijn €18,50 p.p. inclusief lunch. Brasserie Floor, Dellenweg 109 in Epe.

Yoga in het bos (11-12u)*
Geniet van een yoga sessie in de natuurlijke en bosrijke omgeving van De Ossenstal. Een gezonde en fitte start van jouw dag! Na de les kun je bij De Ossenstal gezond genieten van een drankje of lunch. Kosten zijn 7,50 p.p. (excl. lunch e.d.). Meld je aan via info@ossenstal.nl

3 Gangen wild menu * (12-20u)
De herfst is net begonnen. Kom genieten van een heerlijk wildmenu in ons restaurant De Ossenstal.

Herten carpaccio
***
Wild stoofpot met stoofperen en pommes duchesse
***
Vanille ijs met bosvruchten en slagroom
***
Inclusief een glas wijn naar keuze. Dit alles voor slechts 29,50 p.p.
Restaurant De Ossenstal, Ossenweg 10, Epe. Graag reserveren via info@ossenstal.nl of 0578-610199.

Ezeltje rijden op de aardbei boerderij (te combineren met puzzelroute, 12:30-16u)
Ezeltje rijden op de aardbei boerderij. € 1,- per ritje. Goed te combineren met de puzzeltocht. Aardbeientuin Bronsink, Rozenkampweg 18 in Oene.

Marshmallows roosteren bij Floor! (12:30-16u)
Kinderen mogen gratis bij Floor marshmallows roosteren. Kom naar Brasserie Floor, Dellenweg 109 in Epe.

Met een picknickmand de natuur in, vanuit Floor * (12.30-16u)
In dit weekend kunt u een picknickmand bestellen en een heerlijk plekje midden in het bos rondom onze prachtige Brasserie Floor opzoeken om te lunchen. Deze royaal gevulde mand bestaat uit: Rijkelijk belegde sandwiches, diverse hartigheden maar ook zoetigheden als muffin en vers fruit. Kosten inclusief mint-water, verder exclusief drank, bedragen 18,50 euro per persoon. (Minimaal en maximaal is 4 personen per mand). Extra bij te bestellen fles Flevo appelsap of een fles wit/rosé/rode wijn. Graag reserveren (kan tot 1 dag van tevoren en op=op) via info@brasseriefloor.nl. Borg mand is 50 euro. Brasserie Floor, Dellenweg 109 in Epe.

Verborgen trappentour bij kasteel de Cannenburch in Vaassen* (13:30 -14:30u)
Ook altijd al willen weten wat er zich achter de verborgen deuren van het kasteel afspeelt? Reserveer dan nu voor de Verborgen Trappentour. 20 personen krijgen de kans om onder begeleiding van een gids de geheime gangen, trappen en vertrekken van kasteel Cannenburch te ontdekken! Kosten volw €12,50 en kind € 7,50.
Reserveren voor deze tour is noodzakelijk en kan via: Tickets Verborgen Trappentour 13.30 uur en Tickets Verborgen Trappentour 15.00 uur. Kasteel Cannenburch, M. van Rossumplein 4, 8171 EB Vaassen. Meer info via info@vvvepe.nl of 0578-745019.

Paddenstoelenexcursie* (13:30-15:30u)
Vooral in de maanden september en oktober is er volop te genieten! Loop mee met deze kleinschalige wandeling georganiseerd door KNNV Epe-Heerde  in een rustig tempo. We gaan soorten op naam te brengen en verbanden leggen met andere aspecten van de natuur. Echt wat voor mensen die graag meer over de natuur, planten en dieren willen weten en ervan genieten.
We vertrekken vanaf de parkeerplek tegenover ingang Vossenbroek met slagboom. Deelname is gratis. Graag aanmelden via info@epe-heerde.knnv.nl.

Workshop spiegelen met paarden* (14-15u)
Ontdek in het plaatsje Emst op een unieke locatie bij de Stalhouderij "Het Zwarte Paard" een workshop spiegelen met Friese paarden. Werken met paarden biedt veel inzicht in je eigen non-verbale communicatie, in wie je bent en hoe je met mensen omgaat.

Ervaar tijdens de workshop van "Horse Reflection" hoe je op speelse wijze volledig in je eigen kracht komt, met behulp van het Friese paard.

Kom het beleven en geef jezelf in de toekomst meer zelfvertrouwen!! Kosten zijn €7,50 p.p. Graag aanmelden via info@horsereflection.nl of 06 54233059. Tip: Makkelijke kleding en schoenen. Locatie is Stalhouderij "Het Zwarte Paard", Laarstraat 40 in Emst. 

Rondrit met Luxe Jan Plezier* ( 14-15u)
Verken het Wisselse Veen met Friese paarden en wagen, de tocht duurt 30 minuten en kost €5,- p.p. Meerijden kan alleen door vooraf opgeven via: info@stalhouderijhetzwartepaard.nl. Stalhouderij "Het Zwarte Paard" Laarstraat 40 in Emst. 

Herfstwandeling Renderklippen (14-16u)
Wandel met de IVN Natuurgids van IVN Apeldoorn en geniet van het gevarieerde landschap van de Renderklippen. We wandelen door bos en heide, langs sprengen en historische overblijfselen en genieten van de natuur en de geschiedenis van dit prachtige stukje Veluwe. IVN-Leden gratis, anderen €2 per persoon.

We vertrekken om 14:00 uur vanaf Hertenkamp, Dellenweg 115, Epe,  epe-vaassen@ivn-apeldoorn.nl.

Fietstocht met gids langs Eper beken en Wisselse Veen* (14-16u)
Kom meefietsen met Heiko Tjabringa van de Bekenstichting en ontdek de prachtige beken en sprengen per fiets. We gaan ook het Wisselse Veen bezoeken. Tip: makkelijke wandelschoenen. We vertrekken om 14:00 uur vanaf parkeerplaats bij de Woeste Hoeve, Veenweg 9 in Epe. Deelname is gratis, wel graag aanmelden via 0578-620077, max 15 deelnemers.

Marshmallows roosteren (15-16u)
Kom gezellig marshmallows roosteren in de kampvuurkuil! Bij Vakantiepark RCN de Jagerstee, Officiersweg 86 , 8162 NR Epe. Gratis.

Burltocht met Jan Niebeek * (19-21.30u)
Ga mee op pad met Jan en luister naar het indrukwekkende geluid dat de herten maken in de paartijd het zogenaamde burlen. Trek je warme kleding en goede schoenen en wandel mee! We vertrekken van de parkeerplaats Oranjeweg/Vierhouterweg Gortel. Reserveren kan telefonisch via VVV Epe 0578-745019. De kosten zijn €8,50 p.p.

Burltocht met Gerrit Rekers * (19-22.00u)
Het Edelhert is het grootste wildsoort die in Nederland voorkomt. Wanneer zij vanaf half september tot begin oktober strijden om een roedel hinden, is het oergeluid van burlende herten te horen, Vooral op heldere, koude en vaak nevelige avonden is het geluid goed te horen. Om op zoek te gaan naar dit machtige oergeluid worden in de bronstijd speciale excursies georganiseerd, naar de Veluwse bossen. Gerrit Rekers verzorgd deze burltocht. €9,50 per persoon inclusief kopje koffie/thee.

Graag reserveren via sandy@wildhoeve.nl. We vertrekken vanaf Camping de Wildhoeve, Hanendorperweg 102 in Emst.

Begeleid de kudde terug naar de schaapskooi (14-15:30u)
Kom heerlijk meelopen met de kudde en ervaar hoe het is. Exacte vertreklocatie volgt via facebook schaapskooi Epe- Heerde. We lopen naar de Schaapskooi Epe/Heerde,  Elburgerweg 33 in Heerde. Gratis.