Programma vrijdag 1 oktober

Download hier de programmafolder voor het beleefweekend, inclusief kaartje.

Prachtige huifkarrit over de Haart met gids en bezoek openluchtmuseum (om 9u en om 14u) (vrij,za,zo)
Kom naar de Groene Pleisterplaats en stap in de huifkar voor een heerlijke rit met uitleg over de omgeving door een ervaren IVN-gids! Daarna bezoek je het openluchtmuseum waar twee gidsen je meenemen in de geschiedenis. Uitrusten kan in onze theetuin en bezoek ook onze boederijwinkel. Kosten zijn € 15,- p.p. (max 20 personen). Duur is van 9 uur (start) tot ca 12 uur en van 14 uur (start) tot ca. 17 uur. De Groene Pleisterplaats, Buninkdijk 12 in Aalten. Info: info@groenepleisterplaats.nl of 0543-565322. www.groenepleisterplaats.nl.

't Olde Baoten wandelroute 13 km (vanaf 9:30u) (vrij,za,zo)
Kom wandelen door het door mooie buitengebied van Aalten. Loop langs de Aaltense Buurtschappen. En geniet van de vele oude boerderijen, grazende koeien, afgewisseld met essen, bosjes, houtwallen en slingerende beekjes. Vanwege de unieke combinatie van agrarisch gebied, natuur en cultuurhistorie behoort een deel van de gemeente sinds 2005 tot het Nationaal Landschap Winterswijk.

De route is gratis verkrijgbaar bij ’t Noorden of te downloaden via de App store Achterhoekse routes. Meer info via info@het-noorden.com. Adres: ’t Noorden – Eten Drinken Vieren, Lichtenvoordsestraatweg 44 in Aalten (is start & eindlocatie). Meer info bel: 0543 472551. www.het-noorden.com.

Kunst in de theetuin (10:30-17.00u) (vrij, za, zo)
Theetuin Rensink is een prachtige theetuin midden in de bloemen met uizicht over de Achterhoekse akkers. Hier geniet je van huisgemaakt gebak, lunch en streekproducten midden op het prachtige Aaltens platteland. In onze tuin staan verschillende soorten bijzondere bomen, vaste planten en struiken. Tijdens deze drie dagen zal onder andere Joop Lubbers met zijn schilderijen exposeren. Verder zijn de beelden van Marijke Corporaal te vinden in de tuin (www.bronsensteen.nl). Op zaterdag en zondag kunnen kinderen een beeldje maken van speksteen. Hebt u ook altijd al meer willen weten over insecten in de tuin en ze altijd al willen kunnen determineren? In dat geval bent u op zaterdag meer dan welkom om op onderzoek uit te gaan in onze tuin. Wout Winkelhorst, biologiedocent, helpt u bij deze zoektocht. Adres: Tammeldijk 4 Aalten. Meer info: www.theetuinrensink.nl of 0543-466419.

Fietstocht Aalten de Haart met uitleg over natuur samen met vogelaar Frans ter Bogt (10u tot 13:30) (vrij)
Fiets mee met deze tocht door het Loohuisbos, landgoed ‘t Walfort, de Gelderse Eendenkooi e.d. Een prachtige tocht waarbij je veel over het landschap en de natuur in directe omgeving te weten komt.

Met koffie gelegenheid en mogelijkheid sanitaire stop. De start is op de Markt in Aalten en de afstand is ca. 25 km. Deelname is gratis (of vrije gift). Vooraf aanmelden via: fterbogt@kpnmail.nl.

Cultuur historische wandeling op het landgoed Eppink (10u tot 11.30 en 13.30 tot 15u) (vrij,za,zo)
Tijdens deze wandeling leer je van de bewoners meer over de oude landbouw machines, de oude gewassen, de eetbare tuin en pluk je in de natuurtuin je eigen thee. De wandeling is voor jong en oud. Kosten: € 5 per persoon inclusief een lekker kopje thee. Start is om 10 uur en om 13:30 uur. Aantal deelnemers: 20 personen (max). Landgoed Eppink, Romienendiek 4 in Aalten. Meer info via: info@landgoedeppink.nl. www.landgoedeppink.nl.

Mooie wandelroute vanaf de Groene Pleisterplaats. (10u tot 16u) (vrij,za,zo)
Kom wandelen in de prachtige natuur van De Haart Er is mooie wandelroute uitgezet van ca 10km in het afwisselende coulissenlandschap. Bij de theetuin iss een stand met leden van de werkgroep Akkerranden die de gasten veel kunnen vertellen van de natuur in de omgeving. Uitrusten kan in onze theetuin. De wandelroute is gratis. De Groene Pleisterplaats, Buninkdijk 12 in Aalten. Info: info@groenepleisterplaats.nl of 0543-565322. www.groenepleisterplaats.nl.