Ons aanbod op een rij

Vind hier een overzicht van ons aanbod voor kinderen op een rij!

Van zaadje tot slaatje 

MoestuinVan zaadje tot slaatje is een mini moestuininitiatief in coronatijden. In een paar weken tijd kweek je zelf je eigen slaatje. Elke maandag verschijnt er een nieuw filmpje om je op weg te helpen. Elke donderdag geven we antwoord op vragen en plaatsen we bijzondere foto's en reacties. Meedoen kan thuis, in je achtertuin, op het balkon of zelfs voor de vensterbank.

Klik hier en start je eigen moestuin!

Buitenlessen voor thuis

Doelgroep: groep 1 t/m 8

Buitenlesdag leraar buitenDe Buitenles databank bevat meer dan 70 kant-en-klare buitenlessen. Daarnaast zijn er speciale thuisopdrachten gemaakt om een thuis buitenles te organiseren. Kies hiervoor bij ‘Vak’ ‘Thuisopdracht’. Elke week zullen er nieuwe lessen worden toegevoegd. 

Klik hier voor de thuis buitenlessen. 

YouTube natuurlespakket

Doelgroep: groep 7 en 8

youtubelespakket - lenteDoor middel van filmpjes met informatie en opdrachten leren de leerlingen over deze belangrijke natuuronderwerpen én worden ze aan het werk gezet. Iris neemt de leerlingen mee in de wereld van bodemdieren, de waterkringloop en het belang van bijen. Per seizoen zijn er twee series met onderwerpen.

Klik hier voor het natuurlespakket.

Nationale Bijentelling

Doelgroep: jong én oudBijentelling

In het weekend van 18 en 19 april vragen we heel Nederland om bijen te tellen in eigen tuin, balkon of dakterras. Als we meer weten over bijen, kunnen we de bij beter helpen.

Klik hier voor meer info over de bij, verschillende bijsoorten en leuke doe-tips om bijen te helpen!

Groen om te doen!

gotdheaderDoelgroep: jong én oud 

Komen de muren op je af door het vele binnen zitten? Met #groenomtedoen bieden we je elke dag de leukste tips om van de natuur te genieten: in je huis, tuin of op je balkon. 

Klik hier voor alle #groenomtedoen tips.

Elke week een zoekopdracht

voorjaarsbloemen zoekkaartIVN West-Friesland geeft elke week een zoekopdracht voor in en rondom het huis. Met een prachtig geillustreerde zoekkaart ga je op pad en ontdek je de natuur. Vorige week op zoek naar vogels in de tuin en deze week voorjaarsbloemen. 

Klik hier voor alle weekopdrachten.