Gastheer van het Landschap
Recreatie
Vanaf
woensdag20feb201913:00

Cursus Ambassadeur van Landschapspark Borsele

Landschapspark Borsele is een prachtig gebied waar iedereen heerlijk kan ontspannen in een groen en relaxte omgeving. Waar recreanten, toeristen, maar ook inwoners nog dagelijks worden verrast door de unieke omgeving en het ontstaan van de polders.

Natuur en landschap spelen een steeds belangrijkere rol bij het kiezen van een vakantiebestemming of een dagje uit. Als ambassadeur kan je onderscheidend inspelen op de behoefte van jouw gast.

Eerste cursus voor Landschapspark Borsele

Gemeente Borsele, Stichting Landschapspark Borsele en IVN organiseren deze winter een cursus ‘Ambassadeur van Landschapspark Borsele’ voor horeca- en recreatieondernemers, verhuurders van verblijfsaccommodatie(s) en ondernemers binnen het agro toerisme in het landschapspark.

In twee middagen leer je meer over de unieke natuur, landschap en cultuurhistorie die Landschapspark Borsele te bieden heeft. Een extra service, die het verblijf van de gast maar ook een bezoek aan het gebied aantrekkelijker maakt. De cursus wordt aangevuld met excursies door terreinbeheerders en natuurgidsen. Zo ga je vanzelf het gebied (opnieuw of met andere ogen) beleven, en kan je deze ervaring delen met jouw gasten!

Met de informatie uit de cursus ben je als ondernemer in staat jouw gasten te vertellen over de ontstaansgeschiedenis van het landschapspark en welke invloed dit heeft gehad op de bijzondere natuur. Het landschapspark biedt prachtige plekjes en gezellige kleine dorpskernen die een bezoekje meer dan waard zijn. Natuurlijk weet je als ambassadeur na de cursus jouw gasten te wijzen op de meest unieke plekjes binnen het landschapspark!

Onderscheidend ondernemen

Je kunt jouw organisatie onderscheiden van anderen, je speelt in op de behoefte van de gast, je bouwt mee aan een positief imago van Landschapspark Borsele en stimuleert het draagvlak voor behoud van het landschapspark bij toeristen en mensen uit de omgeving.

Voor wie?

De cursus is voor alle bedrijven en instellingen die zich betrokken voelen bij recreatie en toerisme in Landschapspark Borsele. Ondernemers van bijvoorbeeld hotels, campings, B&B’s, theetuinen, restaurants en ondernemers in de gemeente Borsele met een bedrijf of bedrijfstak in agro-toerisme.

Locatie

De cursus Ambassadeur van het Landschap bestaat uit twee bijeenkomsten, waarin theorie en praktijk samenkomen. De bijeenkomsten vinden steeds op een andere plek in het gebied plaats.

  • Cursusdag 1: Sporthal De Stenge, Heinkenszand
  • Cursusdag 2: Dorpshuis het van Hattem"uus", Ellewoutsdijk

Eigen bijdrage

De eigen bijdrage voor de deelnemers bedragen € 80,- per persoon. Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen aan de cursus.

Cursusdata

De cursusdata worden in overleg met lokale natuurorganisaties bepaalt.

  • Cursusmiddag 1 woensdag 20 februari 2019
  • Cursusmiddag 2 woensdag 13 maart 2019

Aanmelden

Er zijn nog maar een zeer beperkt aantal plekken vrij! De aanmeldingen worden verwerkt op basis van binnenkomst.

Op de hoogte blijven

IVN verwerkt je gegevens in het kader van de cursuAmbassadeur van Landschapspark Borsele. Ook verwerken wij je gegevens om je te informeren over onze dienstverlening. Meer weten? Raadpleeg ons Privacy- en cookiestatement.

Algemene informatie

woensdag 20 februari 2019 - 13:00
Cursusmiddag 1: Thema: Landschap en Natuur