Op pad in Zwolle met de IVN routes app

IVN Zwolle ontwikkelt routes in de omgeving van Zwolle met informatie over de natuur en (cultuur)historie.  De routes komen beschikbaar via de IVN route app. Deze app is gratis te downloaden in de Google Play Store en in de Apple Store. Ook het downloaden van de routes is gratis.

De IVN routes zijn offline te gebruiken nadat ze zijn gedownload. Kies in het zoekscherm ‘zoek op kaart’ en zoom vervolgens in op Zwolle om snel de routes in de omgeving te vinden.

Lees voor je met de app op stap gaat de uitleg over het gebruik van de GPS functie en het manoeuvreren in de app. ​Over de IVN app

Op dit moment zijn de volgende routes beschikbaar:

Cultuurhistorie en natuur landgoed Soeslo

Ontdek landgoed Soeslo. Geniet van het gevarieerde kleinschalige landschap en laat je verrassen door het contrast tussen de intieme doorkijkjes en het weidse uitzicht over de polder en door de grote variëteit aan oude bomen en plantengroei. De kans is groot dat je in het veld reeën ziet of een buizerd hoort miauwen. Bijzonder is de driehoekige lanenstructuur die je op weinig andere landgoederen aantreft. Het zal je opvallen dat Landschap Overijssel, eigenaar van het landgoed, inzet op duurzaamheid en behoud van cultuurhistorie.

De wandeling is 2 km. Deze route is ook beschikbaar als pdf document. Cultuurhistorie en natuur landgoed Soeslo

 

Engelse Werk: vesting, wandelpark en waterwinning

De wandelroute gaat door waterwingebied ‘het Engelse Werk’ en komt langs diverse historisch interessante plekken. Geniet tijdens de afwisselende wandeling van de nieuwe natuur in de uiterwaarden en van het vochtige weidelandschap in het Spoolderbos. Ontdek de bijzondere natuurtuin en proef de sfeer van het eeuwenoude park. De route van 5,2 km is eventueel in te korten tot 3,9 km. Deze route is ook beschikbaar als pdf document. Wandelroute Engelse Werk vesting, wandelpark en waterwinning

Veel wandelplezier.