Oerschool

De Oerschool

Wil je in de natuur creatieve dingen doen?

Oerschool IVN ZwolleDe Oerschool bestaat al weer 5 jaar.

De Oerschool is een natuurclub van de IVN voor 12-16 jarigen (vanaf brugklas).  We komen 1x per maand bij elkaar en beleven samen de  Oertijd. We gaan terug naar de jagers en verzamelaarstijd.

Onze opzet is niet het natuurgetrouw na spelen, maar samen ontdekken, beleven en plezier maken. We willen je een plek bieden om elkaar te ontmoeten, samen te werken en van elkaar te leren.

Je leert primitieve vaardigheden die je dichter bij de natuur brengen. Je ervaart dat je ook zonder moderne middelen jezelf prima kunt redden. Je eigen spullen maken is leuk!

We hakken hout,  maken vuur en koken primitief een lunch met wilde planten,

Oerschool IVN ZwolleWe vilten, vlechten en weven met wol, werken met leer, hout, maken gereedschap van vuursteen en vlechten manden.

We oefenen met  jachttechnieken zoals boogschieten met houten bogen. We knotten wilgen en gaan kanovaren en spelen Oer-games.

Wanneer: 1x per maand op zaterdagochtend van 10-13 uur (totaal 9 keer)  inclusief een kamp (een nacht) bij de prehistorische nederzetting in Lelystad

Door de corona berperkingen kunnen we voolopig helaas niet starten met de Oerschool. We hopen in de loop van 2021 weer te kunnen starten. Houd onze website in de gaten.

Wil je mee doen? Voor informatie en aanmelding: oerschool@ivnzwolle.nl

Graag vermelden bij aanmelding: Naam, adres, telefoonnummer, leeftijd, school

Oerschool IVN Zwolle