Nieuwsbrieven

Diverse keren per jaar komt de digitale nieuwsbrief van IVN Zwolle uit. Via e-mail wordt deze nieuwsbrief met aankondigingen van activiteiten, oproepen en ander nieuws aan de leden en donateurs van IVN Zwolle en andere belangstellenden toegezonden.

Wilt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief van IVN Zwolle e.o. klik dan hier.

Nieuwsbrief 9 IVN KNNV oktober 2019

De nieuwsbrief IVN & KNNV van oktober is al weer uit. In deze nieuwsbrief o.a de IVN Excursie kleurrijk Vilsteren op zondag 3 november. De KNNV vogelwerkgroep gaat op 3 november naar Diepholz en verwacht duizenden kraanvogels en ander vogels te zien. Arjan Dwarshuis, vogelaar en vogelonderzoeker vertelt in de Stadskamer over zijn avonturen tijdens zijn ‘Big Year’ waarover hij een boek heeft geschreven. Veel leesplezier.

Nieuwsbrief 8 IVN KNNV september 2019

In nieuwsbrief 8 onder andere te lezen: de Oerschool (natuurclub van de IVN voor 12-16 jarigen) begint op 28 september.  Op 2 oktober lezing KNNV Merel Florence Klaarmond - ecologie en bescherming van de egel. En weer leuke IVN excursies waaronder “herfstpracht Zandhove”. Meer hierover en ander nieuws lees je in de nieuwsbrief. Veel leesplezier.

Nieuwsbrief 7 IVN KNNV augustus 2019

Nieuwsbrief 7 van KNNV en IVN Zwolle is uit. Iedereen is uit de vakantiestand: de agenda loopt weer mooi vol!

Nieuwsbrief 6 IVN KNNV juni 2019

In deze nieuwsbrief o.a. de kidsbeweegroute in Zwolle-Zuid, de vogelexcursies Marker Wadden en de agenda voor de komende maanden.

Nieuwsbrief 5 IVN KNNV mei 2019

In de nieuwsbrief van IVN en KNNV deze maand naast natuurnieuws en de agenda, ook het verdrietige nieuws van het overlijden van Erik van Dijk.

Nieuwsbrief 4 IVN KNNV april 2019

In de nieuwsbrief van april 2019. De KNNV vogelwerkgroep excursies in april, mei en juni, de IVN excursies Verrassingen in het Zalkerbos en wandelen op landgoed IJsselvliedt. De IVN gidsen kunnen je alles vertellen over de geschiedenis en de natuur op deze twee plekken. Voor de kinderen is weer Oer is stoer bij het Schaapscheerdersfeest. Er zijn nog veel meer activiteiten. Ook in de nieuwsbrief: de agenda voor de komende maanden.

Nieuwsbrief 3 IVN KNNV maart 2019

In deze nieuwsbrief de agenda voor de komende maanden. Met o.a. KNNV Vogelwerkgroep excursies, IVN excursie stinzenplanten op landgoed Dickninge in De Wijk en de fietsexcursie: tussen IJssel en Wetering.

Nieuwsbrief 2 IVN KNNV februari 2019

In deze nieuwsbrief: KNNV Vogelwerkgroep excursies: o.a. zondag 17 maart - Oostvaardersplassen, Oostvaardersveld,  Praambult, Jan van der Boschpad, zaterdag 6 april - Arkenheem polder (weidevogels), Harderbroek, Kapiteinshut (bij Veluwe randmeer)

IVN excursies: o.a. zondag 3 maart 14.00 uur Het vroege voorjaar Landgoed Den Berg, zondag 10 maart 14.00 uur Speuren naar sporen

Nieuwsbrief 1 IVN KNNV januari 2019

In deze nieuwbrief o.a. de activiteitenagenda IVN  en KNNV voor het eerste half jaar.  KNNV Vogelwerkgroep excursies. IVN planten- en  vogelzangcursus. De aankondiging van de IVN en KNNV algemene ledenvergadering.

Nieuwsbrief 8 IVN KNNV december 2018

In deze nieuwsbrief onder andere: De IVN vogelzangcursus start op 27 maart 2019.  Leer determineren en soorten herkennen in 3 dagen met de KNNV Cursus Soortenkennis Flora en Fauna. Veel lees plezier.

Nieuwsbrief 8 IVN KNNV oktober 2018

In deze nieuwsbrief: excursies met de KNNV Paddenstoelenwerkgroep, IVN opleiding natuurgids, IVN Zwolle zoekt twee bestuursleden en een vrijwilliger met boekhoudkundige ervaring.

Nieuwsbrief 7 IVN KNNV september 2018

In deze nieuwbrief excursies met de KNNV Paddenstoelenwerkgroep. Met voor de kinderen de IVN excursies: Bomen op de berg, IVN in beweging. In memoriam Jan de Koning.

Nieuwsbrief 6 IVN KNNV augustus 2018

Nieuwsbrief 5 IVN KNNV mei 2018

Nieuwsbrief 4 IVN KNNV april 2018

Nieuwsbrief 3 IVN KNNV maart 2018

De Nieuwsbrief van maart is uit. Met volop voorjaarsexcursies o.a. bij de Aa-landen, Wilsum, Dickninge. Heb je al plannen voor een voorjaarsvakantie of de zomervakantie? Ook daar vind je suggesties over in de nieuwsbrief. Geniet van het voorjaar!

Nieuwsbrief 2 IVN KNNV februari 2018

In deze nieuwsbrief een KNNV lezing over korstmossen, de IVN excursies beginnen weer. Er is nog plaats in de vlindercursus.

Nieuwsbrief 1 IVN KNNV januari 2018

Veel informatie over lezingen, meld je aan voor een van de cursussen. De vogelzang is vol. Bij de wilde planten- , vlinder- en insectencursus is nog plaats.

Nieuwsbrief 9 IVN KNNV december 2017

De laatste nieuwsbrief van 2017 met 5 cursussen die starten in het nieuwe jaar. Er zijn nog enkele plaatsen bij de KNNV vogelcursus. Op 14 december een vogellezing van Jan van Dijk, stadsvogeladviseur stichting Avifauna Zwolle.  En nog veel meer. Veel leesplezier. De volgende nieuwsbrief ontvang je eind januari.

Nieuwsbrief 8 IVN KNNV November 2017

Nieuwsbrief 8 is uit met excursies van de vogelwerkgroep en de paddenstoelwerkgroep, ook een aantal interessante lezingen in de nieuwe locatie De Weijenbelt, Berkum. Veel leesplezier.

Nieuwsbrief 7 IVN KNNV Oktober 2017

In deze nieuwsbrief o.a. de KNNV vogelcursus 2018 en de IVN herfstexcursies: Lemerlerberg, de menselijk maat en natuurbeleving in de herfst. Voor kinderen is er de IVN scharrelkids activiteit Champignon en Co. Ook lees je meer over de Nacht van de Nacht. En natuurlijk nog veel meer nieuws over de natuur. Veel leesplezier.

Nieuwsbrief 6 IVN KNNV september 2017

Meld je bijvoorbeeld aan voor een KNNV paddenstoelen inventarisatie, of ga mee met de Katerveer fietsexcursie. Ook zijn twee leuke kinderactiviteiten gepland. Er is vast wel iets voor je bij.

Nieuwsbrief 5 IVN KNNV juni 2017

In deze nieuwsbrief onder andere de inventarisaties van de paddenstoelen- en de plantenwerkgroep van de KNNV. Voor de kinderen is er “Oer is stoer” en “word slootjesexpert”. Natuurlijk is er ook weer de natuuragenda voor de komende maanden.

Nieuwsbrief 4 IVN KNNV mei 2017

In deze nieuwsbrief weer tal van excursies, ga bijvoorbeeld op stap met de Vroege Vogelexcursie in het kader van de Nationale Vogelweek van 6 t/m 14 mei. We organiseren twee Scharrelkids activiteiten in mei en juni. De planten- en paddenstoelwerkgroepen hebben een aantal inventarisaties ingepland, je kunt je hiervoor aanmelden. Veel leesplezier.

Nieuwsbrief 3 IVN KNNV april 2017

Nieuwsbrief nummer 3 is uit met volop keuze aan excursies, cursussen, lezingen en het succesvolle weekend naar Schiermonnikoog waar je je nog voor op kunt geven.

Nieuwbrief 2 IVN KNNV maart 2017

In deze nieuwsbrief onder andere de agenda voor de komende maanden. Verken met één van onze gidsen de natuur. Bijvoorbeeld op 19 maart de vogelexcursie Oostvaardersplassen of iets dichterbij zondag 26 maart de excursie “voorjaar in het Westerveldse bos”. Je kunt natuurlijk een lezing bezoeken of een cursus volgen. Kijk snel of er iets voor je bij is. Wat ons betreft kan het voorjaar beginnen.

Nieuwsbrief 1 IVN KNNV februari 2017

De eerste nieuwsbrief nieuwe stijl is een feit. KNNV en IVN brengen 10 x per jaar een gezamenlijke nieuwsbrief uit met activiteiten van onze eigen organisaties en andere groene weetjes uit Zwolle e.o.
Je kunt je opgeven voor de vogelzangcursus, vlindercursus of de bijzonder gewaardeerde wilde plantencursus. Ook zijn er weer een aantal interessante lezingen en excursies in februari en maart.

December 2016

Onderwerpen: o.a aankondiging van vier nieuwe cursussen, het 25 jarig jubileum van de wilde plantencursus, tuinvogeltelling op 28 en 28 januari en ander groen nieuws. 

Oktober 2016

Ondewerpen: o.a Zwolse Nacht van de Nacht, IVN en Operatie Steenbreek,Ledenconferentie Meerjarenvisie IVN 2021, Natuurwerkdag Zaterdag 5 november.

Augustus 2016

Mei 2016

Februari 2016

December 2015

November 2015

September 2015

Juni 2015

Mei 2015

Februari 2015