Zwolle
Kind & Natuur
zaterdag11feb2017

Verslag Groendoeners Zaterdag 11 Februari 2017 WinterWonderland

Het thema WinterWGroendoeners maken pindakettingonderland kon niet beter tot zijn recht komen dan op zo’n mooie winterse dag als zaterdag 11 februari. Het Doepark was volledig bedekt met een verse laag sneeuw. Terwijl het nog volop sneeuwde begonnen we met een binnen activiteit. Om de vogels deze winter een handje te helpen mochten de kinderen hun eigen voederketting van pinda’s en een vetbolletje van gelatine maken.

Na het kliederen met de gelatine en de pinda’s was het tijd om de sneeuw in te gaan. De kinderen konden zicht uitleven in de sneeuw tijdens een foto speurtocht. De kinderen werd verdeeld in twee groepjes. In het boekje wat ze meekregen stonden afbeeldingen van bepaalde plekken in het park. De kinderen moesten deze plekken in een bepaalde volgorde zien te vinden. Aangezien de foto’s een week eerder zonder sneeuw waren genomen was het wel even zoeken in het witte landschap. Toch konden de kinderen zonder al te veel moeite de verschillende plekken vinden.

Tussendoor werden er ook allerlei opdrachtjes uitgevoerd.Groendoeners in de sneeuw Zo moesten de kinderen op zoek gaan naar sporen, waar het natuurlijk een perfect moment voor was met de sneeuw. Verschillende sporen werden gevonden, zoals die van een konijn. Ook gingen de kinderen op zoek naar de lente, hoe gek dat ook klinkt terwijl het sneeuwt, er waren genoeg aanwijzingen dat de lente er aan komt! Met loeppotjes en vergrootglazen konden de kinderen de sneeuwvlokjes van dichtbij bekijken, en wat vonden ze dat indrukwekkend. Na de speurtocht was het natuurlijk tijd om met de sneeuw aan de slag te gaan!

De Groendoeners zijn er weer op zaterdag 8 april met het thema Sporen in het Bos.

Groendoeners in de sneeuw