Zwolle
IVN
donderdag23mrt2017

IVN Zwolle maakt Wim van Bruggen erelid tijdens Algemene ledenvergadering

Op donderdag 23 maart hield IVN de Algemene ledenvergadering in Doepark Nooterhof.

Naast de algemene verplichte verslagen van bestuur en financiën hadden we jubilarissen.

Er waren 5 leden die 25 jaar lid van IVN Zwolle zijn. Helaas kon alleen Erik Erik de Kruif 25 jaar lid.de Kruif komen. Hij vertelde direct dat hij al lid was van IVN sinds 1980. Erik was al bezig met de WVK kampen en was lid van IVN Groningen. Waarschijnlijk is dat ooit vergeten door te geven aan het landelijke IVN. Dus een bos bloemen en een doosje met paaseitjes was meer dan verdiend. De overige jubilarissen ontvangen alsnog een bos bloemen of een bloemenbon.

Het bestuur Voorzitter overhandigd Wim de bloemenhad besloten Wim van Bruggen erelid te maken. Hij is al meer dan 40 jaar lid en nog altijd actief in de vereniging. Voor hem was dit een verrassing en hij belde alsnog zijn vrouw Marijke. Zij kwam nog op de fiets naar de Nooterhof.  Ook hij kreeg bloemen en een doosje met paaseitjes.

Er is een nieuwe werkgroep binnen het IVN namelijk Steenbreek. Harry Wendt gaf een presentatie over de plannen van de werkgroep. Een filmpje van Steenbreek Haarlem gaf informatie wat het inhield. De werkgroep is aanwezig met een stand op het voorzomerfeest van de Milieuraad op zondag 21 mei. Verder heeft de werkgroep zich aangesloten bij Assendorp vitaal. De werkgroep streeft er naar om de verstening in tuinen en openbaar groen tegen te gaan. Dat is ook noodzakelijk i.v.m. de klimaatverandering. Klik hier voor het filmpje over steenbreek. Meer informatie op  www.operatiesteenbreek.nl.

In de pauze was er een presentatie met foto’s van de meeste werkgroepen.

Na de pauze gaf  Jan Westera, ook al jaren lid van IVN en ook imker een presentatie ovePresentatie honingbij door Jan Westerar de honingbij. Wisten jullie dat een honingbij een theelepel honing maakt in zijn hele leven van drie weken? Wie bijen in de tuin wil hebben kan op de website kijken naar de top 10 van bijenplanten. Jan Westera werd bedankt voor zijn bijdrage en kreeg een pakket van Landwinkel de Huppe. http://www.bijenlint.nl/informatie/bijen-informatie/item/112-top-10-drachtplanten

Jammer dat er niet meer leden kwamen op deze interessante avond. Maar gelukkig hebben we de foto's nog. Deze kun je zien op de Flickr pagina van IVN Zwolle.