Zwolle
Natuur
maandag19okt2020

IVN Natuurgidsenopleiding succesvol afgerond ondanks coronacrisis

De klus is geklaard! Op maandagavond 5 oktober is de IVN Natuurgidsenopleiding IVN Zwolle overzicht tentnatuurgidsenopleiding sfeervol afgesloten in de Nooterhof. Na ruim 20 intensieve opleidingsmaanden hebben 17 gidsen hun diploma in ontvangst genomen. Het aantal genodigden was helaas zeer beperkt in verband met de maatregelen tegen COVID-19. De diplomering vond om die reden ook buiten plaats. Gelukkig werkte het weer goed mee. De paar kleine miezer buitjes waren geen probleem onder de twee aan elkaar gekoppelde activiteitendaken. De kerstversiering en het kleine gezelschap zorgden voor een fijne en intieme sfeer.

 

Natuurgidsenopleiding IVN Zwolle in de tentIn dikke jassen op de kou gekleed, genoot het gezelschap eerst van een gezamenlijk buffet. Mike Hirschler, van landelijk IVN, opende daarna het officiële programma. De geslaagden werden vervolgens persoonlijk toegeproken door hun mentor of begeleider van de educatieve eindopdracht. Als dank voor alle energie, die zowel de cursisten als het opleidingsteam in de opleiding hebben gestopt, was er voor iedereen een biologisch bloembollenpakket. Net als de bollen kunnen de gidsen nu tot bloei komen en daar gaan we samen van genieten. De cursisten hadden voor het opleidingsteam als bedankje een IVN groene handdoek met ieders naam er op. Ten slotte verwelkomde Hans de Jong, namens het bestuur van IVN Zwolle, de veertien kersverse gidsen bij de Zwolse IVN afdeling. Drie geslaagden hebben voor een andere afdeling bij ons hun opleiding gedaan. Dit betreft de IVN afdelingen Hardenberg-Marienberg, Noordwest-Overijssel en Zuidlaren. Daar gaan vast nog mooie samenwerkingen uit voortkomen!

Nu maar hopen dat de pandemie snel voorbij is en we straks volop kunnen genieten van IVN activiteiten met deze nieuwe veelbelovende gidsen!

We danken de Milieuraad Zwolle voor het beschikbaar stellen van de Nooterhof en Landschap Overijssel voor het gebruik van de activiteitendaken. Catering de Korenbloem verzorgde het vegetarische buffet. De bloembollen kwamen van natural bulbs.

Overzichtsfoto nieuwe gidsen.

Natuurgidsenopleiding IVN Zwolle deelnemers

Van links naar rechts: Arjen Lensen, Jaap Kaspers, Thea Huisman, Esmee Mooi, Ria Colenbrander, Ria Bos, Johan Houtschild, Roel Suidgeest, Janny Askes, Giel André, Mieke Tielens, Jaap Muilwijk, Erik aan de Stegge, Joanna Spanjersberg. Helaas staan Jenny de Graaf, Ellis van der Zee en Gijs Tijssen niet op de foto.

Overzichtsfoto van de ‘tent’ is van Erik de Kruif.

Overzichtsfoto van gidsen en foto van toespraak in de tent zijn gemaakt door Mirjam Smith.