IVN Klimaatcursus in Zwolle

Wil jij meer leren over klimaatverandering en de positieve impact die jij kan hebben op het klimaat? Dan is de IVN Klimaatcursus ‘De groene verandering’ misschien wel wat voor jou! De cursus gaat in op de huidige kennis over klimaatverandering en de wisselwerking tussen mens en klimaat. Tijdens de cursus werk je aan een persoonlijk actieplan, waarmee jij het geleerde in de praktijk gaat brengen.

Over de IVN klimaatcursus “De Groene Verandering

De IVN Klimaatcursus “De Groene Verandering” plaatst klimaatverandering in een breed perspectief en zet aan tot klimaatactie. Tijdens de bijeenkomsten wordt ingegaan op de huidige stand van zaken rondom klimaatverandering en de wisselwerking tussen menselijk handelen en de klimaatverandering. We willen je niet alleen informeren, maar ook motiveren met positieve verhalen die aanzetten tot actie en die vertrouwen geven in het eigen handelen.

In deze cursus worden onderwerpen besproken als de ecologische voetafdruk, klimaatrechtvaardigheid en klimaatcommunicatie. Daarnaast streven we ernaar om een link te maken met het dagelijkse leven van de cursisten. Daarom worden er in de cursus voorbeelden aangehaald die laten zien hoe je zelf in actie kunt komen. Met deze kennis ga je aan de slag door een eigen actieplan op te stellen.

Wat steek ik ervan op?

Aan het eind van de cursus heb je een stevige dosis kennis, inspiratie en vaardigheden om een positieve, duurzame impact te hebben op jouw omgeving. Je kunt verbanden leggen tussen natuur, klimaat en duurzaam handelen. De cursus biedt handvatten om zelf een steentje bij te dragen aan een beter klimaat en anderen hierin mee te nemen.

Hoe kan ik deelnemen?

Om deel te nemen aan de cursus is geen voorkennis vereist. Wil je weten hoe jij kan bijdragen aan een beter klimaat en vind je het leuk om dit samen met anderen te ontdekken, dan is de IVN Klimaatcursus iets voor jou.

In januari 2023 is de nieuwe cursus van start gegaan. Wil je meer informatie? Neem dan contact op Inge de Groot. Het e-mailadres van Inge is klimaat@ivnzwolle.nl.