Cursussen

Vogelzangcursus. Deze cursus start begin maart. De maandaggroep op 2 maart 2020. De zaterdaggroep start op 7 maart.  In 2019 een succes met heel veel deelnemers.  Je kunt je nu al aanmelden. Wacht niet te lang. Voor meer informatie en aanmelden kun je hier klikken.

Wildeplanten cursus. Deze start ieder jaar begin april. De informatie en het aanmeldformulier staan in december op de website.

Insectencursus. Deze cursus en in het voorjaar 2020 is bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft voor insecten. Zowel binnen als buiten gaan we kijken naar verschillende groepen.

Natuurgidsenopleiding. Deze start elke 5 jaar. Deze opleiding duurt anderhalf jaar. In januari 2019 zijn we gestart.

Scharrelkidscursus: Actief natuur beleven. Deze cursus is bedoeld voor pedagogisch medewerkers van kinderopvang en BSO. 

Buiten zijn en de natuur beleven is goed voor kinderen. Het stimuleert bewegen, het vergemakkelijkt sociale contacten, het herstelt stress en aandachtsmoeheid. Het heeft een positieve invloed op de creativiteit van kinderen, op hun persoonlijke ontwikkeling en gehele gezondheid. Bovendien maakt het dat ze later als volwassenen, de natuur  meer waarderen en  zorgvuldiger zullen omgaan met hun leefomgeving.

IVN Zwolle kan op verzoek pedagogisch medewerkers trainen, inspireren en motiveren om actief met de kinderen de natuur te beleven en te ontdekken. Je leert hoe je zelfs in een stenige omgeving iets met natuur kunt doen. De training wordt eventueel gevolgd door een activiteit in de groep.

Doelgroep:
Er zijn twee doelgroepen: 1 cursus voor het werken met kinderen van 0 – 4 jaar en 1 cursus voor het werken in de BSO. 

Werkwijze:
Er wordt 2 dagdelen getraind en er kan op verzoek 1 dagdeel op locatie gewerkt worden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de coördinator Henriette Maan. emailadres: scharrelkidscursus@ivnzwolle.nl