Zwolle
Bijen
Vanaf
zaterdag17apr202100:00

Nationale Bijentelling

 

Zet ‘m alvast in jouw agenda: 17 en 18 april Nationale Bijentelling 2021

Op zaterdag 17 en zondag 18 april 2021 vindt de vierde Nationale Bijentelling plaats. De Nationale Bijentelling is een jaarlijks terugkerend onderzoek. Dit onderzoek is hard nodig, want van de 358 soorten wilde bijen in Nederland is de helft bedreigd. Wilde bijen zijn belangrijk voor onze voedselvoorziening: 80% van onze eetbare gewassen is voor de bestuiving afhankelijk van bijen en andere insecten. Om de bij beter te kunnen helpen, is meer informatie nodig over waar bijen voorkomen en met hoeveel ze zijn.

Nationale Bijentelling IVN ZwolleMeedoen is eenvoudig. We roepen iedereen in Nederland op om in het weekend van 17 en 18 april een half uur mee te tellen, in de tuin, op het balkon of een andere groene plek in de buurt. Meedoen is eenvoudig, ook als je niet zoveel van bijen weet. Vorig jaar tijdens de bijentelling, deden ruim 10.000 mensen mee en werden 136.000 bijen geteld.

Behalve in kaart brengen hoe het gesteld is met bijen, willen we er met de Nationale Bijentelling voor zorgen dat meer Nederlanders in actie komen voor de wilde bij. Dit kan al door meer bijvriendelijke bloemen te planten in de tuin of op het balkon of door een bijenhotel te plaatsen.

Nationale Bijentelling
De Nationale Bijentelling is een project van LandschappenNL, Naturalis, IVN Natuureducatie en Natuur & Milieu, met als doel om zoveel mogelijk te weten te komen over de stand van bijen in ons land. Zo kunnen we deze nuttige dieren helpen beschermen.

Tel jij mee? Meld je aan op:  www.nationalebijentelling.nl

Algemene informatie

zaterdag 17 april 2021 - 00:00 tot zondag 18 april 2021 - 23:59