Zwolle
Insecten
Op
zaterdag25jun202210:00

Libellen voor beginners in de Kiersche Wijde

De excurisie is verschoven van 18 juni naar 25 juni.

Zaterdag 25 juni staat er een excursie op het programma voor iedereen die graag meer wil weten over libellen. Een breed toegankelijke excursie voor iedereen die graag kennis wil maken met deze fascinerende groep insecten. Aan de hand van een aantal verschillende werkvormen maken we kennis met enkele veelvoorkomende soorten. Daarnaast leert u ook wat over de leefomgeving en over de interessante levenscyclus van de libel.

De excursie vindt plaats in de Kiersche Wijde. We lopen het Veenweidepad. Een route van 4 km langs weides, bosjes en plassen. Het is voor een groot deel van het jaar de ideale leefomgeving voor de libel. Het heldere water biedt daarnaast een voedselrijke leefomgeving voor de larven van de libel. 

Na afloop van de excursie kunt u eventueel op eigen houtje het Kiersche Wijdepad lopen.

We verzamelen ons om 10.00 uur op de parkeerplaats aan de Lozedijk in Wanneperveen. Rond 13.00 uur is de excursie afgelopen.

Zowel het Veenweidepad als het Kiersche Wijdepad kunnen erg nat zijn. Laarzen of bergschoenen zijn geen overbodige luxe na regenachtige dagen. Een verrekijker en/of fototoestel zijn handig wanneer u tijdens of na de excursie de waargenomen soorten wat nader wilt bestuderen. Vergeet verder niet om eten en drinken mee te nemen. Bij slecht weer (regen of harde wind) gaat de excursie niet door.

Het aantal deelnemers is beperkt en daarom is opgave verplicht. U kunt zich opgeven door een mail te sturen aan arjenlensen.nme@gmail.com.

Deze excursie wordt georganiseerd door IVN-Noordwest Overijssel en door Arjen Lensen en Lisette Schelhaas.

 

Bruine korenbout Foto: Bruine korenbout (Fotografie: Arjen Lensen)

Algemene informatie

zaterdag 25 juni 2022 - 10:00
Locatie: 
Kiersche Wijde
Lozedijk 10
Wanneperveen
Nederland
Extra Informatie: 

Deelname is gratis, maar met een vrijwillige bijdrage steun je onze vereniging.

Google Maps image