Zwolle
Landschap
Op
zondag20okt201914:00

Lemelerberg, wat een mooi "bergje"

Het uitzonderlijke karakter van het sterk geaccidenteerde terrein van de Lemelerberg wordt bepaald door het feit dat het gebied voor een groot deel begroeid is met heide en jeneverbes. De jeneverbes die hier van nature thuis hoort is nog zeer talrijk en geeft het heidelandschap een aparte bekoring. Verder zijn er naast aangeplante grove dennen-opstanden, vliegdennen- begroeiingen en fraaie eikenstrubben, ook enkele zandverstuivingen. De variatie in begroeiing en de grote rust die er heerst waarborgen een rijke vogelstand.

Jenerverbes op de LemelerbergTijdens de excursie wordt aandacht besteed worden aan de dynamiek en ontstaan van het landschap, wat er leeft en aan natuurverschijnselen die kenmerkend zijn voor de tijd van het jaar.

Het thema van de excursie zal zijn: Hoe behouden we het landschap.

De excursie begint om 14.00 uur. Plaats van samenkomst is het parkeerterrein aan de Ledeboerweg in Lemele. Dit parkeerterrein kunt u het beste bereiken door tegenover café Bergzicht in Lemele, ongeveer 450 meter de Ledeboerweg in te rijden. Aan de rechterhand ligt dan het parkeerterrein, bij het startpunt van de gemarkeerde wandelroutes.

Algemene informatie

zondag 20 oktober 2019 - 14:00
Locatie: 
Parkeerplaats Landschap Overijssel
Ledeboerweg
Lemele
Nederland
Extra Informatie: 

Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Google Maps image