Zwolle
Landschap
Op
zondag18okt202014:00

Lemelerberg, wat een mooi "bergje"

Lemererberg Wim IVN ZwolleIVN- afdeling Zwolle organiseert op zondag 18 oktober een excursie op de Lemelerberg. De Lemelerberg zit vol hoogteverschillen door heuveltjes, begroeiing, wallen en kuilen. De jeneverbes hoort hier van nature thuis en geeft het heidelandschap zijn aparte karakter. Verder komen we aangeplante grove dennen en vliegdennen tegen en lopen we langs fraaie eikenstrubben en door zandverstuivingen. 
De variatie in begroeiing en de grote rust die er heerst zorgen voor een rijke vogelstand.


Tijdens de excursie kijken we naar de dynamiek en ontstaan van het landschap. Hoe kunnen we het behouden? ‘Wat er leeft op de Lemelerberg’, en ‘welke natuurverschijnselen, die kenmerkend zijn voor de tijd van het jaar’ komen we tegen? Kom je het meebeleven met je (klein)kinderen?

De excursie begint om 14.00 uur en duurt ongeveer 2 uur. We starten bij het parkeerterrein aan de Ledeboerweg in Lemele. Dit parkeerterrein is het beste te bereiken door tegenover café Bergzicht in Lemele, ongeveer 450 meter de Ledeboerweg in te rijden. Aan de rechterkant ligt dan het parkeerterrein, bij het startpunt van de gemarkeerde wandelroutes.

In verband met corona gaat deze actviteit helaas niet door. Je kunt natuurlijk wel zelf gaan wandelen in dit prachtige landschap.
Heb je je al aangemeld? Dan krijg je persoonlijk bericht.

Algemene informatie

zondag 18 oktober 2020 - 14:00
Locatie: 
Parkeerplaats Landschap Overijssel
Ledeboerweg
Lemele
Nederland
Extra Informatie: 

Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Google Maps image