Zutphen
Beleid & Organisatie
vrijdag14dec2018

Terugblik 2018

Tekst: Inez Weijer, Secretaris IVN-Zutphen
 
Wat gaat de tijd toch snel: 2018 is al weer bijna voorbij. Tijd voor een korte terugblik van het bestuur. Voor IVN Zutphen was het een goed jaar. Een paar hoogtepunten:
De Bomencursus, die na het succes van de voorjaarseditie, in het najaar nog een keer herhaald werd, is erg goed ontvangen. De cursus bestond uit één theorieles en vier excursies, o.a. in de binnenstad van Zutphen en op de oude begraafplaats. De docent, Bernadet van der Veen, was goed voorbereid en haar enthousiasme was bijzonder aanstekelijk.  
Op zaterdag 10 november organiseerden we een kennismakingsdag met onze nieuwe leden, waarbij overigens ook alle andere leden welkom waren. Op deze ochtend hebben we ons als afdeling voorgesteld, en konden de leden kennis maken met de verschillende werkgroepen. Een buitenactiviteit was er natuurlijk ook, en Peter was er met de kraam met IVN-spullen e.d.
Ook leuk om nog even in herinnering te brengen was het uitje met onze actieve vrijwilligers op 12 mei: elk jaar gaan we samen op pad, om elkaar eens op een andere manier te ontmoeten en ons blikveld op de natuur te verbreden. Dit jaar liepen we samen het Boelekeerlspad in de buurt van Zelhem, met koffie onderweg.
Minder goed nieuws kwam van Wil Taken, één van onze ‘steunpilaren’ sinds lange tijd. Gedwongen door gezondheidsissues heeft hij het coördinatorschap van de Venel neer moeten leggen. We danken hem hartelijk voor zijn jarenlange inzet, en in 2019 zullen we hier zeker nog bij stilstaan! Huub van den Putten neemt vooralsnog de coördinatie van de Venel van hem over.
Voor 2019 zullen er weer diverse activiteiten op de agenda staan, waaronder de nieuwe cursus Zutphen in het IJsseldal. Dit belooft weer een bijzonder boeiende cursus te worden, waar ik me persoonlijk al op verheug.
Voor het Bestuur zijn er in 2019 ook weer genoeg punten om aandacht voor te hebben, met name de nog voortdurende kleine bezetting vraagt oplettendheid. Daarover zullen we je in een later stadium verder informeren.
Voor nu wensen we u en de uwen fijne feestdagen en een alvast een goed 2019!