Zutphen
Landschap
zaterdag18nov2017

Isendoorn-leerlingen gaan weer wilgen knotten

Donderdag 23 november gaan de eerste leerlingen van het Isendoorn College weer wilgen knotten. Dat doen zijn onder begeleiding van vrijwilligers van de IVN-werkgroep Venel. Nieuwe begeleiders zijn altijd welkom.

De IVN-werkgroep Venel is in de wintermaanden actief op het gebied van landschapsonderhoud. Zo worden wilgen geknot, meidoornhagen en hoogstamboomgaarden gesnoeid, opslag van bijv. bramen en boompjes verwijderd en poelen geschoond. Ook begeleiden de vrijwilligers van de werkgroep elk jaar scholieren van het Isendoorn College bij het knotten van wilgen.

Dit jaar komen er vanaf 23 november 14 Isendoorn-brugklassen. Zij beginnen bij een terrein van Natuurmonumenten, achter Warkenseweg 11 (bij Camping Warnsveld).
Op dit moment zijn er 9 begeleiders, op de dinsdag- en donderdagochtenden. Dat is juist voldoende voor minimaal 4 begeleiders per ochtend. Nieuwe begeleiders zijn altijd welkom.

Meer informatie is verkrijgbaar bij: Huub van den Putten (werkgroep Venel), tel 0575 52 88 55 en 06 220 244 92, h.vdputten@upcmail.nl