Zutphen
Natuur in de Buurt
Op
zondag14apr201914:00

Wandeling Landgoed Suderas

De afdelingen van het IVN NoordMiddenAchterhoek en Zutphen organiseren samen een wandeling in Vierakker-Wichmond, nabij het landgoed het Suderas.

De voorjaarswandeling gaat door het landelijk gebied rond Wichmond. De naam Wichmond betekent “Wijde mond”, er stromen hier veel beken in het gebied, die uitmonden in de IJssel. Een landgoed of kasteel had belang bij water, hiermee kon de gracht worden gevoed en het kasteel worden verdedigd. Ook zorgden overstromingen in de winter voor voedselrijk slib, waardoor het gewas weer kon groeien. Nadat de kunstmest was uitgevonden werd water als “overlast” ervaren. Daardoor zijn er diverse ingrepen geweest, waardoor het water binnen dijken werd gehouden. Hiervan zullen we voorbeelden tegen komen. Thema van de wandeling is “landschap en geschiedenis”.

Praktisch: de wandeling start bij de kerk van Vierakker, Vierakkersestraatweg 31 te Wichmond. We beginnen om 14.00 uur en duurt ongeveer 2 uur. Geparkeerd kan worden bij de kerk, na afloop van de wandeling is er gelegenheid de kerk te bezoeken. De wandeling is gratis.  Tijdens de wandeling is er een consumptie, waar een kleine bijdrage voor wordt gevraagd. U kunt dan ook een bijdrage geven voor het IVN.

N.B. Geen honden toegestaan.

Inlichtingen: ktengrotenhuis@kpnmail.nl of 0575-471995

Algemene informatie

zondag 14 april 2019 - 14:00 tot 16:00
Locatie: 
St. Willibrorduskerk
Vierakkersestraatweg 31
7233 SE Wichmond
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image