Zutphen
Insecten
Vanaf
vrijdag19jun202020:00

Nachtvlindernacht

Op vrijdag 19 juniorganiseert IVN Zutphen de jaarlijkse Nachtvlindernacht. We sluiten daarmee aan op de landelijke organisatie van de Nacht van de Nachtvlinders.  We zijn weer in de Heemtuin aan de Harenbergweg, vlakbij de Kaardebol. De excursieleiders staan klaar om zoveel mogelijk vlinders te laten zien. Bomen hebben weer een aantrekkelijk smeersel gekregen, zodat sommige soorten vlinders een nectarkroegje vinden. Andere soorten komen op lucht af, die zien we dan op het witte doek of in een vangemmer, nieuw dit jaar. De excursieleiders leggen uit hoe het een en ander werkt.

Vooraf is er een korte rondleiding in de heemtuin en langs de Onderlaatse Laak, waarbij iets verteld wordt over de plek waar we zijn. Dit alles met behulp van een gids.

Kortom: op vrijdag 19 juni om 20.00 uur start de Nachtvlindernacht in de Heemtuin, Harenbergweg 1 in Zutphen, nabij de Kaardebol. De activiteit is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Deze activiteit vindt plaats in het kader van de Nationale Nachtvlindernacht. Zie: www.nachtvlindernacht.nl.

Algemene informatie

vrijdag 19 juni 2020 - 20:00 tot 23:00
Locatie: 
Heemtuin bij de Kaardebol
Harenbergweg 1
7201NE Zutphen
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image