Zutphen
Insecten
Vanaf
vrijdag30aug201919:30

Nachtvlindernacht

Op vrijdag 30 augustus organiseert IVN Zutphen de jaarlijkse Nachtvlindernacht. We sluiten daarmee aan op de landelijke organisatie van de Nacht van de Nachtvlinders. Werd de activiteit vorig jaar in juni georganiseerd, deze keer is het eind augustus. We beginnen de avond vroeger, want het wordt al rond 20.30 uur donker. De lamp kan dan ook veel eerder aan dan vorig jaar.

We zijn weer in de Heemtuin aan de Harenbergweg, vlakbij de Kaardebol. De excursieleiders staan klaar om zoveel mogelijk vlinders te laten zien. Bomen hebben weer een aantrekkelijk smeersel gekregen, zodat sommige soorten vlinders een nectarkroegje vinden. Andere soorten komen op lucht af, die zien we dan op het witte doek of in een vangemmer, nieuw dit jaar. De excursieleiders leggen uit hoe het een en ander werkt.

Vooraf is er een korte rondleiding in de heemtuin en langs de Onderlaatse Laak, waarbij iets verteld wordt over de plek waar we zijn. Dit alles met behulp van een gids.

Kortom: op vrijdag 30 augustus om 19.30 uur start de Nachtvlindernacht in de Heemtuin, Harenbergweg 1 in Zutphen, nabij de Kaardebol. Inlichtingen en opgeven bij ktengrotenhuis@kpnmail.nl

De activiteit is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Deze activiteit vindt plaats in het kader van de Nationale Nachtvlindernacht. Zie: www.nachtvlindernacht.nl.

Algemene informatie

vrijdag 30 augustus 2019 - 19:30 tot 23:00
Locatie: 
Heemtuin bij de Kaardebol
Harenbergweg 1
7201NE Zutphen
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image