Zutphen
Natuur
Vanaf
dinsdag18feb202019:30

Cursus Kringlopen in de natuur

IVN Zutphen organiseert voorjaar 2020 een nieuwe natuurcursus met als thema “Kringlopen in de natuur”. In vijf lesavonden en vier excursies wordt het thema: Kringlopen in de natuur” door verschillende docenten naar voren gebracht. 

Begonnen wordt met de grote kringloop van gesteenten en de vorming van landschappen, m.n. Veluwe en Achterhoek. Door Herman Heskamp   Di. 18 en za. 22 februari.

Weersinvloeden op het klimaat. Hoe het nu zit met het weer in Nederland? Door af en toe naar de lucht te kijken, op bepaalde dingen te letten kunt u ook uw eigen weersverwachting maken. Maar hoe komt dat eigenlijk? En is dat altijd zo geweest? Door Meteoroloog Hans de Jong  Di. 10 maart.

Vervolgens zal levendig aan bod komen dat dood hout niet alleen maar ligt te vergaan, maar dat het een functie heeft in het totaal van de kringloop, waarbij het actuele thema CO2 niet kan ontbreken. Door Wim Mulder  Di. 24 en za. 28 maart.

Dan komen de bomen in beeld. De kringloop van bomen in ons klimaat en wat er van waar te nemen is in de natuur om ons heen. Door Bernadette van der Veen  Di. 7 en za. 11 april.

Afsluitend de kringloop van verschillende insecten, vlinders, bijen, zweefvliegen e.a. Deze cyclus kan op diverse wijze plaats vinden en welke invloed heeft dat op de rest van de natuur, zoals bomen en planten. Door Klaske ten Grotenhuis  Di. 21 en za. 25 april.

Lesavonden: 19.30 – 21.30/22.00 uur; excursies in de ochtenden. Kosten: leden 65 euro en niet leden 75 euro;  excl. consumpties. Opgave en inschrijving uiterlijk 1 februari bij secr. IVN: ivn.zutphen@gmail.comInschrijving is definitief na overboeking cursuskosten op rekeningnummer: NL19 TRIO 0338 5780 99 t.n.v. IVN Zutphen, ovv: cursusgeld Kringlopen in de natuur. 

Cursuslocatie: Kaardebol, Harenbergerweg 1 te Zutphen

Een lesavond wordt in principe gevolgd door een excursie op de eerstvolgende zaterdag. Doorgaans startend om 9.30 uur en max. 2 uur. Maximaal: 20 deelnemers.

De cursus zit vol. Wellicht herhalen wij deze cursus volgend jaar. Mocht u interesse hebben, neem dan contact met ons op.

Algemene informatie

dinsdag 18 februari 2020 - 19:30 tot zaterdag 25 april 2020 - 09:30
Locatie: 
De Kaardebol
Harenbergweg 1
7207 PG Zutphen
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image