Werkagenda werkgroepen 2019 - 2020

De kalender voor het komende IVN-seizoen:

AFGELAST W.G. Landschapsonderhoud 21 maart 2020 Onderhoud “Vlinder-V” Z-W langs de spoorbaan Utrecht – Arnhem. Verzamelen: Hoek Parallelweg / Telefoonweg te Wolfheze. 

AFGELAST W.G. Landschapsonderhoud 21 maart 2020 Uiterwaardenschoonmaak: met enkele leden van de werkgroep.

WG. ‘Beken en sprengen’ 28 maart 2020 zie Startpunt

AFGELAST W.G. Landschapsonderhoud 28 maart 2020 Meewerken met vrijwilligers van Bato’s Park aan het onderhoud van het park. Verzamelen: entree begraafplaats aan de Fangmanweg te Oosterbeek.

AFGELAST IVN-ZWV neemt deel aan Lentefeest op 4 april van 11-16 uur bij het Informatiecentrum Renkums Beekdal

AFGELAST WG. ‘Beken en sprengen’ 4 april 2020 excursie voor alle bekenwerkgroepen

Werkgroep ‘Beken en sprengen’

Startpunt voor de werkochtenden is bij 'het Mussennest', de ruimte achter 'Informatiecentrum Renkums Beekdal', Nieuwe Keijenbergseweg 170, Renkum.

Hier drinken we 's zaterdags om 9 u koffie en vertrekken we om 9.30 naar de werkplek. Rond 12.30 uur zijn we hier weer terug. Voor de deelnemers is een aanvullende WA-verzekering afgesloten. Voor gereedschap, handschoenen, koffie/thee en beekkoeken wordt gezorgd.

Iedereen kan meedoen, je hoeft niet over speciale vaardigheden of enorme spierballen te beschikken. Minimumleeftijd 14 jaar; jonger kan in overleg, maar dan altijd onder begeleiding van een ouder.

Vragen ? Ruud Schaafsma, Renkum tel. 0317-315117 email: ruud.schaafsma@gmail.com of Gerrit Brouwer tel. 0317-351545 email: gerrit.brouwer@gmail.com

Werkgroep Landschapsonderhoud

Coördinatie: Albert Smit M 06 53 65 89 50 E smit.albert52@gmail.com Thijs van der Velden M 06 23 11 80 23 E mjmvandervelden@kpnplanet.nl

AFGELAST  Vogelwerkgroep: 4 april 2020: Wageningse Bovenpolder

Voor alle excursies geldt dat de nadere informatie ruim een à twee weken van te voren bekend gemaakt wordt via email, e-zuidwester, en op de ivn website. De data staan nu vast, maar de bestemming kan eventueel veranderen, afhankelijk van gebiedsomstandigheden, of actuele waarnemingen in het veld. Dit hebben we vorig seizoen op deze manier aangepakt en dat was zeer succesvol. Deelnemers worden verzocht zich altijd minstens twee dagen te voren aan te melden per email: els.frank@planet.nl

De trouwe bezoekers van de vogelexcursies hebben een app-groep, wie daaraan toegevoegd wil worden kan zijn of haar 06 nummer naar mij mailen. Het is leuk voor het uitwisselen van foto's en om tijdens de excursies contact te houden indien nodig, of voor evt afmeldingen.

We gaan ook weer broedvogels tellen vanaf maart, voor belangstellenden plannen we ook nog een telling als excursie, nadere informatie volgt in het voorjaar.

AFGELAST  ALV 18 april 10-14 uur bij Verburgt Molhuysen Staete in Oosterbeek met aandacht voor bijen. In het weekend van 18 en 19 april organiseert Nederland Zoemt voor de derde keer de ‘Nationale Bijentelling’.

AFGELAST  Zompmarkt Op zondag 17 mei 2020 van 12.00 -16.00 is weer de tweejaarlijkse Zompmarkt in Oosterbeek, georganiseerd door de Heemtuin. Er zijn kramen op gebied van natuur, landschap, duurzaamheid, milieu, enz.

Wiebe Selders meldt: De woensdaggroep werkt in het Heelsums beekdal. We starten altijd in de werkkeet bij het kousenhuisje. Helaas kunnen er geen mensen meer bij,  we zitten ‘ vol’ 

Maarten Kubbe vertelt: De beekwerkgroep De Kamp heeft geen echte agenda. Om de twee weken op vrijdag en om de twee weken op dinsdag komt een vast groepje van vrijwilligers naar De Kamp om in de beken en poelen te werken. Per 31 maart stopt de werkgroep voorlopig om de activiteiten medio september weer op te pakken.