Samen op excursie, leden van IVN en KNNV

Na een 1e verkenning van diverse vormen van samenwerking vorig jaar is nu gekozen voor een nieuwe opzet voor 2019. Gezamenlijke excursies zijn alleen voor leden omdat het naast een mooie route ook gaat om onderling contact te leggen. Juist daarom is er vooraf en/of naderhand gelegenheid om samen wat te drinken en nader kennis te maken. Waarom zoekt de IVN-er vaak contact buiten de vertrouwde wereld van de IVN-leden en waarom gaan de KNNV-ers vooral voor de onderlinge contacten? Maak kennis met de verhalen-vertellers en met de gepassioneerde kenners van planten, vlinders, paddenstoelen enz.

Eind augustus zorgt IVN Veenendaal-Rhenen voor de aftrap met het thema Bos en Hei. Plaats en datum worden nog bekend gemaakt.
Op 21 september gaat IVN Zuidwest Veluwezoom, samen met IVN Veenendaal-Rhenen, IVN Ede, KNNV Wageningen e.o. , Stichting Renkums Beekdal, Lunchroom De Beken en Alzheimer Nederland een dag organiseren waarin dementerende leden en/of leden-mantelzorgers een dagje de natuur in kunnen. Deels zijn de activiteiten binnen op ‘De Beken’ voor hen die slecht ter been zijn, deels ook in de directe omgeving. Natuur zorgt voor rust en dat willen met name deze mensen ervaren. Leden die aan dit evenement willen deelnemen: graag doorgeven aan hun IVN/KNNV bestuur.
Op 26 oktober organiseert IVN Ede een excursie ‘Nacht van de Nacht’  op het Binnenveld. Graag ieder duimen voor helder weer want wie wil er niet genieten van de stille pracht van een sterrenhemel.
In november sluit de KNNV af met een excursie naar de stadsnatuur. Hoe kunnen we zien wat de luchtkwaliteit is in onze directe omgeving? Korstmossen en mossen op de bomen in de stad zijn heel kritisch in de keuze van hun vestigingsplaats.
Alle excursies worden nader aangekondigd in de activiteiten overzichten van onze verenigingen.

De besturen van IVN en KNNV nodigen alle leden van harte uit.