Zuidwest Veluwezoom
IVN
donderdag07feb2019

Word jij onze nieuwe secretaris?

Word jij onze nieuwe secretaris?

Wij zoeken op zo kort mogelijke termijn een SECRETARIS (vrijwilligersfunctie) die onze IVN-afdeling Zuidwest Veluwezoom zou willen ondersteunen.

 

De afdeling

Onze afdeling, IVN Zuidwest Veluwezoom, richt zich op beleving en onderhoud van natuur en landschap in de gemeenten Renkum en Wageningen. IVN Zuidwest Veluwezoom heeft circa 170 leden en donateurs, die zich vaak actief inzetten voor de natuur.

Veel leden zijn actief bij het onderhoud van beken en sprengen, van knotwilgen en andere vegetatie, het beheer van een heemtuin en het bestrijden van woekerende uitheemse planten.  We bestuderen en inventariseren vogels in de omgeving. Ook verzorgen wij natuureducatie voor jong en oud. Samenwerking met andere IVN-afdelingen, de KNNV en andere instellingen voor natuur en landschap wordt steeds belangrijker.

De functie

Het bestuur van IVN Zuidwest Veluwezoom zorgt ervoor dat lopende werkzaamheden in de werkgroepen zo goed mogelijk kunnen verlopen en dat nieuwe initiatieven op het gebied van natuur en landschap in de regio gerealiseerd kunnen worden. Elke werkgroep heeft een coördinator voor de planning en uitvoering van de werkzaamheden van de werkgroep.

Samen met de collega-bestuursleden geef je als secretaris invulling aan het faciliteren van onze werkgroepen en hun coördinatoren. Als secretaris draag je bij aan het voeren van een heldere communicatie vanuit de afdeling. Je behartigt via de mail de inkomende en uitgaande correspondentie van het afdelingsbestuur. Je hebt een belangrijke taak in het, samen met de voorzitter, voorbereiden van bestuursvergaderingen, coördinatorenoverleg en de Algemene Ledenvergadering én het notuleren daarvan. Al met al een verantwoordelijke maar ook zeer afwisselende bestuursfunctie waarbij je met veel verschillende mensen te maken krijgt.

Wat verwachten wij van de secretaris?

Je bent of wordt lid van IVN Zuidwest Veluwezoom en onderschrijft het belang van natuur- en landschapsonderhoud en -educatie door vrijwilligers. Het zou mooi zijn als je al wat ervaring hebt als bestuurslid in een vrijwilligersorganisatie. Daarnaast is affiniteit met vrijwilligers belangrijk. Belangrijke eigenschappen voor een secretaris bij onze afdeling zijn betrouwbaarheid, accuratesse, samenwerken en goed kunnen communiceren.

Inzet

Het betreft een onbetaalde functie waarbij je rekening moet houden met een gemiddelde tijdsinvestering van ca. 2 uur per week, met periodes van pieken en dalen gedurende het jaar. Deze tijdsbesteding bestaat onder meer uit acht keer een bestuursvergadering en twee keer een coördinatorenoverleg per jaar (doordeweekse avonden), en één Algemene Ledenvergadering (zaterdag). De overige uren vul je zelf in.

Wat kunnen wij je bieden?

Onze vergaderingen verlopen steeds in een positieve sfeer, met veel ruimte voor eigen initiatieven. Je kunt daarbij je eigen kennis en ervaring benutten en ook verrijken. Het IVN Zuidwest Veluwezoom biedt uiteraard een vergoeding van onkosten die in overleg zijn gemaakt.

Heb je belangstelling of wil je meer informatie?

Veel informatie over onze IVN-afdeling vind je op de website  www.ivn-zwv.nl. Ben jij de geschikte kandidaat voor deze vrijwilligersvacature? Of twijfel je hierover?
Wil je meer informatie over deze vacature? Aarzel niet en reageer meteen. Neem contact op met onze adviseur Albert Bos (026 3342743) of per mail albert.bos@hetnet.nl

Wij zien je reactie met belangstelling tegemoet!