Zuidwest Veluwezoom
IVN
donderdag09dec2021

Opleiding, IVN-natuurgids gaat van start

De IVN-afdelingen Ede, Zuidwest-Veluwezoom en Veenendaal-Rhenen en de KNNV Wageningen en omstreken organiseren  de nieuwe Natuurgidsenopleiding.

De opleiding, die ongeveer anderhalf jaar duurt, start begin 2022 en is bedoeld voor iedereen die zich actief in wil zetten voor de natuur: als gids of als organisator van educatieve activiteiten.

De cursus is een kaderopleiding van het IVN. Als cursist doe je in ongeveer vijftig lessen kennis en vaardigheden op om groene activiteiten te organiseren en begeleiden. De aandacht gaat uit naar hart, hoofd en handen: genieten van de natuur, meer te weten komen over planten en dieren en praktisch bezig zijn. Tijdens cursusavonden en excursies krijgen cursisten een brede basiskennis van natuur en milieu in de regio Arnhem-Ede-Veenendaal-Rhenen (ten noorden van de Nederrijn). De cursisten leren hoe ze zelf informatie kunnen verzamelen en kennis kunnen overbrengen. Ze verdiepen zich in het werk van de organiserende natuurverenigingen.

Het is voor de tweede maal dat de vier natuurverenigingen samen deze opleiding organiseren. De locaties waar de theorieavonden van de opleiding plaatsvinden, bevinden zich waarschijnlijk in Ede,  Veenendaal en Wageningen. Naast de theorieavonden, die steeds op dinsdag worden gehouden, maken ook praktijkochtenden en excursies op zaterdagochtenden deel uit van de cursus.

Achtergrond info Natuurgidsencursus 2022

www.ivn.nl/afdeling/zuidwest-veluwezoom/nieuws/natuurgidsencursus-2022