Natuurgidsencursus 2022


Begin 2022 zal er een nieuwe Natuurgidsencursus van start gaan.
IVN Zuidwest Veluwezoom organiseert samen met IVN Ede, IVN Veenendaal-Rhenen en KNNV wageningen een nieuwe natuurgidsencursus.
Gedurende een periode van 5 kwartalen zullen onder de noemer van 5 thema’s verschillende kanten van de natuur, de relatie mens en natuur, het thema duurzaamheid en vooral de vaardigheden om mensen te vertellen over de natuur worden behandeld.

voorbeeld
Uw eigen bijdrage en beleving van de natuur is daarbij van belang.
De cursus bestaat naast het opdoen van kennis van de natuur, jong geleerdecosystemen, duurzaamheid, beheer en dergelijke ook uit het herkennen van opgedane kennis in de natuur: kortom veldwerk. En het vergaren van didactische vaardigheden. Hoe vertel ik het een ander en maak ik die ander enthousiast voor de natuur.
Samenwerken is een belangrijk aspect van de cursus, net als het actief bijdragen aan de inhoud.  En het met een partner maken van een afsluitende scriptie over een zelf gekozen (en goed bevonden) onderwerp.
Na een succesvol afgeronde cursus bent u natuurgids, en kunt u actief een bijdrage leveren de natuur en hoe de natuur goed te beheren onder de aandacht van iedereen te brengen.

Vissenvangst