Zuidwest Veluwezoom
Landschap
Op
zaterdag30nov201909:30

Wilgen Knotten in Rosandepolder

Beste vrijwilligers,

Twee weken geleden hebben we op landgoed 'De Kamp' in het Heelsums beekdal langs de beek wilgen en zwarte elzen geplant en een meidoornhaag langs een weide. Dat ter verfraaiing van het landschap en vergroting van de biodiversiteit. 


Datzelfde weekend is Cees Kwakernaak, o.a. voorzitter van IVN Zuidwest Veluwezoom en lid van de werkgroep overleden . . .
Hij heeft zich altijd ingezet voor natuurontwikkeling in de directe en wijdere omgeving; het is zeker, dat hij ons plantwerk waardeert.
Afgelopen vrijdag heeft in het 'kerkje op de heuvel' te Heelsum een indrukwekkende afscheidsbijeenkomst plaatsgevonden.
Een boodschap namens Cees is, vooral verder te gaan met het werk in het landschap. Die stimulans nemen wij graag ter harte.

Cees Kwakernaak


Komende zaterdag gaan we aan het werk in de Rosandepolder te Oosterbeek. Ook dit keer zijn de weiden achter papierfabriek Schut te nat, om daar te gaan knotten. De werklocaties liggen vanaf het verzamelpunt aan de Polderweg links naar de spoorbrug (dus niet rechts naar de camping). Op drie plekken langs de weg is een container geplaatst, met in de nabijheid te knotten wilgen. De laatste container staat bij de viersprong ca. halverwege de brug. Na de natuurwerkdag begin november zullen de dieren van Burgers' blij zijn met de verse wilgentakken.

Volgens de voorspellingen is het zaterdag fris en droog. We zien jullie komst graag tegemoet ! 

Met hartelijke groet,

Albert Smit     en      Thijs van der Velden
 
T 06 53 65 89 50      T 06 23 11 80 23      

Verzamelen: Benedendorpsweg tegenover garage Klaassen te Oosterbeek

Er wordt gewerkt van 9.30 uur tot 12.30 uur.

Iedereen is welkom om mee te helpen, speciale vaardigheden zijn niet nodig. Minimumleeftijd 14 jaar, jonger in overleg en onder begeleiding.

Gereedschap, werkhandschoenen, koffie en thee worden verzorgd. Er is een aanvullende WA- en ongevallenverzekering. Op werkochtenden zijn we vanaf 8.00 uur mobiel bereikbaar: bijv. bij twijfel over doorgaan vanwege het weer, of als je de weg zoekt.

 

Algemene informatie

zaterdag 30 november 2019 - 09:30 tot 12:30
Locatie: 
Polderweg, linker weg tegenover garage Klaassen Oosterbeek, Gelderland
Benedendorpsweg 121
6862 WE Oosterbeek
Nederland
Google Maps image