Zuidwest Veluwezoom
Natuur in de Buurt
Vanaf
dinsdag04aug202014:00

Werkmiddag Japanse Duizendknoop Brigade

Beste leden en belangstellenden van de Renkumse duizendknoopbrigade

Ik wil dinsdagmiddag 4 augustus ook een werkbijeenkomst houden maar nu op de middag van 14.00 uur tot 16.30 uur. Voor sommigen is de donderdagmorgen minder geschikt net als de dinsdagmorgen. Daarom wil ik de dinsdagmiddag een keer proberen. We werken dan in Renkum naast de Oliemolenbeek.

Dat uitgraven en bijhouden van een  duizendknooplocatie goed kan werken kun je zien bij de werkzaamheden van Staatsbosbeheer aan de rand van het Renkumsbeekdal bij de Hartenseweg. Daar zijn veel duizendknoopwortels uitgegraven dit voorjaar en telkens zijn de opkomende planten verwijderd. Nu is het aantal duizendknoopplanten sterk gereduceerd en groeien er al weer veel andere  soorten.

Voor onze beide bijeenkomsten geldt: voor gereedschap, handschoenen, thee en koffie wordt gezorgd.
Door het minder streng worden van de maatregelen tegen Corona kunnen we wel weer een werkbijeenkomsten organiseren, maar de regel blijft dat we bij het werk anderhalve meter afstand houden van elkaar. Ben je een beetje ziek of verkouden, kom dan niet.  De beoogde terreinen zijn groot genoeg om op ruim anderhalve meter van elkaar te kunnen werken.

Als je op de werkmiddag aanwezig wilt zijn, meldt dit dan door een mail te sturen aan: renkumseduizendknoopbrigade@outlook.com

Als het slecht weer is en de werkzaamheden misschien niet door kunnen gaan, krijgen de mensen die zich per mail hebben opgegeven een uur voor het begin van de bijeenkomst een mail met de stand van zaken.  Kijk bij slecht weer dus even op je mail of het door kan gaan.


Met vriendelijke groeten,

Henny Tax, coördinator Renkumse duizendknoopbrigade
renkumseduizendknoopbrigade@outlook.com

Algemene informatie

dinsdag 4 augustus 2020 - 14:00 tot 16:30
Locatie: 
Kruising Oliemolenbeek Hartenseweg
Hartenseweg
6871 NB Renkum
Nederland
Google Maps image